Πω πω ένα ματς! Ποδόσφαιρο... νέας τεχνολογίας απολαύσαμε στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 αντί για 5-5!

Πω πω ένα ματς! Ποδόσφαιρο… νέας τεχνολογίας απολαύσαμε στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 αντί για 5-5! 

Ηταν τέτοια η ένταση και η ταχύτητα του αγώνα όπου λαχάνιαζες ακόμα και αν ήσουν καθηλωμένος σε έναν καναπέ, όντας άναυδος, αποσβολομένος και με ανοικτό το στόμα, θαυμάζοντας αυτό το θεσπέσιο θέαμα.
 
Η μπάλα μεταφερόταν από την μια περιοχή στην άλλη σε χρόνο dt αποτρέποντας τον καθένα από εμάς να ψάξει με το μάτι του να βρει που είναι το μπολ με τα ποπ κορν, υπό το φόβο ότι θα χάσει κάποια ευκαιρία. Οι 28 προσπάθειες για γκολ της Ρεάλ και οι 13 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μας κάνουν στο σύνολο 41, ήτοι μια ευκαιρία ανά δυο λεπτά αγώνα!
 
Θα ήταν άδικο να ψάξουμε να βρούμε νικητές και χαμένους. Τα σίγουρα είναι δυο. Οτι οι δυο τερματοφύλακες ήταν σε καταπληκτική κατάσταση και ότι το συγκεκριμένο σκορ αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς.
 
Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς να σημαίνει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να είχε πάρει αυτή κεφάλι στο σκορ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς και μόλις στο 6′ έχασαν τεράστια ευκαιρία.
 
Ο Φάμπιο Κοεντράο έπιασε ένα πολύ δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά ο Ντε Χέα με μια εξαιρετική επέμβαση ακούμπησε την μπάλα με τα δάκτυλα όσο χρειαζόταν για να καταλήξει στο δοκάρι και όχι στα δίχτυα του.
 
Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου, η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ πήρε άνοιξε το σκορ. Ο Γουέιν Ρούνεϊ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα έφθασε στην καρδιά της άμυνας της “βασίλισσας”, ο Γουέλμπεκ σηκώθηκε ψηλά, αποφεύγοντας το σπρώξιμο και τις μπουνιές του πάντα βρώμικου Σέρχιο Ράμος και με κεφαλιά σημείωσε το 0-1.
 
Η ισοφάριση ήρθε δέκα λεπτά αργότερα με σκόρερ, ποιόν άλλον; Ο Ντι Μαρία έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (δεν πανηγύρισε το γκολ) έχοντας ως προσωπικό αντίπαλο τον κοντόσωμο Εβρά που στην προκειμένη περίπτωση κοιτούσε την εξέδρα αντί για την μπάλα, σηκώθηκε πολύ ψηλά και με κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντε Χέα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
 
Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισαν να γίνονται μια φάση μετά την άλλη. Στο 34′ ο Ντιέγκο Λόπες έσωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο φαν Πέρσι έβγαλε μια μπαλιά στον Γουέλμπεκ, ο σκόρερ της Γιουνάιτεντ έκανε την προβολή για να την στείλει στα δίχτυα, αλλά ο πορτιέρο της Ρεάλ είπε “όχι”.
 
Στο 38′ ο Ντε Χέα δεν άφησε τον Οζίλ να πανηγυρίσει, στο 39′ ο Ρονάλντο έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 43′ και στο 45′ ο Πορτογάλος έχασε και άλλες ευκαιρίες για να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
 
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους η ισπανική ομάδα προσπάθησε να απειλήσει από απόσταση, αλλά τα δυνατά σουτ των Ρονάλντο και Ντι Μαρία, είτε έγιναν εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ είτε πέρασαν ελάχιστα άουτ από την εστία του.
 
Στο 56′ ο Γουέλμπεκ έτρεξε για να βρεθεί τετ α τετ με τον Λόπες, ο Βαράνε τον τράβηξε από πίσω, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση, κάτι που αν έκανε θα έπρεπε να βγάλει από το τσεπάκι του και την κόκκινη κάρτα.
 
Στο 61′ ο Ντε Χέα έκανε εξαιρετική ακροβατική επέμβαση σε μια εξίσου ακροβατική προσπάθεια του Φάμπιο Κοεντράο, κρατώντας στο ένα γκολ του παθητικό του.
 
Δέκα λεπτά αργότερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα δυο απίστευτες ευκαιρίες. Ο φαν Πέρσι σούταρε με δύναμη από τα πλάγια, η μπάλα ακούμπησε στα χέρια του Λόπεθ και χτύπησε στο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολλανδός βρέθηκε μόνος του με τον προαναφερόμενο και έναν αμυντικό της Ρεάλ, πλάσαρε αδύναμα και ενώ “στρογγυλή θεά” κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, ο Τσάμπι Αλόνσο την έδιωξε σχεδόν πάνω από τη γραμμή.
 
Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ντε Χέα, ο οποίος δεν άφησε τον Ιγκουαϊν στο 77′ και στο 79′ τον Κεντίρα να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο μοιραίος παίκτης της αγγλικής ομάδας, ο Φαν Πέρσι, σούταρε και πάλι με δύναμη, αλλά ο εξαιρετικός σήμερα Ντιέγκο Λόπεθ έδιωξε.
 
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Βαράνε, Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Αρμπελόα, Κεντίρα, Οζίλ, Τσάμπι Αλόνσο (84′ Πέπε), Ντι Μαρία (75′ Μόντριτς), Ρονάλντο, Μπενζεμά (60′ Ιγκουαϊν).
 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβανς, Κάρικ, Καβάγκα (64′ Γκιγκς), Ρούνεϊ (84′ Αντερσον), Γουέλμπεκ, Φαν Πέρσι.