Πόσα γκολ έχουν κατά καιρούς μετρήσει, τα οποία δεν έπρεπε να μετρήσουν ποτέ; Πόσα γκολ μπήκαν, αλλά δεν "γράφτηκαν" ποτέ; Η λογική έλεγε ότι κάποια στιγμή η τεχνολογία όφειλε να μπει στην καθημερινότητα του ποδοσφαίρου και στη ΦΙΦΑ το αντιλήφθηκαν. Οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενέκριναν τη χρήση της τεχνολογίας γραμμής αρχικά στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και στη συνέχεια στο Μουντιάλ του 2014.

Πόσα γκολ έχουν κατά καιρούς μετρήσει, τα οποία δεν έπρεπε να μετρήσουν ποτέ; Πόσα γκολ μπήκαν, αλλά δεν “γράφτηκαν” ποτέ; Η λογική έλεγε ότι κάποια στιγμή η τεχνολογία όφειλε να μπει στην καθημερινότητα του ποδοσφαίρου και στη ΦΙΦΑ το αντιλήφθηκαν. Οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενέκριναν τη χρήση της τεχνολογίας γραμμής αρχικά στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και στη συνέχεια στο Μουντιάλ του 2014.

Η ΦΙΦΑ είχε χρησιμοποιήσει δοκιμαστικά την τεχνολογία γραμμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ιαπωνία, όπου κρίθηκε επιτυχημένη. Σκοπός είναι να “καθαρίζει” η τεχνολογία στις φάσεις που δεν είναι ξεκάθαρες με γυμνό μάτι και να μειωθούν (αν όχι εξαφανιστούν) τα σχετικά λάθη. Ο διαιτητής θα ενημερώνεται σε κλάσματα δευτερολέπτων από ένα υπερσύγχρονο σύστημα.