Τη γονάτισε, δεν την αποτελείωσε (video)

Με εκπληκτική άμυνα και φοβερή απόδοση στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Εφές Αναντολού με 75-62, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο τέλος να υπερκαλύψει το -14 του πρώτου ματς στην Κωνσταντινούπολη.

Με εκπληκτική άμυνα και φοβερή απόδοση στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Εφές Αναντολού με 75-62, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο τέλος να υπερκαλύψει το -14 του πρώτου ματς στην Κωνσταντινούπολη.

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στην αρχή λεγόταν Ντούσκο Σαβάνοβιτς. Ο Σέρβος δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα των «πρασίνων» και πέτυχε δέκα πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός είχε να αντιπαρατάξει τον Σχορτσανίτη που εκτός από το σκοράρισμα, «φόρτωσε» πολύ γρήγορα με τρία φάουλ τον Μπάρατς, δημιουργώντας πονοκέφαλο στον Μαχμούτι. Η έλλειψη αμυντικής συγκέντρωσης στο τέλος της πρώτης περιόδου έφερε τους Τούρκους μπροστά στο σκορ με 21-19.

Τα συνεχόμενα τρίποντα από Μπανκς και Μπράμος έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να χτίσει μια διαφορά, που έφτασε μέχρι και τους οκτώ (34-26). Το γρήγορο τρανζίσιον της Εφές σε συνδυασμό με τις κακές επιστροφές των «πρασίνων», έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του Μαχμούτι να κλείσουν τη διαφορά ισοφαρίζοντας (σερί 8-0, 34-34) και ενώ ο Λάσμε -παρά τις θεαματικές του αμυντικές προσπάθειες- δαπανούσε αρκετές επιθέσεις με επιπόλαια τελειώματα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 38-38.

Το καλό αμυντικό ριμπάουντ εξασφάλισε πολλές επιθέσεις για τον Παναθηναϊκό στη τρίτη περίοδο και έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτιάξουν ξανά μια διαφορά που έφτασε μέχρι τους οκτώ (56-48). Ο Λάσμε έδινε μεγάλες μάχες στην άμυνα, με τους «πράσινους» να έχουν επιθετική πολυφωνία. Παρόλα αυτά, άλλο ένα «νεκρό» διάστημα στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (56-51 στο 30′) και στην αρχή του τελευταίου, επέτρεψαν στην Εφές να επιστρέψει εκ νέου, ισοφαρίζοντας 56-56.

Στα 6:50 πριν από τη λήξη, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του καλάθι μετά από έξι περίπου λεπτά με λέι απ του Ούκιτς και δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω. Η άμυνα των παικτών του Πεδουλάκη «τσάκιζε κόκαλα», με τον Λάσμε να έχει στήσει… μπλόκο στους αιθέρες! Με καλές επιλογές στην επίθεση και τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα από Μπανκς, Μπράμος (2) και Ματσιούλις, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 16-0 (72-56) και πλέον μπορούσε να επικεντρωθεί στην κάλυψη του +14 του πρώτου ματς.

Το σκορ διαμορφώθηκε στο 75-62 με τους γηπεδούχους να έχουν την τελευταία επίθεση και 17” στη διάθεσή τους. Ο Ματσιούλις επιχείρησε τραβηγμένο τρίποντο, χωρίς να βρει στόχο, ο Μπράμος του έδωσε το δικαίωμα να ξαναπροσπαθήσει με καλύτερες προϋποθέσεις αυτή τη φορά, αλλά με την ίδια κατάληξη.

Το τελικό 75-62 έφερε τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση σε ισοβαθμία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ουσιαστικά με το ένα πόδι στη φάση των «8», αφού απομακρύνθηκε δύο νίκες από τις πέμπτες Ζαλγκίρις και Μάλαγα.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 38-38, 56-51, 75-62

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 11, Ματσιούλις 8, Ούκιτς 13 (9ρ, 5ασ), Λάσμε 6 (5ρ, 5 τάπες), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 13, Γκιστ, Μπανκς 9, Σχορτσανίτης 11

Εφές Αναντολού (Μαχμούτι): Φάρμαρ 10 (7ασ), Ερντέν 7, Τουντσερί 2, Σιπ 4, Γκιονλούμ 2, Σαβάνοβιτς 21, Λούκας 5, Κουτσό 2, Γκιουλέρ 4, Μπάρατς 5


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.