Αν στο ποδόσφαιρο υπήρχε πιστοποιητικό ποιότητας τύπου ISO, τότε ο αγώνας της Μάντσεστερ με τη Ρεάλ (σκορ 1-2) θα το είχε εξασφαλίσει ομοφώνως. Η "βασίλισσα" πήρε τούρκικο χέρι βοηθείας στην αποβολή του Νάνι, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε, νίκησε και προκρίθηκε.

Αν στο ποδόσφαιρο υπήρχε πιστοποιητικό ποιότητας τύπου ISO, τότε ο αγώνας της Μάντσεστερ με τη Ρεάλ (σκορ 1-2) θα το είχε εξασφαλίσει ομοφώνως. Η “βασίλισσα” πήρε τούρκικο χέρι βοηθείας στην αποβολή του Νάνι, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε, νίκησε και προκρίθηκε.

Το άκουσμα της είδησης ότι ο Γουεϊν Ρούνεϊ ήταν εκτός ενδεκάδας, μόνο εκνευρισμό θα μπορούσε να επιφέρει στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ ανά τον κόσμο. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον -είπε ότι- προτίμησε τον Γουέλμπεκ, επειδή μπορεί να ακολουθήσει καλύτερα τον Τσάμπι Αλόνσο -το κατάφερε για αρκετή ώρα. Θεός φυλάξοι ήταν η πρώτη σκέψη και έγινε ακόμα πιο έντονη όταν διαπιστώθηκε ότι σε αυτή την περιβόητη ενδεκάδα παρών ήταν ο Ράιαν Γκιγκς, ετών 39! Οξύμωρο, ε;

Ολες αυτές οι επικλήσεις στο Θεό, όμως, σταμάτησαν να ακούγονται μόλις είδαμε τον Ουαλό (στην αρχή τουλάχιστον) να κάνει καμία δεκαριά κούρσες, να μοιράζει το παιχνίδι με ακρίβεια, να κάνει μερικά επιτυχημένα και συνάμα εντυπωσιακά τάκλιν δίκην αμυντικού και τον Γουέλμπεκ να εξουδετερώνει τον Ισπανό μέσο και τις εμπνεύσεις του.

Αρκετά με τις εμπνεύσεις του Σερ… Πάμε να δούμε και τα καμώματα του “special one”. O… πολύς Ζοσέ ομολογουμένως ήταν αυτός που έχασε τη μάχη του πάγκου στο πρώτο μέρος. Η τακτική που ακολούθησε ήταν περισσότερο επιφυλακτική από ο,τι αναμενόταν, με παρανομαστή στο υποτιθέμενο κλάσμα, αφενός ότι ο αντίπαλος του είχε επιλέξει να ασχοληθεί περισσότερο με την άμυνα και λιγότερο με την επίθεση και αφετέρου επειδή η δική του ομάδα ήταν αυτή που χρειαζόταν οπωσδήποτε ένα γκολ.

Και μια και μιλάμε για γκολ, αν κάποια ομάδα πλησίασε περισσότερο στο να το σημειώσει, αυτή ήταν η Γιουνάιτεντ. Στο 21′ ο Γκιγκς εκτέλεσε κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Βίντιτς χτύπησε στο δοκάρι. Στο 34′ η ευκαιρία ήταν διπλή. Ο φαν Πέρσι κατάφερε να ξεμαρκαριστεί με ευφυέστατη ενέργεια, σούταρε, ο Λόπεθ έδιωξε προσωρινά, η μπάλα έφτασε στον Γουέλμπεκ, αλλά ο Ισπανός πορτιέρο εξουδετέρωσε και τη δεύτερη προσπάθεια. Από πλευράς Ρεάλ; Ο Ιγκουαΐν ήταν αυτός που φάνηκε πιο απειλητικός, αλλά στις δυο προσπάθειες που έκανε ο Ντε Χέα ήταν εκεί.

Κόκκινη… μαϊμού και Ζοσέ για φίλημα

Ετσι, λοιπόν, όπως έπαιζε η Ρεάλ ήταν λογικό και επόμενο να το πληρώσει. Κι αυτό έγινε πολύ νωρίς. Μόλις στο τρίτο λεπτό του δευτέρου μέρους, ο Γουέλμπεκ και ο φαν Πέρσι προσπάθησαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Λόπεθ, αλλά τελικά αυτό έγινε από μαδριλένικο πόδι και δη του αρχηγού, του Σέρχιο Ράμος. 1-0 λοιπόν και όλα έδειχναν υπέρ της Μάντσεστερ. Ολα, μέχρι το 56′ όπου ο Τούρκος διαιτητής Τσουνεϊτ Τσακίρ με μια σχεδόν ακατανόητη απόφαση, έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Νάνι, ο οποίος χτύπησε άθελά του τον Αρμπελόα χωρίς καν να βλέπει που ήταν ο παίκτης της Ρεάλ.

Εδώ μπήκε μια άνω τελεία στα καλά και τα ωραία της Γιουνάιτεντ, αλλά και στα κακώς κείμενα της Ρεάλ.

Ο,τι διαβάσατε πιο πάνω, γυρίστε εντελώς ανάποδα. Διαβάσατε ότι ο Σερ Αλεξ είχε κερδίσει τη μάχη του πάγκου. Ξεχάστε το. Ο Ζοσέ το έκανε. Διαβάσατε ότι η έμπνευση του Σκωτσέζου να βάλει τον Γκιγκς ήταν εξαιρετική. Λάθος. Ο Ουαλός κουράστηκε και ο προπονητής του τον άφησε να εκτεθεί. Διαβάσατε ότι ο Γουέλμπεκ έκανε πολύ καλή δουλειά πάνω στον Τσάμπι Αλόνσο. Ε και; Επιθετικός είναι δεν είναι αμυντικό χαφ και οι επιθετικοί πρέπει και να σκοράρουν…
Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Οτι μπορεί οι Τούρκος να συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να αλλάξουν οι ισορροπίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έδρασε πολύ γρήγορα, έπιασε στον ύπνο τον ομόλογό του της Γιουνάιτεντ και μέσα σε μερικά λεπτά του μετέτρεψε τα πλεονεκτήματα σε μειονεκτήματα.
Μέσα σε τρία λεπτά, άλλαξαν τα πάντα. Στο 61′ το κεφάλι του Ράφαελ έκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα από προσπάθεια του Ιγκουαϊν, ενώ στο 64′ ο εξαιρετικός Λόπεθ είπε όχι στον φαν Πέρσι.

Η κίνηση του Μουρίνιο να βάλει τον Μόντριτς απέδωσε άμεσα με τον Κροάτη να βάζει ένα εξαιρετικό γκολ με σουτ έξω από την περιοχή στο 66′, ενώ στο 69′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο (ναι, δεν ήταν λάθος του υπογράφοντα η μη αναφορά του  ονόματός του στο κείμενο) με προβολή από σέντρα του Ιγκουαϊν, έβαλε ταφόπλακα στους Αγγλους διαμορφώνοντας το 1-2.

Τι ακολούθησε; Σωρεία ευκαιριών και φοβερές επεμβάσεις από τον Λόπεθ. Στο 83′ σε κεφαλιά του Κάρικ, στο 84′ σε σουτ του φαν Πέρσι (ακολούθησε σουτ άουτ από κοντά του Ρούνεϊ) και στο 92′ σε κεφαλιά του Βίντιτς. Ενδιάμεσα ο Κακά είχε σουτ στο δοκάρι. Αυτά…

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Εβρά, Κάρικ – Αρμπελόα, Κακά, Πέπε
Κόκκινη: Νάνι (57΄)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Ραφαέλ, Φέρντιναντ, Βίντιτς. Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι (73΄ Ρούνι), Νάνι, Γουέλμπεκ (81΄ Γιανγκ), Γκιγκς, Φαν Πέρσι
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (44΄λ.τρ. Κακά), Οζίλ (70΄ Πέπε), Ρονάλντο, Ιγκουαίν (58΄ Μόντριτς)