Όταν καταφέρνεις (για την Αρσεναλ μιλάμε) να αναγκάσεις τους Γερμανούς (λέγε με φλύαρη Μπάγερν) να σημάνουν οπισθοχώρηση και μάλιστα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι -έχοντας και πλεονέκτημα στο φουλ με το 1-3 του πρώτου αγώνα- τότε είσαι πολύ μάγκας. Αυτό έδειξε και η αγγλική ομάδα. Μαγκιά, πείσμα, υπομονή, τσαμπουκά, ηρεμία και τύχη παίρνοντας τη νίκη με 2-0, στην «Αλιάνζ Αρένα», αλλά όχι και την πρόκριση.

Όταν καταφέρνεις (για την Αρσεναλ μιλάμε) να αναγκάσεις τους Γερμανούς (λέγε με φλύαρη Μπάγερν) να σημάνουν οπισθοχώρηση και μάλιστα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι -έχοντας και πλεονέκτημα στο φουλ με το 1-3 του πρώτου αγώνα- τότε είσαι πολύ μάγκας. Αυτό έδειξε και η αγγλική ομάδα. Μαγκιά, πείσμα, υπομονή, τσαμπουκά, ηρεμία και τύχη παίρνοντας τη νίκη με 2-0, στην «Αλιάνζ Αρένα», αλλά όχι και την πρόκριση.
 
Πάνω που είχαμε χαλαρώσει και ετοιμαζόμασταν να απολαύσουμε ένα παιχνίδι με πολλά γκολ και χωρίς σασπένς, άγχος πρόκρισης ή παράτασης, έρχεται το γρήγορο γκολ της Αρσεναλ, πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα τρία λεπτά αγώνα, με αποτέλεσμα να μας αναγκάσει να σκεφτούμε. Βρε λες;
 
Το ρολόι, λοιπόν, είχε ακόμη το 02 μπροστά όταν ο Γουόλκοτ βρέθηκε στα πλάγια, έβγαλε μια παράλληλη σέντρα και ο Ζιρού από κοντά έστελνε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας ελπίδες από νωρίς στην ομάδα του για να σκεφτεί το θαύμα.
 
Γιατί μόνο οι αδαείς και ονειροπαρμένοι θα μπορούσαν πριν ξεκινήσει το ματς να πιστέψουν ότι η Αρσεναλ, η φετινή Αρσεναλ -για να ακριβολογούμε- ήταν σε θέση να κάνει την ανατροπή του. αιώνα. Ελα, όμως, που αυτοί οι αδαείς και οι ονειροπαρμένοι αποδείχθηκαν πιο λογικοί από τους… λογικούς. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
 
Η Μπάγερν άρχισε να συνέρχεται από την αρχική ψυχρολουσία και να βρίσκει τον τρόπο να φθάσει κοντά στην εστία του Φαμπιάνσκι. Αν ήταν ουσιαστική; Οχι κάθε άλλο.
 
Απλά, ως γερμανική ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, είτε έχει μόνο ομοεθνείς στην 11άδα της είτε τον Πύργο της Βαβέλ, φροντίζει να κάνει τουλάχιστον 10-15 σουτ μέσα και έξω από την περιοχή. Αυτό έπραξαν και οι Βαυαροί, με τον Κρος στο 5′, με τον Γκουστάβο στο 10′, με τον Κρος πάλι στο 25′, με τον Ρόμπεν στο 28′, με τον Μίλερ στο 36’…
 
Οι “κανονιέρηδες” από την άλλη πλευρά, δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους. Με τον Ράμσεϊ, ωσεί παρόντα, τον Ροσίτσκι σε μέτρια ημέρα, τον Σάντι Καθόρλα να μπερδεύεται και τον Γουόλκοτ να μην μπορεί να βρει διαδρόμους, απλά αρκέστηκε στο να κρατήσει το 0-1 στο πρώτο μέρος.
 
Ο κρατήρας και οι νάρκες…
 
Λέμε να συνεχίσουμε εκείνο το αστειάκι με τον Πύργο της Βαβέλ, γιατί αυτό το κρεσέντο των σουτ που συνέχισε η Μπάγερν και στο δεύτερο μέρος, μόνο στα σοβαρά δεν μπορούμε να το πάρουμε. Συνεχίζουμε λοιπόν.
 
Σουτ από Ρόμπεν στο 49′, από Μίλερ στο 58′, από Γκουστάβο στο 64′, από Κρος στο 65′, από Κρος στο 71′ από Ρόμπεν στο 74′, από Μίλερ στο 82′, από Ρόμπεν στο 90′.
 
Ολες οι προσπάθειες των παικτών της Μπάγερν έκρυβαν άγχος, φόβο για κάτι. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι. Ηθελαν να ξεφορτωθούν την μπάλα πριν πατήσουν περιοχή. Λες και στα λημέρια του Φαμπιάνσκι είχε είτε κρατήρα από ηφαίστειο είτε ήταν γεμάτο νάρκες.
 
Ακόμα και η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. ντύθηκε με άγχος. Στο 68′, λοιπόν, ο Μίλερ με μια πάσα-τακουνάκι (εκπληκτική έμπνευση) έβγαλε τετ α τετ τον Ρόμπεν, αλλά ο Ολλανδός πλάσαρε με τρόπο που -αν μη τι άλλο- δεν ταιριάζει στην κλάση του.
 
Και τώρα τρέχουμε…
 
Ο. κακομοίρης ο Βενγκέρ ό,τι μπορούσε να κάνει το έκανε. Εβαλε επιθετικογενείς παίκτες στο 72′ για να πιέσει και να πλησιάσει την εστία του Νόιερ, ο οποίος μέχρι και το 79′ είχε βγάλει πετσέτα, την είχε απλώσει και έκανε. χιονοθεραπεία πίνοντας φραπέ από την ανία και την πλήξη.
 
Τι έγινε σε εκείνο το λεπτό; Εμφανίστηκε για πρώτη φορά (στο β’ μέρος) στο μπλοκάκι με τις σημειώσεις μας το όνομα παίκτη της Αρσεναλ. Ο Ζερβίνιο που είχε μπει ως αλλαγή, έκανε ωραία κίνηση, πλάσαρε υπό πίεση, αλλά.
 
Για να καταλάβετε το πόσο ακίνδυνοι ήταν οι «κανονιέρηδες», θα σας ενημερώσουμε ότι -μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για αγγλική ομάδα, έτσι;- το πρώτο κόρνερ το κέρδισαν στο 85′. Αυτό το πρώτο κόρνερ, όμως, ήταν ικανό για να μετατρέψει τα τελευταία λεπτά σε θρίλερ.
 
Ο Καθόρλα εκτέλεσε αυτό το περιβόητο κόρνερ, ο Κοσιελνί στήθηκε καλά μέσα στην περιοχή, έπιασε παλικαρίσια την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 0-2. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτό που φάνταζε ως ανέκδοτο πριν ξεκινήσει το ματς και προκαλούσε γέλιο, η έκφραση δηλαδή «προκρίθηκε η Αρσεναλ», άρχισε να φεύγει από τη σφαίρα της φαντασίας.
 
Οι Γερμανοί χάνοντας τη Γη κάτω από τα πόδια τους, προσπάθησαν στα εναπομείναντα λεπτά να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και τελικά το κατάφεραν, εξασφαλίζοντας απλά την πρόκριση. Γιατί από εμφάνιση; Τραγωδία του Αριστοφάνη με δόσεις Αισχύλου.
 
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Αλάμπα, Ντάντε, Βαν Μπούιτεν, Λαμ, Λουίς Γκουστάβο, Χάβι Μαρτίνεθ, Κρος (81′ Τίμοστσουκ), Ρόμπεν, Μίλερ, Μάντζουκιτς (73′ Γκόμεζ).
 
ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Τζέκινσον, Γκιμπς, Κοσιελνί, Μέρτεσάκερ, Ράμσεϊ (72′ Ζερβίνιο), Αρτέτα, Ροσίτσκι, Σαντι Καθόρλα, Γουόλκοτ (72′ Τσάμπερλεϊν), Ζιρού.