Η βραδιά δεν εξελίχθηκε καλά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υπέστη βαριά ήττα από την Μπάγερν στο Αλιάνζ Αρένα (4-0) και πλέον θα υποδεχθεί την τελευταία αγωνιστική την Αρσεναλ στο ματς που θα κρίνει και την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η βραδιά δεν εξελίχθηκε καλά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υπέστη βαριά ήττα από την Μπάγερν στο Αλιάνζ Αρένα (4-0) και πλέον θα υποδεχθεί την τελευταία αγωνιστική την Αρσεναλ στο ματς που θα κρίνει και την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν οι “ερυθρόλευκοι” δεν ηττηθούν από τους Αγγλους με δύο γκολ, θα περάσουν στην επόμενη φάση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το σύνολο του Βενγκέρ θα είναι αυτό που θα ακολουθήσει τους Βαβαρούς. 

Τα πάντα στο ματς κρίθηκαν από τα… αποδυτήρια. Η Μπάγερν μέχρι το 20′ είχε πετύχει τρία γκολ και ουσιαστικά είχε βάλει τέλος στα όνειρα του Ολυμπιακού για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον έστελνε αυτόματα στους “16”. 

Οι γηπεδούχοι ανώτεροι και με σύμμαχο την τύχη μετέτρεψαν σε γκολ τις πρώτες τους ευκαιρίες, ενώ δεν άφησαν τα ηνία ούτε όταν έμειναν και με δέκα παίκτες στο 52′, λόγω αποβολής του Μπαντστούμπερ. 

Τα αρχικά πλάνα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδειξε από πριν το ματς τις διαθέσεις του, καθώς παρέταξε την Μπάγερν με πέντε επιθετικούς. Και άλλους τρεις επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, τα γκολπόστ των Γερμανών υπερασπίστηκε ο Νόιερ έχοντας τους Μπαντστούμπερ και Μπόατενγκ μπροστά του ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι φουλ μπακ Ραφίνια και Λαμ τοποθετήθηκαν στα άκρα και τον Βιδάλ ως αμυντικό χαφ. Μίλερ και Ντούγκλας Κόστα ήταν οι εσωτερικοί μέσοι με τον Ρόμπεν και τον Κόμαν στα άκρα, ενώ ο Λοβαντόφσκι για ακόμα ένα μας αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος. 

Ο Μάρκο Σϊλβα παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3. Ο Ρομπέρτο κάθισε κάτω από τα δοκάρια ενώ την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας και Μαζουακού. Η τριάδα στο κέντρο ήταν οι Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο και Κασάμι, ενώ στα άκρα αγωνίστηκαν οι Σεμπά και Πάρντο, με τον Ιντέγιε στην κορυφή της επίθεσης. 

Ολα κρίθηκαν από νωρίς

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό. Αν και οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν να βγουν επικίνδυνα στην αντεπίθεση δύο φορές, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μετέτρεψαν σε γκολ την πρώτη τους τελική προσπάθεια. Ο Μπόατενγκ επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, ο Ρομπέρτο δεν έδιωξε μακριά και ο Ντούγκλας Κόστα αφού πήρε το ριμπάουντ, με σουτ έκανε το 1-0 στο 8′.  

Η Μπάγερν, είχε συνεχώς την μπάλα στην κατοχή της και όποτε χρειαζόταν έβρισκε τους απαραίτητους χώρους, είτε με τις κινήσεις των ακραίων της χαφ, είτε από κόντρα. Με το δεύτερο τρόπο ξεκίνησε και το γκολ του Λεβαντόφσκι. Ο Κόμαν σούταρε και έστειλε τη “στρογγυλή θεά” πάνω στον Πολωνό, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Ρομπέρτο και με σουτ έγραψε το 2-0 στο 16′.  Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο ο Μίλερ έδωσε ακόμα ένα λόγο για να σηκωθούν οι φίλαθλοι των Βαυαρών από τη θέση τους. Το σουτ του Κόμαν βγήκε τελικά σέντρα, η μπάλα χτύπησε στο έδαφος πήρε ύψος και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί ο Ρόμπεν σαν σε προπόνηση πάσαρε με το κεφάλι και ο Μίλερ με κοντινό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.  

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Γκουαρδιόλα αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Ρόμπεν αποχώρησε και έδωσε τη θέση του στον Κίμιχ. Ο τελευταίος πήγε στο κέντρο της μεσαίας γραμμής, με τον Ντούγκλας Κόστα να μετακομίζει στο αριστερό άκρο, τον Κόμαν στο δεξί και ο Βιδάλ δίπλα από τον Μίλερ. 

Η αδυναμία των “ερυθρολεύκων” να κρατήσουν την μπάλα ή να τη διώξουν μακριά, τους έφερνε συνεχώς σε θέση άμυνας κοντά στην περιοχή τους. Λίγες φορές οι παίκτες του Σίλβα κατάφεραν να βγουν μπροστά, ενώ μόνο το φάουλ του Μιλιβόγιεβιτς στο 44′ ανησύχησε κάπως τον Νόιερ.   

Δεν άφησαν τα ηνία

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με περισσότερη διάθεση και αυτό φάνηκε στη φάση του 52′ όταν ο Μπαντστούμπερ ανέτρεψε τον Ιντέγιε στο ημικύκλιο της περιοχής και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο Γκουαρδιόλα απέσυρε τον τον Λεβαντόφσκι για να βάλει στη θέση του Μπενατία, προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στο κέντρο της άμυνας. 

Αν και με δέκα παίκτες η Μπάγερν έφτασε κοντά στο 4-0, όμως ο Ρομπέρτο αντέδρασε εκπληκτικά και βγήκε νικητής στο τετ α τετ με το Βραζιλιάνο (68′). Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ιντέγιε είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, αλλά η μπάλα από το σουτ του έφυγε λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι. 

Ο Μάρκο Σίλβα βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί έχει κατοχή και να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστά έριξε στη μάχη τους Φορτούνη, Ερνάνι. Ούτε οι διορθωτικές κινήσεις έφεραν αποτέλεσμα, με την Μπάγερν να φτάνει στην επίτευξη και τέταρτου τέρματος. Ο Κόμαν με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Ρομπέρτο και έγραψε το 4-0 στο 70′.  

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβηκε λίγο, όμως ακόμα και έτσι το σύνολο του Γκουαρδιόλα κατάφερε να απειλήσει, χωρίς να σκοράρει, αφού Ρομπέρτο και δοκάρι σταμάτησαν τους Γερμανούς. Το 4-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Μπάγερν να εξασφαλίζει την πρώτη θέση του ομίλου και να περιμένει ποια ομάδα θα την ακολουθήσει στους “16”.

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν: Νόιερ, Λεβαντόφσκι (56′ Μπενατιά), Ρόμπεν, (32′ Κίμιχ), Κόστα (72′ Μαρτίνεθ), Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Μπαντστούμπερ, Κομάν.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ (78′ Σαλίνο), Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (67′ Φορτούνης), Καμπιάσο, Πάρντο (67′ Ερνάνι), Σεμπά και Ιντέγε.