Αφεντικό για ένα βράδυ (video)

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε στο «Ολντ Τράφορντ» της Γιουνάιτεντ, με 2-1, για την 32η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, κερδίζοντας μόνο στο γόητρο μια και η διαφορά από την πρωτοπόρο συμπολίτισσά της μειώθηκε απλώς στο απαγορευτικό, για όνειρα τίτλου, -12.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε στο «Ολντ Τράφορντ» της Γιουνάιτεντ, με 2-1, για την 32η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, κερδίζοντας μόνο στο γόητρο μια και η διαφορά από την πρωτοπόρο συμπολίτισσά της μειώθηκε απλώς στο απαγορευτικό, για όνειρα τίτλου, -12.

Η Σίτι σημείωσε δύο διαδοχικές νίκες στο «Ολντ Τράφορντ» για πρώτη φορά μετά το 1972 και «κλόνισε» τη σίγουρη, σχεδόν, πρωταθλήτρια Γιουνάιτεντ η οποία έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση ενός ακόμη τίτλου. Η «χρυσή» αλλαγή του Μαντσίνι, ο Κουν Αγκουέρο, κατάφερε να δώσει σπουδαίο «διπλό» στους «πολίτες» που μείωσαν τη διαφορά από τους πρωτοπόρους «κόκκινους διαβόλους» στους 12 βαθμούς. Ο Μίλνερ άνοιξε το σκορ (51΄) για τη Σίτι, ενώ ο Κομπανί με αυτογκόλ ισοφάρισε προσωρινά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έμεινε στους 77 βαθμούς σε 31 αγώνες, έναντι 65 της μισητής αντιπάλου της η οποία έχει τον ίδιο αριθμό αγώνων.

Ελαφρά υπεροχή η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καλύτερη από τη μεγάλη αντίπαλό της στο πρώτο ημίχρονο, απειλώντας σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Ντε Χέα. Σίλβα και Κλισί ήταν οι πρώτοι που απείλησαν τους γηπεδούχους, αλλά αμφότεροι ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απείλησε πρώτη φορά στο 9΄, όταν από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής ο Ρόμπιν φαν Πέρσι πλάσαρε άουτ χωρίς ν΄ ανησυχήσει τον Χαρτ. Εξαιρετικός ήταν στο διάστημα του πρώτου 45λεπτου ο Νταβίντ Σίλβα, που τροφοδότησε σε αρκετές περιπτώσεις συμπαίκτες του οι οποίοι, όμως, δεν μπόρεσαν να τις μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τέβες στο 21΄ όταν γίνεται αποδέκτης παράλληλης μπαλιάς του Ισπανού, όμως η προβολή του Αργεντινού δεν είναι έγκαιρη με αποτέλεσμα η ευκαιρία να πηγαίνει χαμένη. Η Σίτι είχε ελαφρά κατοχή μπάλας στο πρώτο μέρος (46%-54%), με τους «κόκκινους διαβόλους» να βελτιώνουν την απόδοσή τους από το 30΄ ως το 45΄ και να εξισορροπούν το ματς στον τομέα των ευκαιριών με τους «πολίτες». Ο Άσλι Γιανγκ επιχείρησε άστοχο σουτ στο 31΄, με την καλύτερη φάση να έρχεται για τη Γιουνάιτεντ στο 45΄, όταν ο Ράφαελ «τσίμπησε» την μπάλα μπροστά από τον Βινσέντ Κομπανί, με την προσπάθειά του, όμως, να καταλήγει στο δοκάρι του Χαρτ.

«Τρίποντο» γοήτρου με γκολάρα Αγκουέρο

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι, που προηγήθηκαν στο 51΄ με τον Μίλνερ ν΄ ανοίγει το σκορ. Ο πολύπειρος Ράιαν Γκιγκς επιχείρησε ένα τακουνάκι στη μεσαία γραμμή, με τον Γκάρεθ Μπάρι να του κλέβει την μπάλα και να βγαίνει στην κόντρα για τη Σίτι. Ο Νασρί γίνεται αποδέκτης της πάσας του Άγγλου και παίζοντας με πλάτη στην εστία του Ντε Χέα έδωσε την ασίστ στον σκόρερ Μίλνερ, που με δυνατό σουτ (το οποίο κόντραρε κιόλας πριν γίνει γκολ) έδωσε το προβάδισμα στους «πολίτες».

Η απάντηση της Γιουνάιτεντ ήταν άμεση, χάριν στην πλάτη του Κομπανί με την οποία έγινε το 1-1 στο 59΄. Ο φαν Πέρσι εκτέλεσε φάουλ από τη δεξιά γωνία της περιοχής της Σίτι. Εξ επαφής με την εστία του Χαρτ και με την άμυνα των φιλοξενούμενων να ολιγωρεί ο Τζόουνς πήρε την κεφαλιά, η οποία βρήκε στο Βέλγο αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ανοίχτηκε ιδιαίτερα στη συνέχεια, με αποτέλεσμα το 1-1 να μείνει ως το 78΄. Από το 71΄ βρισκόταν στο παιχνίδι ο Αγκουέρο, που αντικατέστησε τον Νασρί, με τον Αργεντινό με μία καταπληκτική προσπάθεια και δυνατό σουτ εντός περιοχής να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στη Σίτι με 2-1.

Ο Γιάγια Τουρέ  έκανε την κάθετη πάσα στον σκόρερ, ο οποίος παρέσυρε ντριμπλάροντας σχεδόν όλη την άμυνα της Γιουνάιτεντ, η οποία δεν κατάφερε να τον σταματήσει. Το δεξί σουτ, με το οποίο τελείωσε η «μπούκα» του Αργεντινού επιθετικού, δεν μπόρεσε να το απομακρύνει ο Ντε Χέα ο οποίος, βέβαια, δεν φέρει καμία ευθύνη για την εξέλιξη αυτή. Η Γιουνάιτεντ, όπως ήταν φυσιολογικό, πίεσε, ο Φέργκιουσον χρησιμοποίησε και τον Χερνάντες και τον Καγκάβα στο τέλος, αντικαθιστώντας, μάλιστα, με τον Μεξικανό τον μέτριο Ουέιν Ρούνι.

Με τη νίκη της αυτή η Σίτι για 20ή φορά στο φετινό πρωτάθλημα έμεινε αήττητη σε αγώνα που προηγείται στο σκορ, έχοντας 18 νίκες και 2 ήττες!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον / 4-3-3): Ντε Χέα – Ράφαελ, Φέρντιναντ, Τζόουνς, Εβρά – Γιανγκ (92΄ Καγκάβα), Κάρικ, Γκιγκς – Γουέλμπεκ (79΄ Βαλέντσια), Ρούνι (85΄ Χερνάντες), φαν Πέρσι

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι / 4-2-3-1): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Νάστασιτς, Κομπανί, Κλισί – Μπάρι, Γιάγια Τουρέ – Μίλνερ, Νασρί (71΄ Αγκουέρο), Σίλβα (89΄ Λέσκοτ) – Τέβες (93΄ Γκαρσία)

ΓΚΟΛ: 0-1 (51΄ Μίλνερ), 1-1 (59΄ Κομπανί αυτογκόλ), 1-2 (78΄ Αγκουέρο)
Κίτρινες κάρτες: 31΄ Ρούνι, 93΄ Ράφαελ, 94΄ Βαλέντσια – 28΄ Σίλβα, 42΄ Κομπανί, 84΄ Τέβες, 89΄ Μπάρι, 92΄ Ζαμπαλέτα
Διαιτητής: Μάικ Ντιν

Παρακολουθήστε το live σχολιασμό του αγώνα, όπως έγινε από το Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.