Μπάγερν – Μπάρτσα και Ρεάλ – Ντόρτμουντ

Χωρίς εμφύλιο θα διεξαχθούν οι δυο ημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η κληρωτίδα έβγαλε αντιπάλους της Μπάγερν Μονάχου με την Μπαρτσελόνα και την Ντόρτμουντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Χωρίς εμφύλιο θα διεξαχθούν οι δυο ημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η κληρωτίδα έβγαλε αντιπάλους της Μπάγερν Μονάχου με την Μπαρτσελόνα και την Ντόρτμουντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στον τελικό που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 25 Μαΐου, τυπικά γηπεδούχος θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης

Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης
23 Απριλίου
Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα

24 Απριλίου
Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης

30 Απριλίου
Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ

1 Μαϊου
Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου

Μπάγερν Vs Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα έχουν αναμετρηθεί συνολικά έξι φορές, τέσσερις για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και δυο για το κύπελλο UEFA. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξαν στη φάση των ομίλων την περίοδο 1998-99 με τους Γερμανούς να κερδίζουν 1-0 στις 21 Οκτωβρίου με 1-0 στο Μόναχο και 2-1 στις 4 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη. Η επόμενη συνάντησή τους ήταν μετά από αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 2008-09 για την προημιτελική φάση με τους Καταλανούς να συντρίβουν τους Βαυαρούς με 4-0 (8 Απριλίου 2009) εντός έδρας και να αποσπούν ισοπαλία 1-1 στο Μόναχο (14 Απριλίου 2009).

Σε ό,τι αφορά το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, συναντήθηκαν στη φάση των “8” της περιόδου 1995-96 με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2 στη Γερμανία στις 2 Απριλίου του 1996 και τους Βαυαρούς να παίρνουν την πρόκριση με νίκη 2-1 στη Βαρκελώνη στις 16 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπαρτσελόνα είναι αήττητη στα τελευταία 17 παιχνίδιου που έχει δώσει κόντρα σε γερμανικές ομάδες, ανεξαρτήτου έδρας. Τελευταία της ήττα ήταν στις 25 Σεπτεμβρίου του 2001 στο Λεβερκούζεν από την Μπάγερ. Εκτοτε έχει 14 νίκες και τρεις ισοπαλίες με αντιπάλους τις Λεβερκούζεν, Στουτγκάρδη, Σάλκε και Βέρντερ Βρέμης.

Ντόρτμουντ Vs Ρεάλ Μαδρίτης

Εξι είναι και οι αναμετρήσεις μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Ρεάλ Μαδρίτης, όλες για το Τσάμπιονς Λιγκ. Και τις δυο φορές που τέθηκαν αντιμέτωπες σε νοκ άουτ ματς, οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί που είχαν πάρει την πρόκριση. Τη σεζόν 1998-99 η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την πρόκριση για τους “4” της διοργάνωσης νικώντας με 2-0 στη Μαδρίτη την Πρωταπριλιά του 1998 και αποσπώντας “λευκή” ισοπαλία στη Γερμανία.

Τη σεζόν 2002-2003 συναντήθηκαν για τη φάση των “16” με τη Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίζει 2-1 στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” στις 19 Φεβρουαρίου του 2003 και τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται και πάλι ισόπαλες στη Γερμανία, αλλά αυτή τη φορά με σκορ (1-1). Τέλος, οι δυο πρωταθλήτριες συμμετείχαν στον ίδιο όμιλο της φετινής διοργάνωσης με τους Γερμανούς να κερδίζουν εντός έδρας με 2-1 και τους Ισπανούς να παραχωρούν ισοπαλία 2-2 στην πρωτεύουσα.

Τραγική είναι η παράδοση της Ρεάλ Μαδρίτης στη Γερμανία, όπου έχει σημειώσει μόλις μια νίκη σε 24 επισκέψεις για οποιοδήποτε θεσμό.
Κακή είναι, όμως και η παράδοση που έχει η Ντόρτμουντ στην Ισπανία έχοντας μόλις μια νίκη στις εννέα φορές που έχει αντιμετωπίσει ομάδα από χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.