«Παίζω με νοοτροπία νικητή»

Το να βγεις δυο φορές σε τρεις εβδομάδες καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος είναι σημαντικό επίτευγμα.

Πόσο μάλλον όταν αγωνίζεσαι σε μια από τις μικρομεσαίες ομάδες και τον τίτλο αυτό στον δίνει ο κόσμος. Ο Ανδρέας Τάτος λοιπόν κατάφερε να κλέψει τη δόξα από τα πολυδιαφημισμένα αστέρια του Παναθηναϊκού του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, οδηγώντας τον Ατρόμητο σε σπουδαίες εκτός έδρας νίκες επί του Πανιωνίου και του ΠΑΟΚ. Ο 21χρονος μέσος μίλησε στην εφημερίδα «Free Sunday» για την επιτυχία του, τον Ατρόμητο, το μέλλον του και το Γιώργο Δώνη.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρέα Τάτου

Δυο φορές πολυτιμότερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος μέσα σε τρεις εβδομάδες! Τι σημαίνει αυτό για σένα;
Σίγουρα είναι σημαντικό αυτό για μένα, αλλά δεν θέλω να μείνω σε αυτό. Στόχος μου είναι να παίζω πάντα καλά, ώστε να βοηθάω την ομάδα μου και μέσα από αυτό να βοηθήσω και τον εαυτό μου ώστε να φτάσω πιο ψηλά. Αυτό όμως θα το πετύχω μέσα από την ομαδική δουλειά και τη διάκριση της ομάδας μου. Το σημαντικότερο είναι να είμαι συνεχεία προσγειωμένος και να παίζω καλά.
Ποσό σημαντικό είναι για σένα το γεγονός ότι το βραβείο της 12ης αγωνιστικής το πήρες από τους Τζιμπρίλ Σισέ και Γρηγόρη Μάκο. Δηλαδή, ο κόσμος ψήφισε εσένα που αγωνίζεσαι στον Ατρόμητο.
Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που ο κόσμος ψήφισε εμένα. Με κάνει πολύ περήφανο αυτό! Και ο Σισέ και ο Μάκος είναι πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές, ό,τι και να πούμε είναι λίγο, ειδικά για τον Σισέ, που είναι σπουδαίος παίκτης και αποτελεί ίνδαλμα για μας τους νεότερους. Το γεγονός ότι βγήκα εγώ MVP είναι, όπως σου είπα, σημαντικό, αλλά δεν πρέπει να ενθουσιάζομαι, γιατί το σημαντικότερο είναι να έχω διάρκεια.
Η ομάδα σου, ο Ατρόμητος, παίζει καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, όμως δεν έχετε πάρει τα αποτελέσματα έως τώρα. Τι πιστεύεις ότι φταίει γι’ αυτό;
Εμείς προσπαθούμε να παίζουμε πάνω στη φιλοσοφία του προπονητή μας, που δεν είναι άλλη από το να παίζουμε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες, και πάντα παίζουμε με τον ίδιο τρόπο, είτε παίζουμε με τις μεγάλες ομάδες είτε παίζουμε με ομάδες της ίδιας δυναμικότητας με μας. Εγώ πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει όσα λάθη έχουμε κάνει. Παραχωρήσαμε ισοπαλίες στο τέλος σε παιχνίδια που ήμασταν μπροστά στο σκορ και δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα. Τώρα βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά, η ψυχολογία έχει αλλάξει και αυτό στο ποδόσφαιρο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.
Σας βοηθάει σε αυτό και η νίκη στην Τούμπα;
Κοίτα, και στη Νέα Σμύρνη κάναμε διπλό, αλλά μετά παραχωρήσαμε ισοπαλία στον Εργοτελή γιατί πληρώσαμε το λάθος που κάναμε. Είμαστε άτυχοι γιατί όλες οι ομάδες κάνουν λάθη αλλά δεν τα πληρώνουν, σε αντίθεση με μας που τα έχουμε πληρώσει όλα όσα έχουμε κάνει, και μέσα στην έδρα μας ειδικά.
Τώρα, μπροστά σας έχετε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο ματς, με την ΑΕΚ, που και αυτή προέρχεται από μεγάλη νίκη και σίγουρα θα έρθει με ακμαίο ηθικό στο Περιστέρι.
Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με την ΑΕΚ. Αν καταφέρουμε να το κερδίσουμε θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Το όφελος θα είναι και βαθμολογικό και ψυχολογικό. Μια νίκη επί της ΑΕΚ μάς απελευθερώνει αγωνιστικά για τη συνέχεια. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και σίγουρα θα έχουμε πάρα πολύ δύσκολο έργο.
Ανδρέα, ο προπονητής σου, ο Γιώργος Δώνης, έχει μιλήσει πάρα πολλές φορές με κολακευτικά λόγια για την ποδοσφαιρική σου αξία. Το γεγονός ότι πιστεύει σε σένα και στο δείχνει, σε βοηθάει να βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό μέσα στο γήπεδο;
Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο κ. Δώνης και σε θέματα τακτικής και σε θέματα άποψης, πώς να παίζω, πού να κινούμαι, τι να κάνω, πώς να συμπεριφέρομαι μέσα στο γήπεδο. Προπονητής μου είναι, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και τον ευχαριστώ για όσα έχει κάνει για μένα. Αυτό που έχω να κάνω είναι να συνεχίσω να ακούω τις συμβουλές του και να δουλεύω σκληρά ώστε να βελτιώνομαι.
Στη βράβευσή σου μίλησες με πάρα πολύ καλά λόγια και για τον Νεμπεγλέρα.
Για τον Νεμπεγλέρα, τον Μιχαηλίδη, τον Νάστο, τον Ολιβέιρα, τον Σφακιανάκη, τον Αναστασάκο, τον Περόνε, τον Καμαρά. Όλοι οι παλιοί ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι μεγάλες προσωπικότητες και έχουν προσφέρει πάρα πολλά στον Ατρόμητο.
Όλοι αυτοί οι παλιοί παίκτες σάς βοηθάνε εσάς τους νεότερους με την εμπειρία τους μέσα στο γήπεδο;
Ναι, πάρα πολύ! Είναι όλοι τους καταπληκτικοί ποδοσφαιριστές αλλά και καταπληκτικά παιδιά.
Η θέση που σου αρέσει να παίζεις και που πιστεύεις ότι ανταποκρίνεσαι καλύτερα ποια είναι;
Κοίτα, όλοι νομίζουν ότι παίζουμε σύστημα 4-1-4-1, αλλά δεν είναι έτσι. Παίζουμε 4-3-3, στο κέντρο παίζει ο Νεμπεγλέρας αμυντικό χαφ, μπροστά του δεξιά παίζω εγώ και μπροστά του αριστερά ο Σφακιανάκης, με δύο επιθετικά χαφ δηλαδή. Μου αρέσει εκεί που παίζω τώρα και πίσω από τα σέντερ φορ. Φυσικά, εννοείται ότι όπου μου πει ο προπονητής μου να αγωνιστώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.
Πόσο δύσκολο ή πόσο εύκολο είναι για έναν ταλαντούχο νεαρό ποδοσφαιριστή, όπως είσαι εσύ, να μείνει προσηλωμένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, όταν βλέπει καθημερινά δημοσιεύματα που τον φέρουν πιθανό μεταγραφικό στόχο μεγάλων ομάδων;
Δεν με αγγίζουν αυτή τι στιγμή τέτοια δημοσιεύματα. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το επόμενο παιχνίδι, γιατί εάν δεν παίξω καλά ξέρω ότι θα γράφουν οι εφημερίδες αρνητικά σχόλια και αυτό με προσγειώνει πάρα πολύ. Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα μου και μέσα από τις επιτυχίες της να διακρίνομαι και εγώ.
Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Ατρόμητος τη φετινή χρονιά; Πού έχετε οριοθετήσει τους στόχους σας;
Πέρσι τερματίσαμε 7οι οπότε φέτος θέλουμε να πάμε ψηλότερα και από εκεί και πέρα ό,τι βγει. Σίγουρα θέλουμε και μια καλή πορεία στο Κύπελλο.
Τι είναι αυτό που σου δίνει κίνητρο για να μπεις μέσα στο γήπεδο και να παίξεις καλά;
Όπως είπα προηγουμένως, θέλω να παίζω καλά, να βοηθάω την ομάδα, να διακρίνομαι μέσα από αυτή. Για να διακριθείς πρέπει να έχεις τη νοοτροπία του νικητή, όχι απλώς να πας να παίξεις για περάσει η ώρα.
Το γεγονός ότι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, ο Φερνάντο Σάντος, έχει ανοιχτή την πόρτα της Εθνικής για νέα παιδιά ανεξαρτήτως της ομάδας όπου παίζουν αποτελεί κίνητρο για σένα;
Σίγουρα είναι κίνητρο, αλλά πρέπει να έχεις διάρκεια και να συνεχίζεις να παίζεις καλά ώστε να συζητάνε για σένα. Τότε έχεις πολλές πιθανότητες να πας στην Εθνική. Εάν όμως μείνεις μόνο σε δύο παιχνίδια που έπαιξες καλά, τότε δεν πας πουθενά. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν κοιτάζω τόσο μακριά. Βήμα βήμα και βλέπουμε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.