“Καμπάνα” στον Παναθηναϊκό

Με τιμωρία της έδρας του για μία αγωνιστική και πρόστιμο 82.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός. Απάντηση της "πράσινης" ΠΑΕ.

Η αιτία για την τιμωρία αυτή ήταν τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του με την αστυνομία στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στο “Σπύρος Λούης”.

Η “πράσινη” ΠΑΕ θα υποβάλει έφεση, ωστόσο αν η ποινή διατηρηθεί, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου για την 15η αγωνιστική θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Το δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας έκανε δεκτή την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ, κρίνοντας πως τα επεισόδια ήταν “ευρείας κλίμακας”. Σημειώνεται τέλος, ότι η έφεση που θα καταθέσει το “τριφύλλι”, θα εκδικαστεί την επόμενη Τετάρτη.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της “καμπάνας”, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την απορία της για την τιμωρία και τονίζει πως τα επεισόδια που συνέβησαν έξω από το γήπεδο, δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο…

Η ανακοίνωση: Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε νωρίτερα σήμερα ότι η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League μας επέβαλε την ποινή της διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών λόγω γεγονότων που έλαβαν χώρα εκτός γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της ομάδας μας και του Πανσερραϊκού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.

Από όλα τα στοιχεία που εξετάσθηκαν, περιλαμβανόμενης και της σχετικής έκθεσης της Αστυνομίας, αλλά και από την ίδια την αίσθηση της κοινής γνώμης έγινε προφανές ότι τα όσα συνέβησαν δεν είχαν καμιά σχέση με την ομάδα μας ή τον αθλητισμό γενικά.
Είναι σαφές πως:

    * ό, τι συνέβη, συνέβη εκτός γηπέδου
    * όσοι ενεπλάκησαν είχαν ως στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις για λόγους, όπως προκύπτει και από σχετική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ., έξω και πέρα από τον αθλητισμό που σχετίζονται με την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου
    * κανείς δεν αρνείται πως η συγκεκριμένη αντιπαλότητα και η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι η μοναδική αιτία των γεγονότων

Με δεδομένα τα παραπάνω θεωρούμε κατάφωρα άδικο να χρεώνεται ο Παναθηναϊκός (ή κάθε άλλη ΠΑΕ) την οποιαδήποτε έξω-αθλητική αντιπαλότητα μεταξύ περιθωριακών και αντι-εξουσιαστικών στοιχείων και Αστυνομίας, πολύ δε περισσότερο όταν οι συγκρούσεις που απορρέουν από αυτή την αντιπαλότητα πραγματοποιούνται εκτός γηπέδου.

Είναι απαράδεκτο μια ΠΑΕ να κρατείται πρακτικά όμηρος για γεγονότα που, στο κάτω της γραφής, όταν συμβαίνουν μακριά από αθλητικές εγκαταστάσεις (και συμβαίνουν συχνά) δεν επιφέρουν κανενός είδους ανάλογη συνέπεια σε κανέναν.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα υποβάλει έφεση εναντίον της σχετικής απόφασης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.