Γεωργάτος: “Πολύ μεγάλη αίγλη το φιλικό”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γρηγόρης Γεωργάτος μίλησε στον Sentra 103,3 για το φιλανθρωπικό παιχνίδι της Τρίτης και για τους "ερυθρόλευκους".

Για το φιλανθρωπικό παιχνίδι:
«Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία από πλευράς Ολυμπιακού να διοργανώσει αυτό το παιχνίδι. Έχει πολύ μεγάλη αίγλη αυτό το φιλικό. Είναι σημαντικό γιατί πηγαίνουν τα έσοδα για σκοπό πολύ ιερό και πιστεύω πως τέτοια παιχνίδια πρέπει να επαναλαμβάνονται δύο με τρείς φορές το χρόνο,  ειδικά στις εποχές που ζούμε. Είναι σημαντικά αυτά τα παιχνίδια για να πηγαίνουν τα λεφτά εκεί που πονάνε οι άνθρωποι πάρα πολύ. Και μ’ αυτό το σκεπτικό όταν με ενημέρωσαν απ’ τον Ολυμπιακό, ούτε καν το σκέφτηκα. Είναι, άλλωστε το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς. Πέρα βέβαια απ’ το αγωνιστικό κομμάτι κι εκτός από το αγωνιστικό πολλοί ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν, έχουν αγοράσει εισιτήρια για να συμβάλουν σε αυτό το σκοπό».

Για τον Ολυμπιακό όπως παρουσιάζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα:
«Γενικά ο Ολυμπιακός από πέρσι είναι πάρα πολύ καλύτερος. Έγιναν σημαντικές προσθήκες στην ομάδα, ήρθαν πολύ καλοί παίκτες και έχει δείξει δείγματα ότι μπορεί να παίξει και καλύτερο ποδόσφαιρο. Από τον καιρό που μπήκε ο κύριος Μαρινάκης στη διοίκηση, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα αγοράστηκαν κάποιοι παίκτες, δημιουργήθηκε βάθος στην ομάδα κάτι το οποίο δεν είχε με πολλούς και καλούς παίκτες. Ευελπιστώ ότι η ομάδα αυτή δεν θα μείνει στάσιμη ή δεν θα δούμε πως η ομάδα και αυτοί οι παίκτες θα είναι το ταβάνι. Ευελπιστώ να δω μια περισσότερη προσπάθεια και βελτίωση αγωνιστική».

Για τον Αλμπερτ Ριέρα:
«Δεν έχει δείξει το αγωνιστικό πρόσωπο που περίμεναν όλοι, αλλά δίνω πολλά ελαφρυντικά. Δίνω ελαφρυντικά στο ότι στη Λίβερπουλ ήταν σε αγωνιστική απραξία για ενάμιση χρόνο, δίνω μια πίστωση χρόνου στο ότι άλλαξε χώρα, ομάδα και προσπαθεί να προσαρμοστεί. Για αυτό και δεν μπορώ να τον κρίνω σκληρά και περιμένω να βρει σιγά-σιγά τον εαυτό του και τα πατήματα του. Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη ότι ένας καλός ποδοσφαιριστής μπορεί να βρει γρήγορα τα πατήματα του και να δείξει το ταλέντο του. Δεν θέλω να γίνω κακός τόσο γρήγορα γιατί είναι μια ακριβή επένδυση. Δεν θέλω να κάνω όπως κάνουμε στη Ελλάδα που ενώ γράφουμε διθυράμβους για έναν ποδοσφαιριστή, μετά από ένα μήνα μόλις τον δούμε να γράφουμε απαξιωτικά σχόλια. Θέλω να δώσω πίστωση χρόνου να τον αφήσω να δουλέψει να είναι ήρεμος και σιγά σιγά να βρει τον εαυτό του».

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη:
«Είναι ένα ταλέντο που μπορεί ν’ αφήσει για την επόμενη δεκαετία μια τρομερή εξέλιξη για τον Ολυμπιακό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Επειδή βλέπουν κάποιοι έναν ποδοσφαιριστή πιτσιρικά να έχει μείνει λίγο στάσιμος εγώ δεν τον θεωρώ έτσι. Το σημαντικό είναι ο Φετφατζίδης να καταλάβει ότι δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του αυτή τη στιγμή και ηλικιακά αλλά και με τις ποδοσφαιρικές παραστάσεις που έχει. Μην δημιουργούμε και εμείς μόνοι μας αυτό που δημιουργήσαμε προ διμήνου στον Γιάννη Φετφατζίδη, τη λάθος εικόνα. Πρέπει να του δώσουμε να καταλάβει ότι είναι και αυτός ένας τροχός από την ομάδα, δεν είναι ο οδηγός που θα την οδηγήσει. Απλώς να βγάλει το ταλέντο του στην ομάδα, πιστεύω να να αποφορτιστεί από αυτό και να δείξει το ταλέντο που όλοι θέλουμε. Πρέπει να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο γιατί τέτοια ταλέντα πρέπει να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο για να βγάζουν τα πράγματα που έχουν σαν ταλέντο».

Για την σύγκριση μεταξύ της ομάδας που αγωνίστηκε ο Γρηγόρης Γεωργάτος και της σημερινής:
«Η διαφορά του φετινού Ολυμπιακού με την δικιά μας ομάδα είναι ότι εκείνη η ομάδα γεννήθηκε ενώ η φετινή φτιάχτηκε. Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις μια ομάδα για πολλά χρόνια όταν γεννιέται και να πέσεις σε φουρνιά καλών ποδοσφαιριστών παρά σε μια ομάδα που αγοράζεται και φτιάχτηκε σε δυο μήνες. Παρ’ ότι η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε μέσα σε είκοσι μέρες δείχνει κάποια καλά στοιχεία. Η συνέχεια και η πορεία των χρόνων θα δείξει ποια ήταν η καλύτερη ομάδα, αλλά αυτή δεν είναι η ουσία. Αυτό που μένει στον κόσμο κι αυτό το βλέπω στις συζητήσεις που κάνω με τον κόσμο που με σταματά στον δρόμο είναι πράγματα που του έχουν μείνει από ενέργειες μέσα στο γήπεδο και δεν μετριούνται αυτά μόνο από τίτλους».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.