Ο Μιραλάς χτυπάει την πόρτα της εθνικής

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Τζορτζ Λίκενς για την αξία του Κέβιν Μιραλάς.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Βελγίου πιστεύει ότι ο επιθετικός του Ολυμπιακού μπορεί να αγωνιστεί σε ακόμη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ξεπεράσει τον Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή των σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Αναλυτικά η συνέντευξη του Λίκενς στο Sentragoal

-Περιμένατε την εξαιρετική χρονιά που διανύει ο Μιραλάς;
«Δεν μου έχουν προκαλέσει καμία έκπληξη οι φετινές εμφανίσεις του Μιραλάς με τον Ολυμπιακό. Έπαιζε καλά στην εθνική ελπίδων του Βελγίου, αλλά δεν είχε καλή σεζόν στην Σεντ Ετιέν. Πιστεύω ότι έκανε καλή κίνηση με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και από τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα τραυματισμών κατάφερε να επιστρέψει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Ελπίζω να παραμείνει σε αυτήν την κατάσταση και να διατηρήσει τον ρυθμό που έχει»

– Ποια πιστεύετε πως είναι τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά του;
«Δεν μιλάω ποτέ για μειονεκτήματα, παρά μόνο για τις ικανότητες του κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Κέβιν είναι νέος, έχει ταχύτητα, έχει την αίσθηση του γκολ, είναι πολύ τεχνίτης, μπορεί να δημιουργήσει μόνος του φάσεις και σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι έχει πάρα πολλά καλά στοιχεία στο παιχνίδι του…»

– Σε ποια θέση πρέπει να  χρησιμοποιείται;
«Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού και τα πάει περίφημα. Όμως, έχει τη δυνατότητα να παίξει και στα άκρα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Το ίδιο και ως δεύτερος επιθετικός σ’ ένα σύστημα 4-4-2 ή και πίσω από τον επιθετικό. Διαθέτει μεγάλη ταχύτητα, έκρηξη και αυτό είναι το μεγάλο του προσόν. Ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους στις αντίπαλες άμυνες με αποτέλεσμα να βρίσκεται συνέχεια σε εμφανή θέση για να σκοράρει».

– Τον υπολογίζετε για την εθνική Βελγίου;
«Την τελευταία φορά είχε χτυπήσει στη μέση του και δεν μπορούσαμε να τον έχουμε μαζί μας. Ο Μιραλάς πάντα βρίσκεται στην επιλογή της εθνικής Βελγίου και ελπίζω να είναι υγιής αυτή τη φορά για τα φιλικά που έχουμε να δώσουμε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Φυσικά και τον υπολογίζω για την ομάδα…»
 
– Μπορεί πιστεύετε να πάρει τα ηνία του πρώτου σκόρερ από τον Σισέ;
«Εξαρτάται. Στον Ολυμπιακό υπάρχει πολύ πίεση. Εάν και εφόσον καταφέρει να σταθεί σε αυτήν την πίεση και όλα πάνε καλά, πραγματικά το ελπίζω. Θα του κάνει πολύ καλό και στην ψυχολογία. Όσο σκοράρει με τον Ολυμπιακό, τόσο καλύτερα θα νιώθει. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και για τα παιχνίδια της εθνικής Βελγίου, οπότε είναι κάτι που θα το θέλαμε…»

– Μπορεί να συγκριθεί σαν παίκτης με τον Σισέ;
«Δεν μπορείς να συγκρίνεις τον Μιραλάς με τον Σισέ. Είναι διαφορετικοί παίκτες, οι οποίοι έχουν και τελείως διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Ακόμα και όσον αφορά τα σωματικά προσόντα. Ο Σισέ είναι ψηλός, γεροδεμένος, ενώ ο Μιραλάς είναι τεχνίτης, παίζει καλά με τη μπάλα στα πόδια και δεν μπορεί να πει σε μια τέτοια σύγκριση. Ο Σισέ είναι πιο έμπειρος παίκτης, ενώ ο Μιραλάς ακόμα είναι νέος. Οπότε θα ήταν άστοχο να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις».

– Θεωρείτε πώς είναι έτοιμος να παίξει σε μια πρωτοκλασάτη ομάδα της Ευρώπης;
«Χρόνο με το χρόνο είναι εμφανής και η πρόοδος του Μιραλάς.  Ήταν στην Σεντ Ετιέν και τώρα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα τα πάντα εξαρτώνται από τον ίδιο. Αν συνεχίσει να παίζει με τον ίδιο ρυθμό θα έρθουν και οι προτάσεις από τοπ συλλόγους. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Άλλωστε και ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα και μέσα από αυτή μπορεί να δείξει τις ικανότητές του».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.