Με τον κόσμο στο πλευρό του αναμένεται να παραταχθεί το βράδυ της Πέμπτης (21:45) ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ρόμα.

Με τον κόσμο στο πλευρό του αναμένεται να παραταχθεί το βράδυ της Πέμπτης (21:45) ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ρόμα. Οι φίλαθλοι δείχνουν να ακούν την έκκληση του Ντούσαν Ίβκοβιτς για ενίσχυση της ομάδας του στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα και φαίνεται πως οι εξέδρες του ΣΕΦ δε θα είναι μισό-άδειες. «Είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μας πριν από τις διακοπές, το οποίο οι φίλαθλοι μας θα μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά. Στην συνέχεια θα υπάρχει διακοπή στην Ευρωλίγκα και τα παιχνίδια της Α1 θα γίνουν χωρίς τους οπαδούς μας. Ελπίζουμε οι φίλαθλοι μας να μας βοηθήσουν», ήταν τα λόγια του Σέρβου κόουτς, που απεύθυνε την πρόσκληση.

Aλλωστε, τόσο ο ίδιος, όσο και οι παίκτες και ο κόσμος θέλουν να «γιορτάσουν» την πρόκριση στους «16» ως κορυφαία ομάδα του δευτέρου ομίλου. Κάτι που δεν αναμένεται να είναι δύσκολο, εκτός αν οι «ερυθρόλευκοι». αυτοκτονήσουν και δη εντός της έδρας τους. Όπερ σημαίνει; Ότι μόνο αν ηττηθούν θα ισοβαθμήσουν με τους Ιταλούς και θα μειονεκτούν αν η διαφορά στο σκορ είναι +16 και για να υπάρξουν περαιτέρω ισοβαθμίες θα πρέπει να νικήσουν η Ρεάλ και/ή η Μάλαγα. Βέβαια, όλα αυτά παρότι τόσο η Λοτομάτικα, όσο και οι δύο ισπανικές ομάδες, έχουν πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Ζόραν Έρτσεγκ όμως,  θέλοντας να κρατήσει σε εγρήγορση τους συμπαίκτες του επεσήμανε κάτι: «Οι Ιταλοί έχουν πετύχει το βασικό στόχο τους που ήταν η πρόκριση στους «16»και είναι λογικό να μην έχουν άγχος. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε σε αυτό το ματς. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για 40 λεπτά».

Καλό το κλίμα
Ο «Ντούντα» έκανε -και συνεχίζει να κάνει- τα πλάνα του για το ματς, δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί στο κλίμα που υπάρχει τώρα στο στρατόπεδο των Πειραιωτών, την ώρα που βλέπει τους τραυματίες μπασκετμπολίστες του να επιστρέφουν σιγά-σιγά. «Πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα είναι καλή, καθώς έχουμε 15 παίκτες ετοιμοπόλεμους μετά από πολύ καιρό και τον Παπανικολάου να επιστρέφει σύντομα στο παρκέ». Απ’ την άλλη, «ο Νίλσεν, ο οποίος ήταν πολύ ταλαιπωρημένος έκανε για πρώτη φορά προπόνηση μετά από ένα μήνα. Μάλιστα ίσως έπρεπε να τον βάλουμε νωρίτερα να κάνει θεραπεία. Υπάρχει μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον με την Ρόμα και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι».

Εκείνο που ήθελε να τονίσει όμως, ήταν το γεγονός ότι ούτε οι παίκτες, ούτε ο κόσμος δεν πρέπει να συσχετίσουν την αυριανή αναμέτρηση με εκείνη του πρώτου γύρου, όπου ο Ολυμπιακός είχε περάσει σχετικά εύκολα από τη Ρώμη, νικώντας με 86-71. «Η Ρόμα παρουσιάζεται ανεβασμένη μετά τη μεταξύ μας αναμέτρηση στον πρώτο γύρο, παρότι αρχικά φαινόταν να έχει πρόβλημα με τον τραυματισμό του Τζιακέτι. Ο Ουάσιγκτον ανέλαβε την καθοδήγηση της ομάδας και πλέον παίζουν πολύ καλύτερα. Στο ματς με την Μπιέλα, οι Ουάσιγκτον και Ντατόμε ήταν πολύ καλοί», εξήγησε.

Απογοητευμένοι από το ΣΕΦ
Στο μεταξύ, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δε σκέφτονται μόνο το αυριανό ματς, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με το ΣΕΦ, με τη διοίκηση του οποίου είναι απογοητευμένοι. Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι οι πρώτοι αναζητούν τον τρόπο για να μετακομίσουν την ομάδα μπάσκετ στο κλειστό του Ελληνικού. Τότε δε μπορούσε να γίνει κυρίως λόγω της μη ξεκάθαρης θέσης που υπήρχε μεταξύ της ΑΕΚ και των Ολυμπιακών Ακινήτων. Τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν σιγά-σιγά, αν και τα όλα εμπόδια δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμη. Όπως και να έχει το πράγμα πάντως, το επόμενο καλοκαίρι μάλλον θα βρει τον Ολυμπιακό με νέα έδρα. Οι δύο ιθύνοντες της ΚΑΕ συναντήθηκαν με τους οργανωμένους φιλάθλους της πειραϊκής ομάδας και τους αποκάλυψαν τα πλάνα τους για Ελληνικό ή «Τάε Κβον Ντο» .

Άννα Δοκμετζίογλου