Γονάτισε και υποκλίθηκε (video)

Μπορεί να είναι η Βασίλισσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά το βράδυ της Τετάρτης στο «Βέστφαλεν Στάντιον», η Ρεάλ Μαδρίτης υποκλίθηκε στη Μπορούσια Ντόρτμπουντ και στον εκπληκτικό Ρόμεπρτ Λεβαντόφσκι που πέτυχε τέσσερα γκολ και οδήγησε την ομάδα του σε θρίαμβο με 4-1.

Μπορεί να είναι η Βασίλισσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά το βράδυ της Τετάρτης στο «Βέστφαλεν Στάντιον», η Ρεάλ Μαδρίτης υποκλίθηκε στη Μπορούσια Ντόρτμπουντ και στον εκπληκτικό Ρόμεπρτ Λεβαντόφσκι που πέτυχε τέσσερα γκολ και οδήγησε την ομάδα του σε θρίαμβο με 4-1.

Με τέτοια ατμόσφαιρα στο «Βέστφαλεν Στάντιον» δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά! Οκτώ λεπτά χρειάστηκε η επιθετική μηχανή της Ντόρτμουντ για να ζεσταθεί. Η μπάλα κυκλοφόρησε με αριστουργηματικό τρόπο από αριστερά, έφτασε στον Μάριο Γκέτσε ο οποίος με σέντρα βρήκε τον Λεβαντόφσκι που με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λόπεθ. Πριν από ένα λεπτό, ο Ρόις είχε προειδοποιήσει για το τι ερχόταν, όταν είχε αστοχήσει απέναντι στον πορτιέρο της Ρεάλ και αφού πρώτα είχε περάσει όποιον βρήκε μπροστά του.

Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει και επιχείρησε να πάρει την κατοχή της μπάλας, ανεβάζοντας τις γραμμές της αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο απέναντι στους γηπεδούχους. Ο ρυθμός του ματς δεν έπεσε αλλά ευκαιρίες δύσκολα έβγαιναν μπροστά στις δύο εστίες. Οι Μαδριλένοι επιτίθονταν συνεχώς από τα αριστερά με Ρονάλντο και Κοεντράο να προσπαθούν να συνδυαστούν, αλλά το μόνο που κατάφερναν ήταν να κερδίζουν κάποια φάουλ γύρω και μακριά από την περιοχή του Βάιντενφελερ. Στο καλύτερο από αυτά ο Γερμανός τερματοφύλακας έδιωξε με γροθιές το σουτ του Ρονάλντο.

Παρόλα αυτά και κόντρα στη ροή του ματς, η «Βασίλισσα» έφτασε στην ισοφάριση. Όλα ξεκίνησαν από πλάγιο των φιλοξενούμενων από δεξιά, με τον Μόντριτς να σηκώνει τη μπάλα και τον Χούμελς να χάνει το κοντρόλ. Ο Ιγκουαΐν το έκλεψε τη μπάλα και σέρβιρε στον επερχόμενο Ρονάλντο που δεν είχε πρόβλημα να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 43′.

Αυτό που συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο δεν πρέπει να το φαντάζονταν ούτε οι πιο αισιόδοξοι φίλοι της Ντόρτμουντ πριν από το ματς.

Ο καταιγισμός ξεκίνησε στο 50′. Ο Ρόις σούταρε έξω από την περιοχή με τον Λεβαντόφσκι να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και από κανονική θέση νίκησε τον Λόπεθ από τη μικρή περιοχή.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Πολωνός έβαλε το πιο όμορφο γκολ της βραδιάς. Μετά τη σέντρα του Σμέλτσερ από αριστερά, ο επιθετικός της Μπορούσια πάτησε τη μπάλα αποφεύγοντας τον Πέπε και σε δεύτερο χρόνο έπιασε εκπληκτικό σουτ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Λόπεθ.

Η Ρεάλ έδειχνε ανήμπορη να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων και να σταματήσει τη δράση του Λεβαντόφσκι. Το τέταρτο γκολ φαινόταν… να έρχεται, κάτι που επιβεβαιώθηκε όταν ο Τσάμπι Αλόνσο ανέτρεψε τον Ρόις μέσα στην περιοχή με τον Κάιπερς να δείχνει τη λευκή βούλα. Ο Λεβαντόφσκι στάθηκε πάνω από τη μπάλα και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα (67′) έδειχνε τα τέσσερα δάκτυλά του στους φίλους της Ντόρτμουντ στις εξέδρες…
 
Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση από την εκπληκτική παράσταση του συνόλου του Κλοπ, προκάλεσε η ανύπαρκτη αντίδραση της Ρεάλ, που δεν αποτελεί υπερβολή αν πούμε πως μετά το 4-1 πάτησε ελάχιστες φορές την περιοχή του Βάιντενφελερ.

Η Μπορούσια συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό με το παιχνίδι να μην επιφυλάσσει κάτι άλλο μέχρι το φινάλε και το σφύριγμα της λήξης από τον Κάιπερς, που βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έξαλλα και τον Μουρίνιο να εξαφανίζεται στα αποδυτήρια…

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ (83′ Γκρόσκροϊτς), Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Γκουντογκάν (90’+2′ Σίεμπερ), Μπέντερ, Γκέτσε, Ρόις, Μπλαστσικόφσκι (82′ Κελ), Λεβαντόφσκι

Ρεάλ Μαδρίτης: Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Βαράν, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο (80′ Κακά), Κεντίρα, Μόντριτς (68′ Ντι Μαρία), Οζίλ, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (68′ Μπενζεμά)

Επιμέλεια: Αλέξης Περδίκης
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.