Πρώτος παντού!

Μετά από 15 αγωνιστικές στη φετινή Superleague, ο Ολυμπιακός απολαμβάνει το... τενεκεδένιο στέμμα του πρωταθλητή χειμώνα...

Μετά από 15 αγωνιστικές στη φετινή Superleague, ο Ολυμπιακός απολαμβάνει το… τενεκεδένιο στέμμα του πρωταθλητή χειμώνα, ωστόσο οι επιδόσεις των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε αποδεικνύουν πως οι Πειραιώτες διαθέτουν όλα τα φόντα να προβάρουν και το χρυσό, στο τέλος της περιόδου!

Το Novasports.gr θυμάται τις καλύτερες και τις χειρότερες ερυθρόλευκες στιγμές του πρώτου γύρου, φωτίζει τους στατιστικούς ήρωες, αλλά και τους πρωταγωνιστές της εξέδρας και «τσεκάρει» αν ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα φέρνει γούρι στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πρώτος σκόρερ

Κέβιν Μιραλάς

Ο Βέλγος είναι το λαχείο του Ολυμπιακού, μια και ο Μιραλάς αφίχθη απ’ τις ρεζέρβες της Σεντ-Ετιέν για να γίνει ο σούπερ σταρ των Πειραιωτών. Όσοι αμφέβαλλαν για τα ποδοσφαιρικά του κάλλη, πείστηκαν απ’ το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και μετά -όταν και κέρδισε φανέλα βασικού-, πως πλέον ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του όχι απλώς έναν ντελικάτο μέσο, αλλά έναν σύγχρονο φορ που συνταιριάζει ταχύτητα, τεχνική και αποτελεσματικότητα! Ο Μιραλάς για την ώρα μετράει οκτώ γκολ σε 14 αγώνες, εκ των οποίων τα περισσότερα για… Όσκαρ!
O … senor!

Ερνέστο Βαλβέρδε

Φέτος ο Ολυμπιακός δεν έχει μίστερ στον πάγκο, αλλά… senor! Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέστρεψε για να επαναφέρει τους Πειραιώτες στην κορυφή και δείχνει πως έχει τον τρόπο. Με τα αποδυτήρια να έχουν βρει και πάλι την ηρεμία τους, χωρίς φόβο μπροστά σε πριμαντόνες και με τον απόλυτο έλεγχο στο Ρέντη, ο Βάσκος χαίρει του σεβασμού φιλάθλων, διοίκησης και ποδοσφαιριστών. Μελανό σημείο τα χαμένα ντέρμπι, μια και ο Ολυμπιακός έδειχνε σε θέση να επικρατήσει. Ωστόσο στον 46χρονο τεχνικό πιστώνεται η περισσότερο επιθετική διάθεση σ’ αυτά τα ματς σε σχέση με τον Βαλβέρδε του 2008-2009, η έλλειψη εμμονών, η επιθετική φιλοσοφία και η επαναφορά αγωνιστικού πλάνου στην ομάδα, αλλά και η εμπιστοσύνη που έδειξε σε νέους ποδοσφαιριστές.

«Mr. Ασίστ»

Άλμπερτ Ριέρα

Η υποδοχή «Μεσσία» που του επιφύλασσε το καλοκαίρι ο κόσμος του Ολυμπιακού, γέννησε σε πολλούς την εντύπωση πως ο Ισπανός θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο Ριέρα της Πριμέρα Ντιβιζιόν και της Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι ο παίκτης-ηγέτης, αλλά είναι ένας στρατιώτης της ομάδας και του συνόλου. Απόδειξη η πρώτη θέση που κατέλαβε μετά από 15 αγωνιστικές στην κατηγορία των ασίστ που κατέληξαν σε γκολ με πέντε συνολικά! Να μην ξεχνάμε πως ο 28χρονος μέσος είναι μέσα στα γκολ, έχοντας πετύχει τέσσερα. Μάλιστα έκρινε με το τέρμα του το ματς με τον Άρη στο Γ.Καραισκάκης (1-0).

Ο ρολίστας

Αριέλ Ιμπαγάσα

Ο Ολυμπιακός έχει και πάλι στην ενδεκάδα του έναν ποδοσφαιριστή που δεν κρύβεται, ούτε φοβάται να πάρει τη μπάλα στα πόδια του, ένα καθαρό και πλούσιο ποδοσφαιρικό μυαλό! Στη μετά-Μπελούτσι εποχή απ’ τον Ολυμπιακό έλειπε ένας τέτοιου είδους παίκτης και ο Ιμπαγάσα ήρθε για να (υπέρ)καλύψει το κενό! Φέτος λοιπόν χορτάσαμε να βλέπουμε τη «μαζεμένη» ποδοσφαιρική φιγούρα του να φτιάχνει παιχνίδι, να δίνει μάχες και να ζητάει πρώτος μπάλα αδιαφορώντας για το κόστος της έκθεσης, αφού στα 34 του δεν έχει να αποδείξει και πολλά περί της αξίας του.

Οι ρούκι

Γιάννης Φετφατζίδης-Γιάννης Ποτουρίδης

Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μη θυμίζει σε τίποτα τον… Βαλβέρδε της πρώτης θητείας στο λιμάνι τα «μωρά» του Πειραιά πήραν με το παραπάνω τις ευκαιρίες τους. Ο Γιάννης Φετφατζίδης, γνωστός σε λίγους για το ταλέντο του, πήρε για αρκετές αγωνιστικές το ρόλο του ηγέτη, αλλά φάνηκε να τα… μπήγει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τότε ο 20χρονος, είχε αφήσει εκατοντάδες στόματα ανοικτά με τις επινοήσεις του και έκανε το προσωνύμιο «Μέσι» να (ξανα)αλλάξει χέρια.

Ο τραυματισμός του Όλοφ Μέλμπεργκ λίγο πριν τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έφερε πονοκέφαλο στον Ισπανό τεχνικό των ερυθρόλευκων, αλλά και τον Γιάννη Ποτουρίδη στο προσκήνιο. Ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός έδειξε ωριμότητα και σιγουριά στο παιχνίδι του για να πάρει «άριστα» στο πρώτο του ενδεκαδάτο διαγώνισμα!

Τα… hummer

Όλοφ Μέλμπεργκ – Αβραάμ Παπαδόπουλος

Άλλοι ψάχνουν hummer και ο Ολυμπιακός διαθέτει… σαλόνι από δαύτα! Όταν θυμάσαι με ευκολία τα γκολ που δέχτηκε μια ομάδα και με δυσκολία εκείνα που πέτυχε, σημαίνει πως τα πρώτα είναι πολύ πιο λίγα σε σχέση με τα δεύτερα! Έτσι και ο Ολυμπιακός του πρώτου γύρου επιδεικνύει σπουδαία αμυντική λειτουργία με τη δόξα να πιστώνονται Μελμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Έχοντας δεχθεί εντός έδρας δύο γκολ που δεν πόνεσαν, τα περσινά τραύματα του Καραϊσκάκη γιατρεύτηκαν και από ξέφραγο αμπέλι, έγινε απόρθητο κάστρο ξανά. Εκτός έδρας τα πέντε συνολικά γκολ οδήγησαν στις τρεις ήττες του πρώτου γύρου από Ηρακλή, ΠΑΟ και ΑΕΚ. Στο πρώτο και στο τρίτο ματς έλειπε ο Σουηδός, ενώ στο ντέρμπι με τον «αιώνιο» είδε κόκκινη κάρτα ο Αβραάμ. Τυχαίο;

Φύλακας Άγγελος

Ούρκο Πάρντο

Η παραμονή του Αντώνη Νικοπολίδη στο ρόστερ ήταν ένα στοίχημα για τον ίδιο και την ομάδα. Η ωριμότητα όμως του κορυφαίου Έλληνα τερματοφύλακα, κάνει το… ωστικό κύμα της διαδικασίας παράδοσης-παραλαβής των ερυθρόλευκων γκολπόστ όχι τόσο ηχηρό ή αγχωτικό όσο θα αναμενόταν. Σ’ αυτό βοηθάει η θετική παρουσία του Ούρκο Πάρντο, ο οποίος στα 27 του δείχνει έτοιμος να σηκώσει το βάρος της θέσης Νο1. Με σπουδαίες επεμβάσεις και μεστές εμφανίσεις, ο Ισπανός κέρδισε στα δέκα 90λεπτα στα οποία αγωνίστηκε πολύτιμους πόντους καθιέρωσης.

Η απογοήτευση

Κώστας Μήτρογλου

Στον Βάσκο τεχνικό ποτέ δεν άρεσαν οι παίκτες που έπαιζαν για τον εαυτό τους και όχι για την ομάδα. Θα θυμάστε την καρατόμηση Σίσιτς με συνοπτικές διαδικασίες στην πρώτη του θητεία. Όταν διάγνωσε ψήγματα τέτοιας διάθεσης απ΄ τον ταλαντούχο επιθετικό τον έβαλε στο ψυγείο, μια και ο ανταγωνισμός για τη συγκεκριμένη θέση είναι σκληρός και απαιτητικός. Ο 22χρονος πρόλαβε να… πυροβολήσει με ένα εξαιρετικό γκολ επί του Ηρακλή στο ξεκίνημα της χρονιάς, στη μοναδική του εμφάνιση πλέον των 45 λεπτών στη σεζόν!

RED Limit ups

Το πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό

Στο πολυδιαφημισμένο ντέρμπι κόντρα στο τριφύλλι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε απ’ τη Nova ένα “High Definition” πρώτο ημίχρονο απ’ τον Ολυμπιακό. Ποδόσφαιρο υπεροχής, πίστη στο αγωνιστικό πλάνο και ένα περίφημο γκολ απ’ τον Κέβιν Μιραλάς!
Το… σφυροκόπημα του Αστέρα Τρίπολης…

Η αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής με τους… κομάντος του Βαγγέλη Βλάχου έμοιαζε δύσκολη. Ο Αστέρας, μια ομάδα που γνώρισε μόλις δύο φορές την ήττα εκτός έδρας στον πρώτο γύρο, ερχόταν για το αποτέλεσμα στο Φάληρο. Όμως το τελικό 3-0 έμοιαζε λίγο. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με 26(!) τελικές προσπάθειες, με τους παρόντες φίλους του Ολυμπιακού να απολαμβάνουν γκολ και θέαμα. Χαρακτηριστικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε σημείωσε μεταξύ άλλων μετά το τέλος του ματς: «…Είναι δύσκολο να επαναλάβουμε τέτοια εμφάνιση. Είχαμε γρήγορο ρυθμό και πολλές ευκαιρίες. Πάντα θέλουμε να παίζουμε έτσι…»…

RED Limit down

Το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ατιμο πράγμα η αλαζονεία. Οι Πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο του ματς με τους πράσινους, πλήρωσαν κυρίως την αψήφιστη τους διάθεση και τα ατομικά λάθη, δίνοντας έτσι ένα… δυνατό σουτ στην καρδάρα με το γάλα που είχαν συλλέξει με κόπο ως τότε. Αναγκαίο κακό τέτοιου είδους ήττες, αφού οι ικανοί στα δύσκολα φαίνονται…

Πρόβα τίτλου!

Οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει τα τελευταία 15 χρόνια πως το κουστούμι του πρωταθλητή χειμώνα δεν τους βαραίνει, αλλά τους ταιριάζει απόλυτα! Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα για 12η φορά τα τελευταία 15 χρόνια. Η ιστορία δείχνει πως μόνο μια φορά κατάφερε να χάσει τον τίτλο όντας ο πρωταθλητής των… μπουφάν, κι αυτή ήταν την περίοδο 2003-04, όταν ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε εν τέλει τον Μάιο. Η ομάδα του Πειραιά τη σεζόν 1997-98, κατάφερε να «τουμπάρει» την υπόθεση τίτλος, αφού στα μισά η ΑΕΚ ήταν στην κορυφή, ενώ το ίδιο συνέβη και την περίοδο 2002-03 με τον Παναθηναϊκό να αναδεικνύεται πρωταθλητής χειμώνα, αλλά  τον τίτλο να καταλήγει στο λιμάνι.

Πρωταθλητές χειμώνα και σεζόν…

1996-97: Πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός – Πρωταθλητής  Ολυμπιακός
1997-98: Πρωταθλητής χειμώνα ΑΕΚ – Πρωταθλητής  Ολυμπιακός
1998-99: Πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός – Πρωταθλητής  Ολυμπιακός
1999-00: Πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός – Πρωταθλητής Ολυμπιακός
2000-01: Πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός – Πρωταθλητής  Ολυμπιακός
2001-02: Πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός – Πρωταθλητής  Ολυμπιακός
2002-03: Πρωταθλητής χειμώνα Παναθηναϊκός – Πρωταθλητής  Ολυμπιακός
2003-04: Πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός – Πρωταθλητής Παναθηναϊκός
2004-05: Πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός – Πρωταθλητής  Ολυμπιακός
2005-06: Πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός – Πρωταθλητής  Ολυμπιακός
2006-07: Πρωταθλητής χειμώνα  Ολυμπιακός – Πρωταθλητής  Ολυμπιακός
2007-08: Πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός – Πρωταθλητής  Ολυμπιακός
2008-09: Πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός – Πρωταθλητής  Ολυμπιακός
2009-10: Πρωταθλητής χειμώνα Παναθηναϊκός – Πρωταθλητής  Παναθηναϊκός
2010-11: Πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός – Πρωταθλητής…

Επιμέλεια: Βασίλης Κωνσταντόπουλος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.