Φινάλε του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να μένει με... γλυκόπικρη γεύση και πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Φινάλε του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να μένει με… γλυκόπικρη γεύση και πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι “πράσινοι”πήραν τα αποτελέσματα που ήθελαν στα… 3/4 του πρώτου γύρου, κρατούν τις σημαντικές νίκες που πέτυχαν και την σταθερή πορεία τους στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου και σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν τις κακές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών και τα… στραβοπατήματα που τους απομάκρυναν από την πρώτη θέση της λίγκας…

Η γλώσσα των αριθμών είναι περίεργη, μερικές φορές δυσνόητη, όμως η αποκρυπτογράφηση της κρύβει…θησαυρούς. Το novasports.gr σας παρουσιάζει τον Παναθηναϊκό του πρώτου γύρου με… αριθμούς.

Τρεις προπονητές κάθισαν στον πάγκο των Πρωταθλητών Ελλάδας, αφού η σεζόν άρχισε με τον Νίκο Νιόπλια να έχει το τιμόνι τις ομάδας μέχρι και την 10η αγωνιστική, ο Γιάτσεκ Γκμοχ εκτέλεσε χρέη υπηρεσιακού τεχνικού για ένα παιχνίδι (11η αγωνιστική κόντρα στον Ηρακλή), ενώ ο Ζεσουάλντο Φερέιρα έχει προλάβει να κοουτσάρει τους Πράσινους σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος.

24 ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στις 15 αγωνιστικές του πρωταθλήματος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (μόνο οι Φερνάντες και Καρνέζης είναι χωρίς συμμετοχή) και 31 οι κερδισμένοι βαθμοί για το “τριφύλλι”, με εννέα νικηφόρα αποτελέσματα, τέσσερις ισοπαλίες (με Ξάνθη, Καβάλα, Λάρισα, Αστέρα Τρίπολης) και δύο ήττες (από ΑΕΚ και Ολυμπιακό Βόλου).

Ικανοποιητική επιθετική συγκομιδή με 23 γκολ (δεύτερη καλύτερη στο σχετικό πίνακα), δεν προκαλεί… πονοκέφαλο το παθητικό των 11 γκολ (δεύτερη καλύτερη άμυνα), ενώ οι 7 χαμένοι βαθμοί σε εντός έδρας αγώνες, μάλλον προβληματίζουν τους “πράσινους”…

Τα λάθη… στοιχίζουν στο “τριφύλλι”, αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού κάνουν κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι 50,3 λάθη έναντι 47,5 των αντιπάλων τους (!!!), ενώ οι “πράσινοι”έχουν κάνει τα περισσότερα λάθη από κάθε άλλη ομάδα της Σούπερλιγκ!

Λάθη
1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ…….754
2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ……….688
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ………687
4. ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ…….685

Υπάρχουν και αρκετά θετικά για το “τριφύλλι” και ένα από αυτά είναι το σκοράρισμα.. Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι και με τους…αριθμούς ο πολυτιμότερος παίκτης για τον Παναθηναϊκό την εφετινή σεζόν( έχει τους περισσότερους πόντους αξιολόγησης στο πρωτάθλημα), τα 13 του γκολ σε 14 αγώνες τον φέρνουν στην πρώτη θέση των σκόρερ της Σούπερλιγκ, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι από τις πιο εύστοχες ομάδες του πρωταθλήματος με ποσοστό 1 γκολ ανά 7,5 σουτ.

Καθόλου άσχημα, αν και ο Σισέ έχει τη… μερίδα του λέοντος στο σκοράρισμα, αφού ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει πετύχει περισσότερα από τα μισά γκολ της ομάδας του (53%).
Κώστας Κατσουράνης και Αντώνης Πετρόπουλος (2 γκολ) βρίσκονται στη δεύτερη θέση των σκόρερ των “πρασίνων” ανάμεσα στους εννέα ποδοσφαιριστές του “τριφυλλιού” που έχουν σκοράρει στο πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός… πασάρει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στη Λίγκα (1.197 πάσες), με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα πρώτο… πασέρ του πρωταθλήματος (164 πάσες).

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας δεν έχει χάσει λεπτό συμμετοχής (1.412) και είναι ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που έχει αγωνιστεί και στα 15 παιχνίδια του πρώτου γύρου, ενώ ακολουθούν σε λεπτά συμμετοχής οι Τζιμπρίλ Σισέ (1.277), Ζιλμπέρτο Σίλβα (1.222), Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ (1.201) και Λουκάς Βύντρα (1.128).

Νίκος Τζουάννης