Κι όμως κάποιοι ξεχώρισαν

Για μια ακόμα αγωνιστική σεζόν η ΑΕΚ έχει μείνει μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, μετά την ολοκλήρωση του α' γύρου.

Για μια ακόμα αγωνιστική σεζόν η ΑΕΚ έχει μείνει μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, μετά την ολοκλήρωση του α’ γύρου. Οι 13 βαθμοί της διαφοράς από τον πρώτο Ολυμπιακό δεν επιτρέπουν στην Ένωση να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο …επιστροφής στη μάχη του τίτλου, παρά το γεγονός ότι ακόμα βρισκόμαστε στα …μισά του δρόμου. Αυτό που έχει προβληματίσει πάντως περισσότερο τους φίλους του δικεφάλου είναι το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που έχει παρουσιάσει στα περισσότερα ματς με τις λεγόμενες «μικρομεσαίες» ομάδες του πρωταθλήματος.

Όταν έχει νικήσει τους «ερυθρόλευκους» και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά και τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και η διαφορά παραμένει σε τέτοια επίπεδα, καταλαβαίνει κανείς ότι τελικά η ΑΕΚ έχει αδικήσει τον εαυτό της. Στους πρώτους δεκαπέντε αγώνες πάντως, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη …γλώσσα των αριθμών, υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι με την παρουσία τους έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν απ’ την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Ο λόγος για τους δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς, τον Τραϊανό Δέλλα και τον Κώστα Μανωλά, αλλά και τον Γρηγόρη Μάκο, ο οποίος ακολουθεί στην τρίτη θέση με βάση τον χρόνο συμμετοχής.

 Ο Δέλλας, ο οποίος για πολλούς ήρθε το καλοκαίρι για να δίνει «ανάσες» στους συμπαίκτες του, φιγουράρει στην πρώτη θέση, έχοντας προλάβει να παίξει 1085 αγωνιστικά λεπτά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο «Κολοσσός» εκτός απ’ το ότι έχει ήδη προλάβει να σκοράρει μια φορά, έχει μοιράσει και μια ασίστ (χωρίς η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα αντίπαλης εστίας). «Παραφωνία» στη φετινή παρουσία του Δέλλα αποτελεί η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε από τον Τάσο Κάκο στο ματς της Τούμπας, χωρίς καν να συμμετέχει στην αναμέτρηση, αφού αποβλήθηκε ενώ βρισκόταν στον πάγκο.

Σε χρόνο συμμετοχής, τον Δέλλα ακολουθεί κατά …πόδας ο Μανωλάς με 1067 λεπτά. Ο …μικρός έχει μεγαλώσει για τα καλά και πλέον δικαίως λογίζεται ως βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός ναι μεν δεν έχει σκοράρει φέτος στο πρωτάθλημα (πέτυχε γκολ όμως κόντρα στη Λάρισα για το κύπελλο), αλλά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί. Όπως και ο Δέλλας, έτσι κι αυτός έχει δώσει το παρών σε δώδεκα αναμετρήσεις πρωταθλήματος και όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και  πιο απειλητικός στις αντίπαλες άμυνες, αφού προωθείται στις στημένες φάσεις.

Πίσω απ’ τους κεντρικούς αμυντικούς της Ένωσης βρίσκεται ο «αναγεννημένος» φέτος Γρηγόρης Μάκος. Ο διεθνής μέσος έχει αγωνιστεί 1052 λεπτά, επίσης σε 12 αγώνες και δίνει απαντήσεις με την απόδοσή του.

Εντύπωση πάντως προκαλούν τα στατιστικά δύο ακόμα ποδοσφαιριστών του δικεφάλου. Ο Παναγιώτης Λαγός στα 936 λεπτά που έχει αγωνιστεί, έχει μοιράσει τρεις ασίστ για γκολ και βρίσκεται στην πρώτη θέση της ομάδας στη σχετική λίστα, ενώ ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος, παρά το γεγονός ότι έχει δώσει το παρών και στα 15 ματς του α’ γύρου, έχει καταφέρει μόλις δύο φορές να μείνει στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και για το λόγο αυτό ο συνολικός χρόνος παρουσίας του είναι 953 λεπτά.

Μανώλης Βογιατζάκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.