Καραχάλιος: Ξέρουμε τι θα κάνουμε

Αισιόδοξος για το μέλλον του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Νίκος Καραχάλιος.

Αισιόδοξος για το μέλλον του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Νίκος Καραχάλιος. Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη ανέλυσε το σχέδιο σωτηρίας και υπογράμμισε πως αν βρεθούν όλοι οι φίλαθλοι στο πλευρό αυτής της προσπάθειας, τότε δε θα υπάρξει πρόβλημα. Ο Καραχάλιος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Πόσο εφικτό είναι να εφαρμοστεί το σχέδιο που έχει εκπονηθεί για τον Ερασιτέχνη: “Όταν τον Ιούνιο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έπαιρνε την σκυτάλη από τον Σωκράτη Κόκκαλη η ΠΑΕ ήταν σε μια δύσκολη κατάσταση, θα πίστευε κανένας ότι θα ήμασταν πρωταθλητές χειμώνα με πέντε βαθμούς μπροστά και παίζοντας την καλύτερη μπάλα; Όταν πριν τέσσερις εβδομάδες ο ΟΗΕ και η ΟΥΕΦΑ ανέθεσαν στον Ολυμπιακό να συνδιοργανώσουν τον αγώνα κατά της φτώχειας θα πίστευε κανένας ότι το Καραϊσκάκης εν μέσω απεργιών και χιονιά εκείνη την ημέρα θα γέμιζε και θα έστελνε το μήνυμα σε 400εκ. τηλεθεατές στον κόσμο ότι η Ελλάδα μπορεί στα δύσκολα; O Ολυμπιακός και οι Ολυμπιακοί είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα. Είναι φτιαγμένοι για τις μεγάλες προκλήσεις και εδώ υπάρχει ένα προσκλητήριο. Δεν αφορά μόνο τα αγωνιστικά τμήματα του Πόλο, του Βόλεϊ, του Στίβου, αφορά χιλιάδες παιδιά που αγωνίζονται στις ακαδημίες. Αφορά αυτό το παιδί που προσωποποιήθηκε χθες, τον Μελέτη. Ζήτησα από τον κ. Γεωργιάδη που ηγείται των ακαδημιών ένα παιδί. Ο Μελέτης έτσι πάει στο σχολείο με την φανέλα του, ζει και αναπνέει για τον Ολυμπιακό. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε για αυτά τα παιδιά; Πρέπει να έχουν σωστούς χώρους να τους υποδέχονται, υποδομές, να έχουν προπονητές, γιατρούς, μπάλες και να έχουν ένα όραμα να γίνουν κάποτε πρωταθλητές. Εμείς για αυτά τα παιδιά δουλεύουμε. Χθες ήταν συγκινητική η εικόνα να βλέπεις αυτά τα θηρία του Βόλεϊ, του Πόλο και στην μέση τον Μελέτη με τα μάτια του να λάμπουν από ελπίδα”.
 
Πως μπορεί να προωθηθεί το πλάνο: “Αν ο Ολυμπιακός δεν είναι φιλόδοξος τότε θα ατροφήσει και δεν θα είναι Ολυμπιακός σε 10 χρόνια. Οι οικονομικές συνθήκες που θα ζήσει η χώρα μας την επόμενη πενταετία θα κάνει τον αθλητισμό πολυτέλεια. Χθες έδωσα παράδειγμα από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα τον ΠΑΟΚ. Παρά το γεγονός ότι οι αθλητές που κάνουν κολύμβηση και πόλο πληρώνονται από τον σύλλογό τους κάνουν αποχή από την πισίνα γιατί η Πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Αυτό είναι ένα τσουνάμι που θα χτυπήσει τον ελληνικό αθλητισμό στα θεμέλια του. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι από την στιγμή που η Πολιτεία δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί, από την στιγμή που ο βασικός αιμοδότης του Ερασιτέχνη που είναι η ΠΑΕ έχει μεγαλύτερες ανάγκες, δεν πρέπει να σκεφτούμε άλλους τρόπους χρηματοδότησης; Είπαμε λοιπόν εκτός από τους επιχειρηματίες που έβαζαν μέχρι τώρα το χέρι στην τσέπη, όπως ο Γιώργος Γλού που έχει ματώσει για τον σύλλογο, έπρεπε να πάμε στον απλό φίλαθλο με τον πιο απλό τρόπο. Τεχνικά πλέον υπάρχουν οι δυνατότητες. Όταν φέρνεις στο χέρι του φιλάθλου την δυνατότητα και μιλάω για το κινητό του τότε όλα είναι πιο εύκολα. Μας το επιτρέπει η τεχνολογία αυτό μέσω μηνυμάτων να στέλνουμε 1 ευρώ από το σπίτι μας. Αυτό θα ξεκινήσει αρχές Φεβρουαρίου. Τον επόμενο μήνα θα φτιάξουμε ένα ίδρυμα που θα μπορεί να τα εισπράττει τα χρήματα αυτά δίχως να παρακρατούνται φόροι γιατί είναι για φιλανθρωπικό σκοπό. Δυστυχώς η Πολιτεία την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων δεν την βάζει σε αυτή την κατηγορία για αυτό αν δεν φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σωματείο θα χάνουμε το 30 με 40% των εσόδων μας. Δημιουργούμε τις υποδομές ώστε να ανταποκριθεί τεχνικά ο σύλλογος στις ανάγκες και αυτό είναι κάτι που θα μας το φτιάξουν εταιρίες που ανήκουν σε φίλους Ολυμπιακούς και δεν θα πληρώσουμε. Βάζουμε μεγάλα γεγονότα όπως φιλικά και ένα μεγάλο πάρτι που θα γίνει για τα γενέθλια του Ολυμπιακού στις 10 Μαρτίου. Αλλά και επιμέρους ενέργειες πάνω στις οποίες θα χτίσουμε. Όπως ο Λευτέρης Καπώνης που θα παρουσιάσει το βιβλίο του στις 10 Φεβρουαρίου στο Καραϊσκάκης. Είναι το πρώτο μυθιστόρημα που έχει γραφτεί για τον Ολυμπιακό του Πόρτο Λεόνε. Θα αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό που παράγει ο Ολυμπιακός μέσα από γεγονότα. Δεν πάμε να γράψουμε καινούρια μέλη σήμερα, πάμε να δούμε πόσο θέλουν και μπορούν με απλό τρόπο να μας βοηθήσουν οι φίλοι μας”.
 
Για την ανταπόκριση που έχουν βρει από επιχειρηματίες: “Με τους περισσότερους έχουμε επικοινωνήσει, όλοι θέλανε να δημιουργηθεί ένα θετικό ντόμινο. Δεν ήθελε κανένας να είναι μόνος του, όχι γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, αλλά καταλαβαίνουν ότι για να έχει κάτι διάρκεια θα πρέπει να είναι πολυδύναμο. Οι μεγάλοι χρηματοδότες του Ολυμπιακού έχουν και μεγάλη ψυχή απλά ήθελαν να δουν ένα τρόπο και ένα σχέδιο και σήμερα το βλέπουν αυτό. Βλέπουν ότι από πίσω υπάρχει μια τεχνογνωσία και πιστεύω θα ανταποκριθούν όλοι οι μεγάλοι παράγοντες του συλλόγου. Ο κ. Σαλονίκης έχει δείξει κατ’ επανάληψη ότι είναι πάντα εδώ, ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει στην προεδρία της ΠΑΕ και δεν θα τον αφήσει τον Ολυμπιακό, και να θέλει δεν τον αφήνει, αλλά και να ήθελε δεν θα τον αφήναμε εμείς γιατί αποτελεί κομμάτι της ιστορίας μας. Θα βοηθήσουμε όλοι, είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Ήδη κλείνονται τα ραντεβού το ένα μετά το άλλο, το μεσημέρι έχω ραντεβού με τον κ. Μαρινάκη. Είμαστε μια διοίκηση υπηρεσιακή, σήμερα η διοίκηση του Ερασιτέχνη πρέπει να κινηθεί επαγγελματικά”.
 
Για το μέλλον του αθλητισμού οικονομικά: “Μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο και θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την φιλοσοφία μας και στις υποχρεώσεις μας θα πρέπει να είμαστε φερέγγυοι. Θα κάνουμε μαζί την προσπάθεια γιατί θα πρέπει να δούμε πως αυτά τα παιδιά κοστίζουν γιατί από τον Σεπτέμβριο του 2011 και μετά δεν θα είναι για τον ελληνικό αθλητισμό οι ημέρες που τελειώνουν τώρα. Θα πρέπει να δούμε λοιπόν πως θα παραμείνουν οι αθλητές ανταγωνιστικοί και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και την ίδια στιγμή θα καλύπτονται οι ανάγκες τους. Είναι δραματικό να υπάρχουν αθλητές του πόλο, υπερήφανα παιδιά να μην έχουν χρήματα. Αν πετύχει το δικό μας μοντέλο, μακάρι την τεχνογνωσία να την μοιραστούμε με όλους. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το τι ζητάμε από τα τμήματα. Ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε την ΟΥΕΦΑ και τον ΟΗΕ γιατί δεν περίμεναν σε 3 εβδομάδες ένα σχέδιο που σε άλλες χώρες και ομάδες παίρνει 5 μήνες να τα καταφέρουμε. Όταν έχεις ανθρώπους όμως με την τεχνογνωσία όπως ο κ. Βερνίκος, όταν έχεις αυξημένη τεχνογνωσία επικοινωνίας, όταν έχεις αυξημένη αθλητική τεχνογνωσία, όταν έχεις κόσμο με ψυχή και παντρέψεις τις γνώσεις και την ψυχή του κόσμου μπορείς να κάνεις θαύματα. Δεν είναι θαύμα να πάρουμε ένα ευρώ από κάθε Ολυμπιακό, το θαύμα είναι να είναι ο Ολυμπιακός από τον Σεπτέμβριο και μετά βιώσιμος και ανταγωνιστικός σε όλα τα επίπεδα. Ο Ολυμπιακός είναι από τα λίγα κλαμπ σε όλη την Ευρώπη που έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί σε πολλά αθλήματα. Για να συνεχίσει αυτό και να φτάσουμε στο 2020 θα πρέπει από τώρα να αλλάξει η φιλοσοφία μας και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.