Άδοξο τέλος είχαν οι προσπάθειες του ΠΑΟΚ να εντάξει στο δυναμικό του τον Φερνάντες.

Άδοξο τέλος είχαν οι προσπάθειες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Νταρίο Φερνάντες καθώς ο 32χρονος Αργεντινός μέσος συμφώνησε για συνεργασία 2,5 ετών με την κυπριακή Αλκή. Η… εξαφάνιση του τελευταίου 24ωρου από την πλευρά του παίκτη, παρά την προφορική συμφωνία της Τετάρτης μόνο τυχαία δεν ήταν. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη φέρεται να διαδραμάτισε ο τεχνικός της κυπριακής ομάδας, Γιχτζάκ Σουμ, όπως επίσης και η χρονική διάρκεια της συνεργασίας που πρότειναν στον έμπειρο μέσο.

Αναπόφευκτα το ενδιαφέρον μετατίθεται σ’ εναλλακτικούς στόχους με μοναδική αλλά σημαντική απώλεια το χαμένο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε. Μάλιστα, από τον ΠΑΟΚ αποκαλύπτουν πως ο Αργεντινός επανήλθε σήμερα το πρωί ζητώντας από τον Παντελή Κωνσταντινίδη συμβόλαιο ανάλογης διάρκειας μ’ αυτό που του έδωσαν οι Κύπριοι και μεγαλύτερες αποδοχές από αυτές που είχαν συμφωνήσει οι δυο πλευρές το βράδυ της Τετάρτης.

Στο μεταξύ, με την τελευταία προπόνηση και την ανακοίνωση της αποστολής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του «Δικεφάλου» για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» στις 19.30. Ο Μάκης Χάβος είδε προς τέρψιν του να προπονείται κανονικά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ για πρώτη φορά έπειτα από σημαντικό χρονικό διάστημα, στη διάθεσή του τέθηκαν ταυτόχρονα οι Μαλεζάς, Ίβιτς και Μουσλίμοβιτς.

Αντίθετα εκτός έμειναν οι τραυματίες Μπουσαΐντί, Ελ Ζαρ που και σήμερα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ο τιμωρημένος Φωτάκης και ο Φιλομένο, ενδεχομένως και σε μια κίνηση της τεχνικής ηγεσίας μάλλον σημαδιακή. Πρέπει να τονιστεί πως απορία δημιούργησε η ταυτόχρονη παρουσία τριών τερματοφυλάκων στην αποστολή. 

Αναλυτικά οι 20 ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν την Παρασκευή το βράδυ για τον Βόλο: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Γιακουμής, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές ο ΠΑΟΚ προσανατολίζεται σε σχήμα 4-4-2 με τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από δεξιά, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Κουτσιανικούλη στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής στην πρώτη του φετινή παρουσία σε αρχικό σχήμα, έχοντας δίπλα του τους Τσουκαλά, Γκαρσία, Βιεϊρίνια κι επιθετικό δίδυμο τους Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη, με Χαλκιά – Κρέσιτς να διεκδικούν τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Η παρουσία των Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς δίνουν την ευχέρεια στην τεχνική ηγεσία ν’ αλλάξει πρόσωπα, ακόμη και σχήμα, αλλά τα πάντα θα κριθούν μέσα και από την εξέλιξη της αναμέτρησης. Αργά το βράδυ αναμενόταν στη Θεσσαλονίκη ο γιατρός της ομάδας, Γιάννης Ράλλης με τ’ αποτελέσματα των εξετάσεων του Βίκτορ Βιτόλο.

Στο μεταξύ, μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο θέμα των επενδυτών με τις σχετικές πληροφορίες να έχουν… καταιγιστικό ρυθμό, προδίδοντας πως το όλο θέμα μπαίνει στην τελική του ευθεία για οριστική κατάληξη.

Κωστής Μπότσαρης