Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την Καβάλα στο "Σπύρος Λούης", χωρίς τρεις βασικούς.
Στηρίζει Πολέμη ο Παύλος Θέλει συναίνεση ο Πολέμης

Χωρίς τρία βασικά στελέχη θα υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ την Καβάλα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» θέλουν να σπάσουν την κακή παράδοση που έχουν τα τελευταία χρόνια απέναντι στην Καβάλα και να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη την τελευταία διετία. Η προετοιμασία του «τριφυλλιού» για τον αγώνα της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε το Σάββατο με μια τελευταία προπόνηση.

Μετά το τέλος της, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με τους «αργοναύτες», από το οποίο θα απουσιάσουν οι Σεμπαστιάν Λέτο, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο πρώτος είναι τιμωρημένος, ενώ οι δυο επόμενοι είναι τραυματίες. Επίσης, εκτός αποστολής για το ματς με την Καβάλα έμειναν οι Φερνάντεζ και Ιωαννίδης.

Το πρόγραμμα της προπόνησης αφιερώθηκε σε ζέσταμα, ασκήσεις κατοχής μπάλας «5-2», ταχύτητες και δίτερμα στο μισό γήπεδο. Ατομικό ακολούθησαν και οι Ζιλμπέρτο, Μπουμσόνγκ και Μαυρίας. Επίσης, μόνος του προπονήθηκει ο Νταμιέν Πλεσί, ο οποίος αναζητεί ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε μεγάλο βάρος στις στημένες φάσεις, αφού πιστεύει πως αυτό θα είναι το «κλειδί» για την αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» αναμένεται να παραταχθούν απέναντι στην Καβάλα με 4-3-3 και τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Σαριέγκι και Καντέ θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Βύντρα και Σπυρόπουλος θα καλύψουν τα δυο άκρα της άμυνας, ενώ οι Σιμάο, Κατσουράνης και Νίνης θα είναι οι τρεις της μεσαίας γραμμής. Στα δεξιά θα αγωνιστεί ο Γκοβου και στα αριστερό ο Λουίς Γκαρσία, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Σισέ.

* Βραζιλιάνικη ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Γκρέμιο θα ανακοινώσει την Κυριακή τη συμφωνία της με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι απο τον Παναθηναϊκό. Να σημειωθεί πάντως, πως ο Βραζιλιάνος μέσος έγραψε χθες στην προσωπική του σελίδα στο twitter πως τα δημοσιεύματα είναι απλά φήμες.

* Γιώργος Καραγκούνης, Γιoύρκας Σεϊταρίδης, Λουις Γκαρσία, Σιμάο, Φερνάντες, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο απο τη διοίκηση του Παναθηναϊκού επειδή αδικαιολόγητα δεν είχαν δώσει το “παρών” στη γιορτή του Πανάθα.

* Στο Κυριακάτικο παιχνίδι με την Καβάλα το “παρών” στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα δώσουν σκάουτερ του Πανιωνίου, της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας.