Με κεντρικό πρόσωπο τον Αδαμάντιο Πολέμη, ο Παναθηναϊκός ψάχνει τη νίκη απέναντι στην Καβάλα (19:30 Novasports 1). «Τελειώνει του Σίλβα»

Με κεντρικό πρόσωπο τον Αδαμάντιο Πολέμη, ο Παναθηναϊκός ψάχνει μόνο τη νίκη απέναντι στην Καβάλα. Οι «πράσινοι» δεν έχουν περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών και θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη απέναντι στους «αργοναύτες» στα τελευταία δυο χρόνια. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα για το βασικό σχήμα, καθώς δεν έχει στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο ματς τους Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σεμπαστιάν Λέτο. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα διατηρήσει το 4-3-3, που έχει καθιερώσει στους τελευταίες αγώνες των «πράσινων» και αναμένεται να προχωρήσει σε αναγκαστικές αλλαγές προσώπων στο βασικό σχήμα, με τους Λουίς Γκαρσία, Καντέ και Σιμάο να παίρνουν θέση στην ενδεκάδα.

Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια και τους Σαριέγκι και Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Οι Βύντρα και Σπυρόπουλος θα αγωνιστούν στα δυο άκρα της άμυνας, ενώ οι Σιμάο, Νίνης και Κατσουράνης θα είναι οι τρεις της μεσαίας γραμμής. Στα αριστερά της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Λουίς Γκαρσία, στα δεξιά ο Γκοβού και στην κορυφή ο Σισέ. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος θα ήταν σίγουρα βασικός αν δεν είχε προηγηθεί το επεισόδιο με τον Νταμιέν Πλεσί.

Όσον αφορά στα διοικητικά, ο Αδαμάντιος Πολέμης αναμένεται να βρεθεί στις εξέδρες το ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής και δεν αποκλείεται να αποκαλύψει μέρος των όσων σκέφτεται για την ενδεχόμενη ανάληψη της προεδρίας του «τριφυλλιού». Όπως είναι φυσικό, ο μέτοχος των «πράσινων» είναι το κεντρικό πρόσωπο των ημερών, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα άλλη λύση για την αντικατάσταση του Νικόλα Πατέρα, καθώς ο Γιάννης Βεκρής έχει ξεκαθαρίσει πως θα αποχωρήσει μετά τη Γενική Συνέλευση.