Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε βελτίωση στην ομάδα του στον αγώνα με την Καβάλα.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε βελτίωση στην ομάδα του στον αγώνα με την Καβάλα.
 Πιστεύει δε ότι με την συμπαράσταση των οπαδών θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη στα επόμενα παιχνίδια της.
«Δεν ήταν η καλύτερη εμφάνιση από τότε που ήρθα. Τα τρία τελευταία παιχνίδια έχει παίξει καλά. Σήμερα δεν αμυνθήκαμε καλά όπως σε άλλα ματς. Όμως είχαμε περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα βελτιώνεται. Σήμερα έλειπαν οι Μπουμσόνγκ, Λέτο, Ζιλμπέρτο. Ήταν δύσκολος ο αγώνας γιατί δεχτήκαμε νωρίς γκολ. Όμως η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά απέναντι σε ένα εξαιρετικό αντίπαλο στον οποίο θέλω να δώσω συγχαρητήρια» δήλωσε.

Ο Πορτογάλος δεν προβληματίζεται ενόψει των αγώνων Κυπέλλου με την ΑΕΚ  για τα εύκολα γκολ που δέχτηκε η ομάδα του. «Στο Κύπελλο δεν υπάρχουν βαθμοί αλλά μετράνε τα τέρματα. Ο επόμενος αγώνας με την ΑΕΚ θα είναι τελείως διαφορετικός. Εκεί θα έχουμε δυο αγώνες που θα γίνουν στο ίδιο γήπεδο. Άρα θα πρέπει να προετοιμάσουμε τους παίκτες για την Τετάρτη. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνω τρεις αλλαγές γι αυτό τον αγώνα. Με την ευκαιρία θέλω να πω ότι όλοι οι παίκτες θα πρέπει να είναι πανέτοιμοι ανά πάσα στιγμή».
Για την επιλογή του Γκαρσία αντί του Χριστοδουλόπουλου, είπε: «Δεν αναμιγνύω τα αγωνιστικά με τα θέματα πειθαρχίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η απόφαση πάρθηκε με κριτήριο αγωνιστικό».

Ο Φερέιρα δεν γνωρίζει ακόμη αν θα έχει στη διάθεσή του, τους Ζιλμπέρτο, Μπουμσόνγκ για τον προημιτελικό με την ΑΕΚ. «Πρέπει να σκεφτούμε και το ματς της Κυριακής για το πρωτάθλημα» είπε.
Αναφερόμενος στο «κεκλεισμένων των θυρών» ο Πορτογάλος τόνισε:
«Στα 36 χρόνια της καριέρας μου έχω κοουτσάρει πάνω από 1000 αγώνες και ποτέ «κεκλεισμένων των θυρών». Δεν μου αρέσει να παίζω χωρίς κόσμο. Έχουμε επιθυμήσει τους φιλάθλους μας. Αν τους είχαμε μαζί μας, θα τους άρεσε ο τρόπος που παίζει η ομάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι στα επόμενα ματς θα είναι ένας επιπλέον αντίπαλος για τις άλλες ομάδες».

Σε ερώτηση αν το -8 είχε αγχώσει τους παίκτες, ο Φερέιρα απάντησε: «Στα πρώτα 35 δευτερόλεπτα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Το σημαντικό ήταν ότι η ομάδα αντέδρασε. Κανένας δεν σκεφτόταν το -8. Όλοι σκέφτονταν πως θα κερδίσουν τους τρεις βαθμούς».

Ο Χένρικ Κάσπερτσακ έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του και έπλεξε το εγκώμιο του Αμπντούν.
«Ερχόμενοι εδώ πιστεύαμε ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Έστω κι αν είχαμε πολλούς παίκτες που
έλειπαν,  έστω κι αν αυτές ήταν σημαντικές απουσίες για την ομάδα μας. Όμως οι παίκτες που αγωνίστηκαν είχαν πολύ καλή παρουσία. Σήμερα τη διαφορά στο παιχνίδι την έκαναν οι μονάδες. Ο Παναθηναϊκός είχε μονάδες που σκόραραν. Ωστόσο αυτό, που είδαμε από Καβάλ ήταν πολύ ενδιαφέρον. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να έχουμε κοντά μας τους παίκτες όσους έλειψαν λόγω τραυματισμών και τιμωριών ώστε να εξακολουθήσουμε τις καλές εμφανίσεις.

Αναφερόμενος στον εκπληκτικό στο σημερινό παιχνίδι, Αμπντούν, ο Πολωνός τεχνικός είπε. «Όταν ήρθα τον ξεχώρισα αμέσως για την ποιότητα του στις προπονήσεις. Καιρός είναι να δείχνει  την αξία του και στα παιχνίδια».