Την πρώτη προπόνηση ως ποδοσφαιριστής του Αρη, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Νέρι Καστίγιο. «Παγωμένο» του προπονητή...

Την πρώτη προπόνηση ως ποδοσφαιριστής του Αρη, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Νέρι Καστίγιο. Ο Μεξικανός έφτασε πρώτος στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου, φόρεσε τα κίτρινα και ξεκίνησε αμέσως το ατομικό του πρόγραμμα το οποίο θα του επιτρέψει σε μερικές ημέρες να είναι έτοιμος να μπει με την υπόλοιπη ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Καστίγιο δεν θα περιοριστεί στις προγραμματισμένες προπονήσεις, καθώς ζήτησε από τον Γιάννη Μιχαλήτσο να του βγάλει ειδικό πρόγραμμα (πρωί-απόγευμα), προκειμένου να συντομεύσει το χρόνο επανόδου του στα γήπεδα. Ο προπονητής του Αρη εντυπωσιάστηκε από το ζήλο που δείχνει ο Νέρι στις πρώτες του ώρες στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώνοντας τη δίψα που έχει για ποδόσφαιρο, αλλά και την επιθυμία τα για άμεση προσφορά στη νέα του ομάδα.

Κατά τ’ άλλα ο Κώστας Μενδρινός ανέβασε ρυθμούς και στο τελευταίο χαλάρωμα του Σαββάτου θα δοκιμάσει το πόδι του σε πιο εντατικούς ρυθμούς, οπότε και θα κριθεί η συμμετοχή του στην αποστολή για την Κρήτη. Κόκε, Πρίττας, Οριόλ, ακολούθησαν και πάλι ατομικό πρόγραμμα και δεν υπολογίζονται, όπως και οι νεοαποκτηθέντες Σακάτα και Περέϊρα οι οποίοι μπορεί να γυμνάστηκαν κανονικά, όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία της έλευσης των καρτών τους από τις ομοσπονδίες των χωρών που αγωνίζονταν. Μετά την τελευταία προπόνηση ο Μιχαλήτσος θα ανακοινώσει την αποστολή η οποία το απόγευμα (του Σαββάτου) θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο.

Αλλάζει ο σχηματισμός

Οι πρώτες παρεμβάσεις του Γιάννη Μιχαλήτσου θα γίνουν ορατές στην αναμέτρηση του Παγκρήτιου, κόντρα στον Εργοτέλη. Εκ των πραγμάτων, λόγω των απουσιών, το 4-4-2 του Κούπερ δεν θα ισχύσει στο κυριακάτικο ματς, με τον Μιχαλήτσο να προσανατολίζεται σε έναν σχηματισμό 4-5-1 με όποιες παραλλαγές μπορεί να έχει αυτός κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μεγάλος πονοκέφαλος του τεχνικού του Αρη αποτελεί το κέντρο της άμυνας, καθώς ο Οριόλ είναι τραυματίας και ο Γκιάρο προέρχεται από δίμηνη αποχή. Ετσι το πιο πιθανό είναι ο Ευθύμης Κουλουχέρης να πάρει φανέλα βασικού, ενώ διάφορες σκέψεις υπάρχουν για τον άνθρωπο που θα βοηθάει τον Τσέζαρεκ στην επίθεση. Δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο Χαβίτο, με τον Τσεσνάουσκις να ξεκινά στα δεξιά, όπου είναι και η φυσική του θέση.  

«Παγωμένο» του προπονητή

Μπορεί οι προτάσεις του Μανέλ Φερέρ να πέφτουν «βροχή» το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως οι διοικούντες την ΠΑΕ δεν βιάζονται να αποφασίσουν. Σε πρώτο πλάνο τη δεδομένη στιγμή είναι το ματς με τον Εργοτέλη και το πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει αγωνιστικά η ομάδα στη μετά Κούπερ εποχή και από κει και μετά υπάρχει χρόνος για τον αντικαταστάτη του. Ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στο Ηράκλειο ίσως καθυστερήσει κι άλλο τις εξελίξεις στη λογική της καλύτερης δυνατής επιλογής, ενώ δεν είναι απίθανο να προτιμηθεί η μονιμοποίηση του Μιχαλήτσου σε περίπτωση νίκης και κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «classicο» της επόμενης εβδομάδας. 

*Στην εθνική νέων της Πορτογαλίας (U 20) κλήθηκε εκ νέου ο Ντανίλο Περέϊρα για προετοιμασία εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στη Κολομβία. Το νέο απόκτημα του Αρη θα φύγει για τη χώρα του στις 24 και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη στις 26 τρέχοντος.
                                                                               
…Παναγιώτης  Στεφάνου