Tην απάντηση του Υπουργού Αν. Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκου Σηφουνάκη έλαβε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. (vid)

Tην απάντηση του Υπουργού Αν. Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκου Σηφουνάκη έλαβε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

«Δεν έχει κατατεθεί η τροπολογία, γιατί όπως γνωρίζεται η νομοθετική πρωτουβουλία ανήκει στην κυβέρνηση, όμως το περιεχόμενο του διατάγματος ανήκει στον δήμο της αθήνας. Το χρονοδιάγραμμα που είχαμε δεσμευθεί να τηρήσουμε, το τηρήσαμε. Από τον Σεπτέμβριο που ανέλαβα την αρμοδιότητα διαχείρησης του θέματος, η σύνταξη της τροπολογίας κατ’ερμηνεία της απόφασης του ΣΤΕ δεν είναι εύκολο πράγμα. Από άποψη νομική, ως προς τους όρους δόμησης, ως προς την χωροθέτηση, ως προς τη χρήση και πολλά άλλα πράγματα.

Ταυτόχρονα όμως, αυτό που έχουμε πετύχει με την τροπολογία που έχουμε ετοιμάσει, είναι ότι τα δυο έργα θα προχωρούν παράλληλα. Να μην έχουμε δηλαδή το φαινόμενο, να γίνουν οι εγκαταστάσεις στον Ελαιώνα και να μην υπάρχει κάποιος που να ολοκληρώσει την διπλή ανάπλαση, γιατί είναι δύο έργα που θα αλλάξουν ουσιαστικά τη μορφή της Αθήνας. Της περιοχής τουλάχιστον του κέντρου της πόλης. Η τροπολογία αναρτήθηκε. Την ολοκληρώσαμε, την είδαμε πολλαπλός νομικά, κάναμε διαβουλεύσεις των διαβουλεύσεων, διότι η απόφαση του Σ.Τ.Ε. είναι συγκεκριμένη, υπήρξαν λάθη στο χειρισμό μέχρι το 2001.

Γνωρίζουμε ότι είναι ένα έργο επίσης που θα δώσει ουσιαστικά θέσεις εργασίας, θα κινήσει την αγορά, αυτό που είναι το ζητούμενο στην κρίση την οποία ζούμε. Με τον προηγούμενο δήμαρχο, τον κ. Κακλαμάνη, είχαμε έρθει σε επαφές και είχαμε συζητήσει. Συμμετείχαν στη διαβούλευση, υπήρξαν προτάσεις οι οποίες στην πλειοψηφία τους πίστευαν ότι μπορεί να γίνει αυτό, υπάρχει όμως και μια κακή ενημέρωση σε κάποιους πολίτες και κάποια παραπληροφόρηση, όμως οι προτάσεις ελήφθησαν και δημιουργήθηκε η τροπολογία. Την τροπολογία μπορούμε να την καταθέσουμε και αύριο το πρωί, είμαστε έτοιμοι, ο Δήμος όμως πρέπει να προσδιορίσει το περιεχόμενο στο βαθμό που συμφωνεί ούτως ώστε να μην υπάρχει διαφορά μεταξύ της τροπολογίας και του σχεδίου του ΠΔ. Η δημοτική αρχή είναι νέα και νομίζω πως σύντομα αυτό θα λυθεί. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου. Εμείς είμαστε έτοιμοι».

Το video με την ερώτηση του κ. Πλεύρη…