Βγαίνει Αυγερινός… (video)

Ο Τουμέρ Μετίν πέτυχε δυο γκολ στο ματς με τον Πανσερραϊκό (2-1) και ο Αυγερινός άρχισε να κάνει δειλά ξανά την εμφάνισή του στη Λάρισα.

Ο Τουμέρ Μετίν πέτυχε δυο γκολ στο ματς με τον Πανσερραϊκό (2-1) και ο Αυγερινός άρχισε να κάνει δειλά ξανά την εμφάνισή του στη Λάρισα.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΛ ξεκόλλησε μετά από πολύ καιρό από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την μάχη της παραμονής.

Ο Μετίν εκμεταλλεύτηκε τα κενά στο κέντρο της άμυνας και σημείωσε δυο  γκολ με πανομοιότυπο τρόπο. Με αυτά τα δυο ο Τούρκος έφτασε τα 4 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Πλησίασε μάλιστα το χατ-τρικ αλλά του το αρνήθηκε ο Ράντμπαν στο 64΄ και το. δοκάρι στο 5΄.

Το λίφτινγκ, που έκανε ο Μουμσίλο Βούκοτιτς στην 11αδα του Πανσερραϊκού δεν έπιασε τόπο και ο Σέρβος τεχνικός, που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο, αποχώρησε με σκυμμένο κεφάλι από την ΑΕΛ FC Arena.

Ο Λεοζίνιο, που πλήρωσε το μάρμαρο με τον ερχομό του νέου τεχνικού, σκόραρε στο 79΄ ερχόμενος από τον πάγκο αλλά το γκολ που σημείωσε δεν έφτανε για να γυρίσει το ματς στο δεύτερο ημίχρονο που σε αντίθεση με το πρώτο είχε πλήθος φάσεων.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Νίκος Κωστένογλου  προτίμησε τον Ρομέου αντί του Ιγκλέσιας δίπλα στον Αμπουμπακάρι. Οι δυο τους συνέθεσαν το ανασταλτικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Τον δημιουργικό ρόλο είχε ο Μετίν στο 4-2-3-1, που επέλεξε ο Έλληνας τεχνικός.

Στο κέντρο άμυνας χρησιμοποίησε τους Ταυλαρίδη, Νταμπίζα και στην επίθεση τους Κουζέν, Σίμιτς και Μπλάζεκ. Άφησε εκτός αποστολής τον νεοαποκτηθέντα Κόζακ. Αντίθετα πήρε στην 18αδα τον επίσης νεοποκτηθέντα, Πλιάγκα.

Ο Μομσίλο Βούκοτιτς είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του  γεγονός που έκανε τις επιλογές του πιο εύκολες. Σε αντίθεση με τον Κοκότοβιτς ο Σέρβος δεν χρησιμοποίησε κανένα από τους Λεοζίνιο και Σουμπίνιο στην αρχική 11αδα.

Προτίμησε να ξεκινήσει με τους Σίντζιτς και Πάρκερ στη μεσαία γραμμή σε μια προσπάθεια να κάνει καλύτερη την αμυντική του λειτουργία. Στην επίθεση διατήρησε την τριπλέτα, Μπέλιτς (δεξιά), Νταλέ (κορυφή), Γεωργιάδης (αριστερά).

Το άγχος για την κατάκτηση των βαθμών ήταν φανερό ότι βάραινε από την αρχή τα πόδια των 22 ποδοσφαιριστών αλλά ιδιαίτερα εκείνα των γηπεδούχων. Σαν να μην έφτανε αυτό η Λάρισα γρήγορα κατάλαβε ότι είχε και την τύχη κόντρα.

Σόου Μετίν
Στο 5΄ ο Μετίν εκτέλεσε μαεστρικά  φάουλ έξω από την [περιοχή αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το γεγονός πείσμωσε τους Θεσσαλούς που πίεσαν αλλά οι περισσότερες επιθέσεις τους έπεφταν στην παγίδα του τεχνητού οφσάιντ.

Ο Πανσερραϊκός κρατούσε σχετικά εύκολα την εστία του ανέπαφη και κοιτούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Στο 16΄ η μπάλα δεν έφτασε στον Γεωργιάδη από την πάσα του Μπέλιτς και η ευκαιρία χάθηκε.

Οι δυο ομάδες κόντευαν να πάνε στα αποδυτήρια όταν ο Μπλάζεκ τρύπησε γι άλλη μια φορά την άμυνα των Σερραίων και έδωσε έτοιμο το γκολ στο Μετίν.  Το γκολ αυτό στο 44΄ ήταν «μάνα εξ ουρανού» για τη Λάρισα και «κεραυνός εν αιθρία» για τον Πανσερραϊκό.

Με το ξεκίνημα του β΄ ημίχρονου ο Κωστένογλου υποχρεώθηκε να αντικαταστήσει τους Ταλ και Αμπουμπακάρι με τους Ρέντζα και Ιγκλέσιας αντίστοιχα.
Από την πλευρά του ο Βούκοτιτς έριξε στον αγώνα τον Αλβάρεζ αντί του Παντελιάδη, ο οποίος δεν μπορούσε να αναχαιτίσει τον Μπλάζεκ. Παράλληλα ο Σέρβος έδωσε εντολή να αλλάξουν πτέρυγες οι Γεωργιάδης, Μπέλιτς.

Όμως όλα τα σχέδια του Βούκοτιτς πήγαν στράφι πολύ γρήγορα, αφού στο 53΄ η Λάρισα πέτυχε και δεύτερο γκολ, πάλι με τον Μετίν τον οποίο αυτή τη φορά τροφοδότησε ο Κουζέν (2-0).

Στο 56΄ ο Βούκοτιτς έβαλε στο παιχνίδι τον Κις αντί του Κάστρο.  Στο 64΄ ο Μετίν ενήργησε εγωϊστικά και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα να τελειώσει το ματς.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να ξαναμπεί στον αγώνα και απείλησε δυο φορές μέσα στο δίλεπτο 66΄-68΄ τον Τσοντοφάλσκι. Ο Σλοβάκος έσωσε το τέρμα του προ του Παπάζογλου ενώ ο Κις εντελώς μόνος πλάσαρε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Βούκοτιτς έκανε την τελευταία του παρέμβαση στον αγώνα  βάζοντας τον Λεοζίνιο στη θέση του Σίντζιτς. Ο Κουζέν απέτυχε να σκοράρει στο 73΄ και η αγωνία των 8.000 οπαδών πήρε παράταση.

Το ίδιο. έπαθε ο Τσιμπάμπα στο 78΄ κι ένα λεπτό αργότερα το γήπεδο πάγωσε βλέποντας τον Λεοζίνιο να κεραυνοβολεί τον Τσοντοφάσλσκι (2-1).
Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ στο τελευταίο 10λεπτο. Ο Τσιμπάμπα «έκανε ήρωα» τον Ράντμαν στο 86΄.

Ο Μπλάζεκ «έχυσε την δική του καρδάρα με το γάλα» στο 88΄ καθώς πήρε δυο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση και αποβλήθηκε. Στο 90΄ ο Τσοντοφάλσκι κράτησε τη νίκη πέφτοντας στα πόδια του Νταλέ.

H εξέλιξη του αγώνα
1′ Το παιχνίδι ξεκίνησε
4′ Φάουλ του Μετίν, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!
10′ Πρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Μπέλιτς για μαρκάρισμα πάνω στον Κατσιαρό
14′ Επικίνδυνη σέντρα του Μετίν από δεξιά, βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε ο Ράντμαν
20′ Συμπληρώθηκαν 20 λεπτά αγώνα, η Λάρισα δείχνει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων εώς τώρα
30′ Ο Πανσερραϊκός έχει ισορροπήσει το παιχνίδι, από το οποίο πάντως λείπουν οι φάσεις
38′ 55%-45% η κατοχή της μπάλας μέχρι τώρα…
41′ Δυνατό σουτ του Ρομέου, άστοχο
44′ 1-0 Ατομική προσπάθεια του Μπλάζεκ από δεξιά, γύρισμα την κατάλληλη στιγμή προς τον Μετίν, που με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση

46′ Ιγκλέσιας και Ρέντζας πέρασαν στις θέσεις των Αμπουμπακάρι και Ταλ (και οι δύο αλλαγές ήταν αναγκαστικές για τους γηπεδούχους)
46′ Ο Άλβαρες στη θέση του Παντελιάδη
53′ 2-0 Ατομική προσπάθεια του Κουζέν και σέντρα από αριστερά, ο Μετίν που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας, την έστειλε στα δίχτυα με κοντινό πλασέ
55′
Ο Κις πέρασε στη θέση του Κάστρο
57′ Κίτρινη κάρτα στον Σίντιτς
59′ Κίτρινη στον Κις
60′ Μπαλιά του Μετίν, ο Σίμιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως το τέρμα ακυρώθηκε λανθασμένα με υπόδειξη οφ σάιντ
64′ Εξαιρετική μεταβίβαση του Σίμιτς, ο Μετίν απέναντι από τον Ράντμαν, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού
66′ Σέντρα του Παπάζογλου, προβολή του Τάντιτς, μπλόκαρε ο Τσοντοφάλσκι με δυσκολία
68′ Ο Μπέλιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή όμως πλάσαρε άουτ, χάνοντας σημαντική ευκαιρία
69′ Ο Λεοζίνιο στη θέση του Σίντιτς
73′ Ο Κουζέν κέρδισε τις κόντρες και βγήκε σε θέση βολής απέναντι από τον Ράντμαν, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια
77′ Ο Τσιμπάμπα πέρασε στη θέση του Κουζέν
78′ Νέο χαμένο τετ α τετ για τους γηπεδούχους, αυτή τη φορά ο Τσιμπάμπα ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα άουτ!
79′ 2-1 Ο Μπέλιτς κέρδισε τις κόντρες μέσα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Λεοζίνιο, που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας διαφορετική τροπή στο ματς
86′ Μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Τσιμπάμπα, ο οποίος όμως “σημάδεψε” τον Ράντμαν που έδιωξε και πάλι σε κόρνερ
90′ Κίτρινη κάρτα στον Μπλάζεκ
90′ Κίτρινη κάρτα στον Μπλάζεκ, που λόγω διαμαρτυρίας αντίκρισε και δεύτερη λίγα δευτερόλεπτα μετά και αποβλήθηκε…

Γήπεδο: “ΑΕL FC Arena”
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Ελευθερίου (Αθηνών), Δημόπουλος (Μακεδονίας)  

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Ρομέου, Ταλ (46′ Ρέντζας), Μετίν, Ταυλαρίδης, Μπλάζεκ, Κουζέν (77′ Τσιμπάμπα), Σίμιτς, Αμπουμπακαρί (46′ Ιγκλέσιας)
Στον πάγκο: Αμπάρης, Βενετίδης, Κολοβέτσιος, Πλιάγκας

Πανσερραϊκός (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Ράντμαν, Αμο, Κάστρο (55′ Κις), Γεωργιάδης, Μπέλιτς, Παντελιάδης (46′ Άλβαρες), Νταλέ, Μαβενέ, Παπάζογλου, Σίντιτς (69′ Λεοζίνιο), Πάρκερ
Στον πάγκο: Βαλσαμάκης, Τριανταφύλλου, Σουμπίνιο, Κέρλα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.