Δεν άρεσε στον Σάββα Θεοδωρίδη η εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Δεν άρεσε στον Σάββα Θεοδωρίδη η εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού τόνισε πως μια ομάδα εκατομμυρίων δεν δικαιολογείται να έχει μια τέτοια απόδοση, ενώ συμπλήρωσε πως θα πρέπει να υπάρξει άμεση βελτίωση της εικόνας της ομάδας. Ο Θεοδωρίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ».

Αναλυτικά τόνισε: «Δεν ήταν απόδοση αυτή του Ολυμπιακού με παίκτες τόσων εκατομμυρίων. Και σε άδειο γήπεδο της Τούμπας. Έχω στεναχωρηθεί, αλλά από άλλη άποψη. Για να είσαι στεναχωρημένος πρέπει να έχεις χάσει άδικα. Αλλά άμα έχεις κάνει τέτοια απόδοση προέρχεται μία ήττα φυσιολογική».

Εσείς πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό το πράγμα; «Δεν υπήρξε άνθρωπος να τους μεταφέρει, στους παίκτες και σε όλους εκεί, τι εστί Τούμπα. Η ψυχολογική κατάσταση πρέπει να φτιάχνεται πριν από το ματς. Δεν είναι μόνο να πηγαίνουν εισαγγελείς και όλοι αυτοί και ελικόπτερα. Είναι το πώς θα φτιάξεις την ψυχολογία των παικτών, της ομάδας, του προπονητή, των πάντων. Τόσα χρόνια πηγαίνουμε στην Τούμπα και είχαμε φτιάξει μια παράδοση που μόνο κερδίζαμε. Πιστεύω ότι πρέπει να πείσεις όλους τους ξένους τι είναι αυτή η έδρα. Οι περισσότεροι παίκτες είναι καινούριοι και δεν ξέρουν τι σημαίνει. Δημιουργείται πάντα μια κατάσταση αφόρητη και πιεστική προς τους παίκτες. Σκεφτείτε να υπήρχε και κόσμος, που ίσως θα ήταν καλύτερα. Διότι αν είναι άδειο το γήπεδο, καμιά φορά αποκοιμιέται η ομάδα. Εγώ πάντα ήθελα κόσμο κι ας μην υπάρχουν οπαδοί δικοί μας».

Άρα λέτε ότι οι παίκτες φοβήθηκαν το όλο κλίμα. «Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Μπήκαν με κομμένα πόδια στην Τούμπα».

Ο Ολυμπιακός έμεινε λίγο στο γεγονός ότι δεν θα έχει κόσμο ο ΠΑΟΚ και σαν να τους βόλευε αυτό το πράγμα. «Είδατε τι σας είπα πριν. Οι φίλαθλοι δεν παίζουν ποτέ ποδόσφαιρο, οι παίκτες παίζουν. Τι θα πει αποκοιμήθηκαν, επαγγελματίες δεν είναι;»

Σαν να φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός εκτός έδρας στα ντέρμπι και χωρίς τον κόσμο του, ότι δεν μπορεί να αποδώσει. «Πάρτε τις ομάδες σε απόδοση φέτος. Είναι καλύτερος ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό Βόλου; Με τίποτα. Είναι πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός Βόλου. Πώς κέρδισε στον Βόλο; Θα μου πείτε ότι είχε τη συμπαράσταση του κόσμου, και ίσως έχετε δίκιο. Αλίμονο όμως μια ομάδα, αν θέλει πάντοτε τους οπαδούς της μαζί, εκτός έδρας. Με τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Ηρακλή, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, δηλαδή τα ντέρμπι, δεν θα πάρεις εισιτήρια. Δηλαδή όπου δεν πάνε οι οπαδοί, θα χάνει η ομάδα; Δεν είναι λογική αυτή. Πρέπει να ετοιμάζονται όλοι πριν από τέτοια παιχνίδια. Από προπονητές, το συμβούλιο, όλους. Πρέπει να τους δώσεις να καταλάβουν ότι δεν είναι τίποτα και είναι ένα συνηθισμένο ματς».

Υπάρχει ο Τάσος Μητρόπουλος για αυτή τη δουλειά στον Ολυμπιακό. «Ο Τάσος είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Δεν έχει σχέση με όλα αυτά. Πρέπει να είναι η νοοτροπία της ομάδας τέτοια. Βλέπω ότι κερδίζει η ομάδα επειδή έχει υπεροπλία παικτών. Μην ξεχνάτε ότι έχουν δοθεί πάρα πολλά χρήματα για να χτιστεί αυτή η ομάδα».

Έχουν δοθεί σωστά όλα αυτά τα χρήματα κατά τη γνώμη σας; «Κάποια έχουν δοθεί σωστά, κάποια άλλα όχι. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να πω για ποιους παίκτες. Είναι υπερεκτιμημένοι κάποιοι παίκτες εκεί μέσα. Εγώ πάντα μιλούσα με τους προπονητές εκεί μέσα και τους έλεγα την άποψή μου για το πώς βλέπω το παιχνίδι. Ζητούσα πάντοτε να μπαίνει πολύ ελληνικό στοιχείο μέσα. Εγώ έλεγα ότι δεν πάω στη Θεσσαλονίκη αν δεν έχω τον Ανατολάκη και τον Στολτίδη μέσα. Ήθελα να υπερισχύουν οι Έλληνες παίκτες σε τέτοια παιχνίδια. Πρέπει ο Ολυμπιακός να κοιτάξει οι μελλοντικές του μεταγραφές να κοιτάξει να είναι και πολλοί Έλληνες μέσα. Και όχι μόνο πιτσιρικάδες. Εμένα μου άρεσε ο Τζαβέλλας του Πανιωνίου για παράδειγμα και δεν έπρεπε να χαθεί με τίποτα. Με αυτόν τον παίκτη έχεις την άμυνα της Εθνικής ομάδας».

Ευθύνες στον Βαλβέρδε είδατε στο χθεσινό παιχνίδι; «Ο Βαλβέρδε τι να φταίει; Είναι ένας προπονητής που τους είπε πώς θα παίξουνε, την κάνει άριστα τη δουλειά του, είναι ένας καταπληκτικός προπονητής, αλλά παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο. Ο Ολυμπιακός μην ξεχνάτε ότι είναι ομάδα της ψυχής».

Σχετικά με αυτό πάντως, είδαμε ότι ο Μαρινάκης ήταν εκεί. Τους έδειξε ότι τους στηρίζει πηγαίνοντας από κοντά με την ομάδα. «Αυτό δεν λέει τίποτα. Το να παρίστανται εκεί διάφοροι άνθρωποι. Ο κύριος Μαρινάκης έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό κι έχει βάλει ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσό και προσπαθεί για το καλύτερο. Πρέπει να καταλάβουν τι εστί Ολυμπιακός. Είναι ομάδα της ψυχής και του μεσαίου κόσμου. Διαφωνώ στο ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτες προσωπικότητες. Εγώ πάντα κοιτάω την ομάδα με τα “εργαλεία”. Από εκεί αρχίζω. Αυτή τη στιγμή έχει δύο πολύτιμα εργαλεία. Τον Φουστέρ και τον Μοντέστο. Ο Φουστέρ παίζει για τρεις παίκτες και ο Μοντέστο παίζει καλά, παρά το ότι δεν είναι εκεί η θέση του και παίζει στις τρεις θέσεις της άμυνας. Εγώ προτιμώ τα εργαλεία από τις βεντέτες. Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι δεν έχει καλούς παίκτες γενικά. Ο Ιμπαγάσα παρέδιδε μαθήματα μέχρι πέρυσι. Ο Ριέρα δεν έχει δείξει ακόμη ούτε το 10% των ικανοτήτων του. Το Κύπελλο χάθηκε, τελείωσε τώρα. Πρέπει τώρα όλοι να κάνουν κάτι εκεί μέσα για να πάρει ο Παναθηναϊκός άνετα το πρωτάθλημα. Ακόμη τίποτα δεν έχει τελειώσει. Εγώ τώρα φοβάμαι περισσότερο και φοβάμαι κυρίως τα μικρά ματς. Έχει παιχνίδια επίσης στην Τούμπα, στον Άρη, με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ μέσα και Ατρόμητο, Πανιώνιο έξω. Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Μετράει κάποιες ήττες σερί στη Θεσσαλονίκη. Κάποτε πηγαίναμε στη Θεσσαλονίκη και γελούσαμε. Μέχρι και ανατροπές έχουμε κάνει».

Θα θέλατε να ήσασταν τώρα στον Ολυμπιακό στη νέα εποχή να βοηθούσατε από κάποιο πόστο; «Εγώ είμαι Ολυμπιακός και με ενδιαφέρει να κερδίζει ο Ολυμπιακός μόνο. Και μακάρι να πάνε καλά, είναι νέα παιδιά. Εγώ την ιστορία μου την έχω γράψει στον Ολυμπιακό και σαν παίκτης και σαν σύμβουλος και στο Δ.Σ. Ξέρετε πολύ καλά πόσα πρωταθλήματα έχω πάρει και σαν παίκτης, αλλά και από άλλα πόστα. Είμαι χορτασμένος από αυτά».