Στο πλευρό του Ερνέστο Βαλβέρδε στέκεται η διοίκηση του Ολυμπιακού, παρά την απογοήτευση για την ήττα-αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο Ελλάδος.

Στο πλευρό του Ερνέστο Βαλβέρδε στέκεται η διοίκηση του Ολυμπιακού, παρά την απογοήτευση για την ήττα-αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο Ελλάδος. Οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα και στην αναμέτρηση με την Ξάνθη, καθώς πλέον στοχεύουν στην κατάκτησή του. Η διαφορά των επτά βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό δίνει σαφές προβάδισμα τίτλου στον Ολυμπιακό, ο οποίος βλέπει ως ευκαιρία να αυξήσει αυτή τη διαφορά την 21η αγωνιστική, καθώς ο «αιώνιος» αντίπαλο δοκιμάζεται στην Τούμπα.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έδωσαν σαφές μήνυμα προς όλες τις πλευρές: «Ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια. Είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Όλοι όσοι δουλεύουν στον Ολυμπιακό. Όλες οι ομάδες κρίνονται από τη συνολική τους εικόνα και όχι από την απόδοσή τους σε ένα παιχνίδι».

Από εκεί και πέρα, ο Βαλβέρδε προβληματίζεται ενόψει της αναμέτρησης με την Ξάνθη στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη θέση στη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Κέβιν Μιραλάς θα απουσιάσει από το συγκεκριμένο ματς, λόγω τιμωρίας, ενώ είναι και τραυματίας μετά τα αντικείμενα που δέχτηκε στην Τούμπα. Οι Ντουντού και Ριέρα τέθηκαν στη διάθεση του Βάσκου τεχνικού, ο οποίος δεν υπολογίζει στον Α. Παπαδόπουλο. Ο Βαλβέρδε σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Γιάννη Μανιάτη στο βασικό σχήμα των «ερυθρολεύκων».