Εξάσφαιρη Μπαρτσελόνα, σόου Νεϊμάρ (video)

Η Μπαρτσελόνα "διέλυσε" τη Σέλτικ με 6-1 και τερμάτισε πανηγυρικά στην πρώτη θέση του ομίλου της. Ο Νεϊμάρ ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης, καθώς πέτυχε τρία τέρματα, ενώ για τους φιλοξενούμενους το γκολ της τιμής σημείωσε ο Σαμαράς.

Η Μπαρτσελόνα “διέλυσε” τη Σέλτικ με 6-1 και τερμάτισε πανηγυρικά στην πρώτη θέση του ομίλου της, αφήνοντας την αντίπαλο της στην τελευταία. Ο Νεϊμάρ ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης, καθώς πέτυχε τρία τέρματα, ενώ για τους φιλοξενούμενους το γκολ της τιμής σημείωσε ο Σαμαράς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Καταλανούς, καθώς ο Πικέ μόλις στο 7′ με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού στο σκορ.

Η παρέα του Σαμαρά δεν μπορούσε να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση, αλλά δεν είχε καταφέρει να κυκλοφορήσει και την μπάλα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται συνεχώς σε θέση άμυνας. Μετά τα μισά του πρώτο ημιχρόνου, η σκωτσέζικη ομάδα ανέβασε πιο ψηλά την άμυνα της για να διώξει και την πίεση μακριά από την περιοχή της. Τα κατάφερε για περίπου ένα τέταρτο, όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο πριν την ανάπαυλα παραδόθηκε στις ορέξεις των γηπεδούχων. 

Με μπροστάρη τον Σάντσες που έβγαζε απίστευτη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, η Μπαρτσελόνα έφτασε στην επίτευξη δύο τερμάτων. Στο 40′ ο Νεϊμάρ δημιούργησε και ο Πέδρο “εκτέλεσε” και στο 44′ ο Βραζιλιάνος μετά από ωραίο συνδυασμό των Σάντσες, Μοντόγια, βρέθηκε σε θέση βολής και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο Βραζιλιάνος ήταν να μην ανοίξει λογαριασμό. Συγκεκριμένα στο 48′ μετά από υπέροχο συνδυασμό με τον Τσάβι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 και δέκα λεπτά αργότερα αφού πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αμπροουζ με σουτ ολοκλήρωσε το χατ τρικ, το οποίο είναι και το πιο γρήγορο που έχει πετύχει παίκτης της Μπαρτσελόνα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στον Μέσι με 16 λεπτά, αλλά πλέον πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Νεϊμάρ με 14 λεπτά. 

Ο τελευταίος είχε ακόμα δύο ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως τη μία φορά ο Φόρστερ του είπε όχι και την άλλη τον σταμάτησε ο Πέδρο, ο οποίος έπεσε πάνω στον συμπαίκτη του την ώρα που ετοιμαζόταν να σκοράρει.  Στο 72′ ο Τέγιο πήρε τη σκυτάλη από τον Νεϊμαρ και με σουτ έκανε το 6-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδος τους. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Σέλτικ άφησε την άμυνα της και τελικά πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Σαμαρά (88′) να σκοράρει για δεύτερη σερί σεζόν στο Καμπ Νου. Μάλιστα ο Ελληνας άσος δύο λεπτά αργότερα έφτασε κοντά και στο δεύτερο του τέρμα, όμως ο Πικέ πάνω στη γραμμή έδιωξε. 

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)
Κίτρινες: Σέρχι Ρομπέρτο – Μπράουν, Μάθιους
 
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Χεράρδο Μαρτίνο): Πίντο, Μοντόγια, Μασεράνο, Πικέ, Αντριάνο, Σέρχι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς (73΄ Σονγκ), Τσάβι, Σάντσες (63΄ Τέγιο), Νεϊμάρ (80΄ Ντονγκού), Πέδρο.
ΣΕΛΤΙΚ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Λούστινγκ, Αμπρόζε, Φαν Ντάικ, Μάθιους (82΄ Στόουκς), Μπράουν, Μπίτον (69΄ Κόμονς), Λέντλι, Μπουρίχτερ, Σαμαράς, Πούκι (46΄ Μάλγκριου).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.