Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ.

Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαιτησία του Παμπορίδη και ζήτησε έναν διαιτητή που να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι. Οι παίκτες αξίζουν συγχαρητήρια. Προερχόμαστε από μία σειρά δύσκολων παιχνιδιών. Κάποιοι παίκτες έπαιξαν πέντε ματς σε διάστημα λίγων ημερών, δεν είχαμε τον Σπυρόπουλο, χάσαμε τον Ζιλμπέρτο και τον Νίνη, ο Λάζαρος έπαιξε με ενοχλήσεις και παρότι έλειπαν αυτό δε φάνηκε. Αυτό σημαίνει ότι το ρόστερ είναι αξιόμαχο. Παραμένει ικανό. Το μόνο αρνητικό ήταν ότι δεχθήκαμε ένα γκολ γιατί ο διαιτητής δε στάθηκε στο ύψος του ματς. Δεν σφύριξε ένα φάουλ στον Λέτο και κατ’ επέκταση μπήκε το γκολ της ΑΕΚ», ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού του «τριφυλλιού».

Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση ο Φερέιρα είπε: «Τέτοιες φάσεις μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι. Άλλο το 2-0, άλλο το 2-1. Όπως και στο Κύπελλο ένας διαιτητής δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έτσι και τώρα. Ποτέ στην καριέρα μου δεν έκανα κριτική δεν θα το κάνω εδώ. Και στις δύο φορές που αναφέρθηκα το έκανα σε αγώνες που ο Παναθηναϊκό νίκησε».

Για τη διαφορά των 7 βαθμών από τον Ολυμπιακό δήλωσε: «Οι 7 βαθμοί είναι μεγάλη διαφορά. Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί για δύο αποτελέσματα. Για τον Παναθηναϊκό το μόνο καλό αποτέλεσμα είναι η νίκη. Το πνεύμα του αγώνα είναι διαφορετικό για τις δύο ομάδες. Είμαι βέβαιος ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού ξέρουν ότι αυτοί του Παναθηναϊκού μπορούν να κερδίσουν. Ελπίζω μόνο να υπάρξει ένας διαιτητής που να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Γιατί και ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση και κρίνονται πολλά.

Για το αν το -7 αντικατοπτρίζει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό: «Μπορώ να μιλήσω για το διάστημα που είμαι εδώ. Είμαι για 11 ματς εδώ και έχουμε μαζέψει 26 βαθμούς. Αυτή η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την αξία των δύο ομάδων. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα άσχημα αποτελέσματα. Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη στο ματς με τον Ολυμπιακό».

Για τη διαιτησία: «Επειδή παίζουν επαγγελματίες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Γιατί εμείς πληρώνουμε τα λάθη μας».

Για το παράπονο που έχει ο κόσμος για απουσία διάθεσης να σκοτώσουν τον αντίπαλο: «Έτσι βλέπω και εγώ το παιχνίδι. Αυτός είναι ο τρόπος της δουλειάς που κάνω με τους παίκτες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε τίτλους. Θέλουμε και ελπίζουμε στο μέλλον να κάνουμε αυτό που πρέπει»

Για το ότι ο Ολυμπιακός πάει «τρένο»: «Αξίζει τις νίκες που κάνει. Η ευθύνη της διαφοράς είναι δική μας. Δεν έχω δει όλα τα ματς του Ολυμπιακού. Δεν θέλω να σχολιάσω. Δεν είναι δική μου δουλειά».