Την καλύτερη ομάδα που μετέχει αυτή την στιγμή στο Γιουρόπα Λιγκ, χαρακτήρισε τη Μάντσετσερ Σίτι ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Την καλύτερη ομάδα που μετέχει αυτή την στιγμή στο Γιουρόπα Λιγκ, χαρακτήρισε τη Μάντσετσερ Σίτι ο Γιάννης Μιχαλήτσος στη συνέντευξη Τύπου παραμονές της αναμέτρησης με την αγγλική ομάδα για τους “32” του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο τεχνικός του Αρη υποστήριξε πως οι παίκτες του θα πρέπει να δώσουν το 120% για να μπορέσουν  να κατακτήσουν το θετικό αποτέλεσμα, απέναντι στον πλουσιότερο σύλλογο και τον καλύτερο μαζί με τη Σεντ Ετιέν που έχουν αντιμετωπίσει οι “κιτρινόμαυροι” στη Θεσσαλονίκη στην ιστορία τους. Επίσης ο Μιχαλήτσος τόνισε πως κίνητρο για τους παίκτες είναι τόσο η παρουσία του κόσμου που θα γεμίσει το γήπεδο, όσο και το αήττητο της ομάδας στο “Κλεάνθης Βικελίδης” σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.

“Εχουμε να αντιμετωπίσουμε την πιο ισχυρή ομάδα στη διοργάνωση. Αυτή και η Σεντ Ετιέν είναι οι καλύτερες ομάδες που έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη. Είναι από τις πιο πλούσιες ομάδες, με τρομερό ρόστερ και θα πρέπει να δώσουμε το 120% των δυνατοτήτων μας για να κατακτήσουμε το θετικό αποτέλεσμα, για τον κόσμο μας που θα γεμίσει το γήπεδο. Το αήττητο του Κλεάνθης Βικελίδης αποτελεί μεγάλο κίνητρο, αλλά είναι πρόκληση το να αντιμετωπίζεις παίκτες όπως αυτούς που διαθέτει στο ρόστερ της η Σίτι.  Είναι πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές μας να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό και νομίζω ότι θα το κάνουν. Θα συζητήσω με τους παίκτες μου στο ξενοδοχείο. Αυτοί που θα μπουν, πρέπει να κάνουν περισσότερα από τις δυνατότητές τους.

Όταν φοβάσαι, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις κανέναν. Η αξία της Μάντσεστερ Σίτι είναι  μεγάλη, αλλά με φόβο δεν κερδίζεις κανέναν. Πρέπει να υπερβάλλουμε, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Αν σκεφτούμε τον Ατρόμητο, δε θα ανταποκριθούμε στο παιχνίδι με τη Σίτι. Εμένα με απασχολεί, γιατί θα μας λείπουν και σημαντικοί παίκτες σε κάποιες θέσεις, όπως για παράδειγμα στα μπακ, αλλά αυτό δεν είναι της στιγμής. Αν μπούμε σε αυτή τη λογική, θα είναι δύσκολο να ανταποκριθούμε στον αυριανό αγώνα”.

Ο Τσέζαρεκ που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές, τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να απολαύσουν το παιχνίδι, καθώς δεν έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίζουν συχνά ομάδες όπως είναι η Σίτι.

“Το αυριανό θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, απέναντι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες, που διαθέτει παίκτες μεγάλης κλάσης. Αυτό το ματς πρέπει να το βλέπουμε σα γιορτή, γιατί δεν παίζεις κάθε μέρα στη Θεσσαλονίκη απέναντι σε ομάδες όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Πρέπει να προετοιμαστούμε σα να έχουμε να δώσουμε οποιοδήποτε άλλο ματς.  Τέτοιου είδους αγώνες, σου δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο να δείξεις τι ποιότητα έχεις σαν ομάδα. Δε μας φοβίζει τίποτα, είμαστε έτοιμοι, έχουμε κάνει καλή προετοιμασία και θα δείξουμε ότι είμαστε μία καλή ομάδα”.

* Η αποστολή της Μάντσεστερ Σίτι θα καθυστερήσει να έρθει στη χώρα μας, γι αυτό και το πρόγραμμα θα πάει μία ώρα πίσω.