Να σταθεί ο κόσμος στο πλευρό των παικτών του κόσμια θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, εν όψει ντέρμπι. Σφίγγει τα δόντια ο Μοντέστο

Να σταθεί ο κόσμος στο πλευρό των παικτών του κόσμια θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός τεχνικός θέλησε να κάνει σαφές πως δεν πρέπει να επηρεάσει η συμπεριφορά των οπαδών την αγωνιστική εικόνα των παικτών του, ενώ δεν παρέλειψε να τους πλέξει το εγκώμιο, τονίζοντας πως αποτελούν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας. Όπως ξεκαθάρισε ο Βάσκος τεχνικός δεν πρέπει να γίνει κάποια ένταση από την εξέδρα, τροχοπέδη στην προσπάθεια των παικτών του για τη νίκη.

Χαρακτηριστικά, ο Ισπανός τεχνικός τόνισε στους άμεσους συνεργάτες του: «Ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και τον θέλουμε δίπλα μας. Τον θέλουμε δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς ακρότητες. Δεν πρέπει να πέσει ούτε ένα αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο, γιατί αυτό δε θα βοηθήσει την ομάδα μας. Θα διακοπεί το παιχνίδι και θα χάσουμε τον ρυθμό που θα έχουμε. Αυτό έγινε και στον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και τελικά εννοήθηκαν εκείνοι».

Άπαντες παρόντες
«Πάνοπλος» θα παραταχθεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει στη διάθεσή του για την συγκεκριμένη αναμέτρηση και τον Γιάννη Ποτουρίδη, ο οποίος μπήκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων την Τετάρτη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και άρχισε να ανεβάζει στροφές.

Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε χωρίς προβλήματα, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει ήδη αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για το ντέρμπι του Σαββάτου. Ο Ισπανός τεχνικός σκέφτεται να διατηρήσει το 4-2-3-1 με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια και τους Μέλμπεργκ και Α. Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Οι Τοροσίδης και Μπράβο θα αγωνιστούν στις πτέρυγες, ενώ οι Ιμπαγάσα και Μοντεστό θα είναι οι δυο αμυντικοί χαφ. Οι Φουστέρ, Ριέρα και Μιραλάς θα αγωνιστούν στη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Τζιμπούρ.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί την Πέμπτη με νέα προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη στις 10:30. Παίκτες και τεχνική ηγεσία εμφανίζονται έτοιμη για την συγκεκριμένη αναμέτρηση και τονίζουν πως θέλουν να πανηγυρίζουν με νίκη την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος.