Να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θέλει ο Γιάννης Γκούμας.

Να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θέλει ο Γιάννης Γκούμας. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» τόνισε πως το «μηδέν» στην άμυνα θα είναι το «κλειδί» της αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τους «πράσινους», ενώ αναφέρθηκε και στις απουσίες βασικών στελεχών της ενδεκάδας. Ο Γκούμας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το πως βλέπει το ματς: «Ο Ολυμπιακός έχει ψυχολογικό αβαντάζ, ο ΠΑΟ θα πάει με μόνο στόχο τη νίκη, καθώς αν δεν τα καταφέρει θα έχει χαθεί κατά μεγάλο ποσοστό το πρωτάθλημα. Πρέπει να διαφυλάξει το μηδέν και να προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα με τον Σισέ».

Για τις απουσίες του Παναθηναϊκού: «Σίγουρα οι απουσίες επηρεάζουν αλλά αν λέγεσαι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός πρέπει το ρόστερ σου να είναι γεμάτο και να υπάρχουν ανάλογης αξίας παίκτες. Έχει βάθος ο ΠΑΟ. Δύσκολο ματς σε καυτή έδρα με φανατικό κόσμο και το πάθος των οπαδών του Ολυμπιακού να δεσπόζει, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟ ξέρουν από μεγάλα παιχνίδια και μπορούν να ανταπεξέλθουν».

Για το πως θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός: «Θα παίξει με σφιχτό κέντρο, θα προσέξει στην άμυνα κι από εκεί και πέρα να χτυπήσει με γρήγορους επιθετικούς να πάρει το παιχνίδι. Θα προσπαθήσει ο Φερέιρα να πάρει το κέντρο για να μην πιεστεί από τον Ολυμπιακό που παίζει δυνατά στο Καραϊσκάκη».

Για το αν χωρούν προγνωστικά: «Δεν χωρούν προγνωστικά άσχετα από το +7. Κι ο ΠΑΟ πέρυσι ήταν μπροστά και πήγε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ και νίκησε. Είναι η μέρα, αν θα βρεθούν τα ατού σε καλή μέρα. Είναι πως θα καθίσει το παιχνίδι και ποιος βρεθεί σε καλύτερη μέρα».

Για το τί έφταιξε για την εικόνα της ομάδας φέτος: «Γίνανε πάρα πολλά λάθη από το καλοκαίρι. Η πολυμετοχικότητα δεν βοήθησε, όπως περίμεναν όλοι, έφερε αντίθετα αποτελέσματα. Γίναν λάθη σε καίριες θέσεις και διοικητικές και παικτών. Φάνηκαν τα λάθη από την αρχή της χρονιάς κι άμα δεν αλλάξουν τα πράγματα άμεσα, πάμε για χειρότερα. Αν δεν βρεθεί ένας άνθρωπος να ξέρει που είναι να βάλει τις γνώσεις του και να πλαισιωθεί από κατάλληλους ανθρώπους που αγαπάνε και πονάνε την ομάδα, δεν βλέπω καλό μέλλον.

Για το γεγονός ότι δεν παρακολουθούσε από κοντά την ομάδα: «Επειδή όλη αυτή η κατάσταση με πείραξε πάρα πολύ, ήταν άτομα που ήξερα ότι δεν αγαπούσαν την ομάδα ήθελαν να κάνουν το καπρίτσιο τους και δεν κοίταζαν το όφελος της ομάδας. Ήμουν αντίθετος με κάποιους που έκαναν κακό και δεν πήγαινα. Όμως με την ΑΕΚ, πήγα γιατί έφυγαν κάποια άτομα. Ο κόσμος ξέρει ποιους λέω έξυπνος είναι καταλαβαίνει».

Για το αν θα αναλάμβανε πόστο στον Παναθηναϊκό: «Ο Γκούμας έχει αποδείξει ποιος είναι κι αν αγαπάει και πονάει την ομάδα. Αν οι υπεύθυνοι που θα αναλάβουν την ομάδα θα κρίνουν ότι μπορώ να βοηθήσω, είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση, μπορώ να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο μου ζητηθεί. Ξέρω τα αποδυτήρια, τους παίκτες, την ομάδα».