Την απόφαση να εγκαταλείψει την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Φιλ Νέβιλ, λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του από την Έβερτον.

Την απόφαση να εγκαταλείψει την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Φιλ Νέβιλ, λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του από την Έβερτον. Ο Άγγλος παίκτης κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 36 ετών και έχοντας κατακτήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του ένα Champions League, έξι πρωταθλήματα και τρία κύπελλα. Συνολικά είχε 505 συμμετοχές στο αγγλικό πρωτάθλημα και 59 στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο ίδιος δήλωσε για την απόφασή του να αποχωρήσει από τους αγωνιστικούς χώρους: «Στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου έβλεπα πόσοι αποσύρονταν και είπα “όχι, δεν θα κάνω το ίδιο με αυτούς”. Ήθελα όταν γίνει, να γίνει πολύ ήσυχα και χωρίς να προκαλέσει θόρυβο .Ήξερα , όμως, μέσα μου, πως όταν ανακοίνωσα ότι δεν θα συνεχίσω στην Έβερτον, δεν θα έπαιζα ξανά μπάλα. Αυτό που θα μου λείψει περισσότερο απ’ όλα , είναι οι μέρες που συγκεντρωνόμασταν πάλι πίσω στο προπονητικό κέντρο για να ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία».