Τένις, χορτάρι και NOVA!

127 χρόνια ζωής! Όλα έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί για το τουρνουά του Wimbledon. Μπορεί λοιπόν η φαντασία για να το περιγράψεις να στερεύει, δεν στερεύει όμως η δράση στα κορτ γρασιδιού του Λονδρέζικου κλαμπ.

127 χρόνια ζωής! Όλα έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί για το τουρνουά του Wimbledon. Μπορεί λοιπόν η φαντασία για να το περιγράψεις να στερεύει, δεν στερεύει όμως η δράση στα κορτ γρασιδιού του Λονδρέζικου κλαμπ. Φέτος το ταμπλό μοιάζει περισσότερο ισορροπημένο στους άνδρες και με μεγάλες κόντρες εντός και εκτός κορτ στις γυναίκες. Κοινός παρονομαστής στο σπουδαίο τουρνουά η NOVA που και φέτος σας προσφέρει ζωντανά ένα απ’ τα σημαντικότερα και πιο λαμπερά αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού.

Αφιερωμένο στη Γέλενα!
Κορυφαίος στο ταμπλό και με πολλές συμπάθειες στο κεντρικό κορτ του Wimbledon ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, έρχεται στο Λονδίνο με μοναδικό στόχο την κορυφή. Ο Σέρβος πανηγύρισε στο Λονδίνο το 2011 για πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα φορά. Λίγες μέρες πριν ηττηθεί απ’ το Ραφαέλ Ναδάλ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός έφυγε απ’ τη ζωή η πρώτη του προπονήτρια, Γέλενα Γκένσιτς η οποία έμαθε στο Νόβακ τα πρώτα μυστικά του τένις. Εκείνη του συνέστησε να ακούει κλασική μουσική για να χαλαρώνει, ενώ τον έφερε κοντά στην ποίηση του Αλεξάντερ Πούσκιν με σκοπό να δυναμώσει όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα του. Είναι οι μικρές λεπτομέρειες που ίσως φτιάχνουν τον πρωταθλητή και ο Τζόκοβιτς δεν το ξεχνάει. Ο Σέρβος στα 26 του δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι και τη ζωή στο Λονδίνο και είναι το μεγαλύτερο φαβορί για την τελική επικράτηση.

Please! No tears this time
Μ’ αυτόν τον τίτλο ο έμπειρος αρθρογράφος της Daily Mail Μάλκολμ Φόλει έδωσε χθες το κατευόδιο στη φετινή προσπάθεια του Άντι Μάρει για κατάκτηση του τουρνουά. Ο Βρετανός πέρυσι δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του μετά την ήττα του στον τελικό απ’ τον Ρότζερ Φέντερερ. Ήταν μια στιγμή σημαντική στην καριέρα του Σκωτσέζου, αφού όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε τον έκανε να νιώσει πιο δυνατός και ουσιαστικά να του προσφέρει μια νέα ώθηση. Αυτό φάνηκε μια και μετά το χαμένο τελικό του Λονδίνου κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (στο ίδιο κορτ και απέναντι στον Φέντερερ) και το πρώτο του γκραν σλαμ, το US Open. Πιο ήρεμος από ποτέ χάρη στον προπονητή του, Ιβαν Λεντλ, έχει πάντα ως στόχο να γίνει ο πρώτος Βρετανός μετά από 77 χρόνια και τον Φρεντ Πέρι που κατακτά το Wimbledon. 

Φαβορί το Νο 5;
Όταν μιλάμε για αυτό το πανύψηλο επίπεδο ίσως η κατάταξη στο ταμπλό να μην έχει μεγάλη σημασία. Ο Ραφαέλ Ναδάλ αγωνιστικά είναι ίσως ο πιο φορμαρισμένος τενίστας στο Wimbledon, ωστόσο βρίσκεται στο νούμερο πέντε του ταμπλό, κάτι που δυσκολεύει την κλήρωση του ως τον τελικό. Αν πέρυσι ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο απ’ τον άσημο Λούκας Ροσόλ, μη θυμίζοντας σε καμία περίπτωση τον θριαμβευτή του παρελθόντος, φέτος έρχεται ως ήρεμη δύναμη να διεκδικήσει τη μεγάλη κούπα, που έχει ήδη κερδίσει δύο φορές. Απ’ τον Φεβρουάριο ο Ισπανός έχει λάβει μέρος σε εννέα τελικούς κερδίζοντας τους επτά, μεταξύ των οποίων το Ρολάν Γκαρός για όγδοη φορά.

Ρότζερ είσαι!
Ο Ρότζερ Φέντερερ είχε μείνει χωρίς τρόπαιο τη φετινή σεζόν και έπρεπε να πατήσει χορτάρι για να τα καταφέρει. Στο τουρνουά του Χάλε στη Γερμανία κατάφερε να χαμογελάσει αγωνιστικά για πρώτη φορά φέτος. Και μόνο η παρουσία του εν ενεργεία θρύλου του Wimbledon στο Λονδίνο τον θέτει μεταξύ των φαβορί. Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει και το κίνητρο να έχει πέσει, ωστόσο αποτελεί πάντα μεγάλο φόβητρο για τους νεαρότερους αντιπάλους του. Χωρίς άγχος και ανάγκη να αποδείξει κάτι ο Ελβετός ρίχνεται στη μάχη για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Μην παραξενευτείτε αν τον δείτε στον τελικό της 7ης Ιουλίουμ ακόμα και αν τα γραφεία στοιχημάτων τον θέτουν ακόμα και εκτός τελικής τετράδας.

Υπόθεση Σερίνα
Η Σερίνα Ουίλιαμς αποτελεί την πιο σημαντική μορφή αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο τένις. Με τις επιδόσεις και τις επιτυχίες της κάποιοι την έχουν θέσει σε εφάμιλλη ή σπουδαιότερη θέση με τις Ναβρατίλοβα και Γκραφ. Στα 31 της χρόνιας μετράει πέντε νίκες στο Λονδίνο και μετά την επιτυχία της στο Παρίσι και το Ρολάν Γκαρός έρχεται και φέτος πολύ δυναμικά για την κορυφή στο All England Tennis Club. Η αλήθεια είναι πως περισσότερο απ’ το αγωνιστικό κομμάτι η Αμερικανίδα απασχόλησε τον τύπο στο Λονδίνο για την προ ημερών κόντρα της με τη Μαρία Σαράποβα για τα μάτια ενός και μάλλον παραπάνω ανδρών. Δύσκολα θα την επηρεάσει η παραφιλολογία γύρω απ’ το όνομα της και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για μια εκ των δύο θέσεων του τελικού στις 6 Ιουλίου.

Αχ Μαρία!
Πολλοί απολαμβάνουν τη μονομαχία της Σαράποβα με την Ουίλιαμς μέσω δηλώσεων, όμως περιμένουν πως και πως την πιθανή αναμέτρηση τους στον τελικό, για να λυθεί με αγωνιστικό τρόπο, κομμάτι των διαφορών τους. Η σχέση της Σαράποβα με τον ανερχόμενο Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ σχολιάστηκε αρνητικά απ’ την Ουίλιαμς (με την οποία φέρεται να είχε σχέση παλιότερα ο Ντιμιτρόφ). Αυτό προκάλεσε την έκρηξη της Σαράποβα που χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την Ουίλιαμς. Κι αυτό γιατί η Αμερικανίδα πρόσφατα έγινε ζευγάρι με τον διάσημο προπονητή της, Πατρίκ Μουράτογλου. Φήμες θέλουν Ουίλιαμς και Μουράτογλου να έχουν σχέσεις απ’ την περίοδο που ο Γάλλος πατέρας δύο παιδιών ήταν παντρεμένος. Όπως καταλαβαίνετε το γυναικείο ταμπλό έχει πάρει φωτιά και οι λόγοι δεν είναι αγωνιστικοί!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.