Δύο ομάδες θα έχουν να το λένε ότι κέρδισαν φέτος και τους τέσσερις φιναλίστ των ευρωπαϊκών Κυπέλλων!

Δύο ομάδες θα έχουν να το λένε ότι κέρδισαν φέτος και τους τέσσερις φιναλίστ των ευρωπαϊκών Κυπέλλων!

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι αγγλική υπόθεση στη σεζόν που διανύουμε, με τους δύο τελικούς να είναι «εμφύλιοι» Πρέμιερ Λιγκ, στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Λίβερπουλ να αντιμετωπίζει την Τότεναμ και στο Γιουρόπα Λιγκ με την Τσέλσι να διεκδικεί την κούπα απέναντι στην Άρσεναλ.

Οι οπαδοί των τεσσάρων ομάδων ανυπομονούν πλέον για τους τελικούς σε Μαδρίτη και Μπακού αντίστοιχα. Όμως οι φίλοι δύο άλλων συλλόγων θα μπορούν να υπερηφανεύονται ότι κέρδισαν και τους τέσσερις φιναλίστ στη φετινή σεζόν τουλάχιστον από μία φορά!

Την πρώτη από τις δύο μπορεί εύκολα να την φανταστεί κανείς και δεν είναι άλλη από την Μάντσεστερ Σίτι. Η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ, νίκησε φέτος την Λίβερπουλ με 2-1 στο πρωτάθλημα (στην μοναδική ως τώρα ήττα των «ρεντς» στον αγγλικό «μαραθώνιο») και την Τότεναμ τρεις φορές, δύο στο πρωτάθλημα και μία στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την μοναδική της ήττα από τους «σπερς» φέτος σε τέσσερις αναμετρήσεις να στοιχίζει ουσιαστικά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. 

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, επικράτησε άλλες δύο φορές της Τσέλσι, με 6-0 εντός έδρας στο πρωτάθλημα και στην διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του Λιγκ Καπ. Άλλες δύο νίκες πέτυχε επίσης έναντι της έτερης φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ, Άρσεναλ, με 2-0 εκτός έδρας και 3-1 εντός.

Ποια όμως είναι η έτερη ομάδα που μπορεί να καυχιέται ότι κέρδισε φέτος και τους τέσσερις φιναλίστ; Δεν είναι άλλη από την Γουλβς!

Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, σημείωσε νίκες επί των Τσέλσι (2-1), Άρσεναλ (3-1) και Τότεναμ (3-1) στο πρωτάθλημα, ενώ επικράτησε και της Λίβερπουλ, με 2-1 εντός έδρας τον περασμένο Ιανουάριο για το Κύπελλο!

Η Τσέλσι με την σειρά της έχει επίσης καλές επιδόσεις, καθώς νίκησε τους άλλους τρεις φιναλίστ! Συγκεκριμένα, στο πρωτάθλημα επικράτησε της Άρσεναλ (3-2) και της Τότεναμ (2-0) ενώ στο Λιγκ Καπ νίκησε τόσο τους «σπερς» (2-1 στον δεύτερο ημιτελικό με πρόκριση στην συνέχεια στα πέναλτι),  όσο και την Λίβερπουλ με 2-1 στο «Άνφιλντ» τον περασμένο Σεπτέμβριο!