Συνεργασία Μίλαν, Ίντερ

Το Σάββατο (2/4) Μίλαν και Ίντερ "μονομαχούν" στο ντέρμπι της Σέριε Α, αλλά γενικότερα έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το Σάββατο (2/4) Μίλαν και Ίντερ “μονομαχούν” στο ντέρμπι της Σέριε Α, αλλά γενικότερα έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Δύο χρόνια μετά τον σεισμό στο Αμπρούτζο, τα ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που διατηρούν οι δύο σύλλογοι του Μιλάνου, έχουν ξεκινήσει μία τιτάνια προσπάθεια κι ευελπιστούν να συνεχίσουν την παροχή βοήθειας και υποστήριξης στα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν.

Το ίδρυμα της Μίλαν, το οποίο έχει εκπονήσει περισσότερα από 70 έργα από το 2003 συνολικού κόστους 6.5 εκατ. ευρώ, εξακολουθεί να υποστηρίζει δραστηριότητες σχεδιασμένες για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. Το 2009 το ίδρυμα μη κερδοσκοπικού σκοπού των “ροσονέρι” προχώρησε στην ανακατασκευή της επαρχίας Λ’ Άκουιλα, με τη δημιουργία ενός τεράστιου αθλητικού κέντρου για τα παιδιά στην Παλιάρε Ντι Σάσα, το οποίο περιλαμβάνει πολλαπλά υπερσύγχρονα γυμναστήρια κι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο 5Χ5.

Από το την άλλη, από το 1997 το “Inter Campus” έχει παγκοσμίως συγκροτήσει 22 προγράμματα με τη συμμετοχή 200 τοπικών φορέων, χρησιμοποιώντας τη δραστηριότητα του ποδοσφαίρου ως ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, έτσι ώστε να μπορέσει να δώσει το δικαίωμα σε περίπου 10.000 φτωχά παιδιά, μεταξύ των ηλικών 8 και 14 ετών, να μυηθούν στον αθλητισμό.

Το 2009 το ίδρυμα των “νερατζούρι” διοργάνωσε αθλητικές δραστηριότητες και ποδοσφαιρικούς αγώνες σε 10 καμπ των σκληρότερα πληγέντων περιοχών. Πέρυσι φιλοξένησε για δύο εβδομάδες αγόρια και κορίτσια από την πόλη Αμπρούτζο, στα οποία παρείχε διακοπές δύο εβδομάδων στο Τρεντίνο. Το κοινό πρόγραμμα που έχουν σχεδιάσει για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι δύο ομάδες περιλαμβάνει την φιλοξενία εκατοντάδων παιδιών από τη Λ’ Άκουιλα και τις γειτονικές επαρχίες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.