Επιστροφή με στυλ… πρωταθλητή (video)

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας με 89-70 από τη Βιτόρια κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, άφησε πίσω του τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα και έφτασε στο 2-2. Ξεχώρισαν Λοτζέσκι και Σπανούλης.

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας με 89-70 από τη Βιτόρια κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, άφησε πίσω του τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα και έφτασε στο 2-2. Ξεχώρισαν Λοτζέσκι και Σπανούλης.

Ο γρήγορος ρυθμός που αρέσκεται να παίζει η Λαμποράλ ήταν ότι έπρεπε για να ξεδιπλώσει τα δυνατά του στοιχεία ο Ολυμπιακός, που δεν παρέλειψε τις αμυντικές του υποχρεώσεις, δείχνοντας και σε αυτόν τον τομέα ζηλευτή αυταπάρνηση.

Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 58-39, κάτι που αποτελεί «φωτογραφία» του ματς. Ερτέλ (12π), Γέλινεκ (12π) και Νοτσιόνι (11π) ήταν η τριάδα που ξεχώρισε για τους Βάσκους που δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους Πειραιώτες.

Στο 2-2 πλέον Ολυμπιακός και Λαμποράλ, που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση μαζί με Μιλάνο.

Μόνος του και όλοι τους

Με τέτοιο Σπανούλη δύσκολα θα έμενε πίσω στο σκορ ο Ολυμπιακός. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα (10-4) χάρη κυρίως στον Πλάις αλλά και την «κοιμισμένη» άμυνα των «ερυθρολεύκων», ο ρυθμός της Λαμποράλ εξυπηρετούσε άψογα τον Ολυμπιακό. Με τον Σπανούλη να πασάρει και να σκοράρει, οι πρωταθλητές πέρασαν μπροστά 15-14 και δεν ξανακοίταξαν πίσω. Ο Μπέγκιτς έπαιξε καλή άμυνα πάνω στον Πλάις, ικανοποιώντας και επιθετικά, με τον Λοτζέκσι να θυμίζει τον παίκτη προ Χριστουγέννων. Το 14-24 ήταν γεγονός (σερί 11-0) με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 15-26.

Ζώνη; Ούτε για αστείο!

Ο Σκαριόλο προσπάθησε με ζώνη να αλλάξει τη ροή το ματς, αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο, από τη στιγμή που όλα τα ελεύθερα σουτ του Ολυμπιακού έβρισκαν μόνο… διχτάκι! Με τρίποντο του Πέτγουεϊ που φάνηκε να πατάει καλά στην επανεμφάνισή του, η διαφορά ανέβηκε στους 18 (18-36), με τον Σκαριόλο να αποσύρει άρον άρον τη ζώνη αλλά τίποτα να μην αλλάζει στην πειραιώτικη επίθεση.

Λοτζέσκι, Πρίντεζης, Κατσίβελης και Σλούκας, βρήκαν όλοι στόχο έξω από τα 6.75, με το 33-55 να αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της φοβερής ευστοχίας του Ολυμπιακού αλλά και την απουσία περιφερειακής άμυνας της Λαμποράλ. Ο Μπαρτζώκας βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει τον Σπανούλη (έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο δεκάλεπτο) με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 39-58.

Μπήκε να το τελειώσει

Ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να προηγηθεί ακόμα και με 30 (70-40), με την άμυνά του να παραμένει σε υψηλά στάνταρντ. Περπέρογλου και Ντάνστον  πήραν την επιθετική σκυτάλη σε αυτό το διάστημα, με τους Ερτέλ και Γέλινεκ να μαζεύουν κάπως τα πράγματα (51-73). Ο Μπαρτζώκας βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο και να κρατήσει αρκετή ώρα στο παρκέ και τον Κόλινς, με το +25 (53-78) να δίνει ασφαλές προβάδισμα στο 30′.

Αγγαρεία

Ο Ολυμπιακός έριξε ρυθμούς στη συνέχεια, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Λαμποράλ για να περιορίσει την έκταση της ήττας. Ο Ντιόπ τροφοδοτήθηκε αρκετά από τους συμπαίκτες του και πέτυχε κάποια καλάθια, με τη διαφορά να πέφτει μετά από αρκετή ώρα κάτω από τους 20 (64-72). Οι βολές του Ποέτα ενεργοποίησαν μίνι συναγερμό στους φιλοξενούμενους (66-82), που διατήρησαν τη διαφορά μεταξύ 16-19 πόντων, κυρίως κερδίζοντας φάουλ που τους έδιναν την ευκαιρία για εύκολους πόντους.

Το τελικό 70-89, σφράγισε την επιστροφή του Ολυμπιακού στις καλές εμφανίσεις αλλά και στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές, με το ερχόμενο ματς με τη Μάλαγα στο ΣΕΦ, να προσφέρεται για περαιτέρω βαθμολογική ενίσχυση.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 38-59, 53-78, 70-89

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 11, Ποέτα 7, Βαν Όστρουμ 4, Χάμιλτον 1, Ντιόπ 10, Χοτζ 7, Μαρτίνεθ, Πλάις 4, Ερτέλ 12, Γέλινεκ 12, Κοζέρ 2

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 14, Σπανούλης 13, Περπέρογλου 11, Σλούκας 9, Κόλινς 5, Σίμονς, Μπέγκιτς 4, Πρίντεζης 9, Μάντζαρης 1, Κατσίβελης 3, Λοτζέσκι 17

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.