Πάντα δυσκολεύεται η Εθνική μας ομάδα των γυναικών, απέναντι στις σκληροτράχηλες εκπροσώπους των "Οσσις", ήτοι την ομάδα των "καγκουρό" της Αυστραλίας, και γι'αυτό χρειάζεται εξυπνάδα, κοφτερό μυαλό, γρήγορες αντιδράσεις και αποφυγή λαθών, στην αυριανή αναμέτρηση στη φάση των "8", με τη νικήτρια να φθάνει στον ημιτελικό.

Πάντα δυσκολεύεται η Εθνική μας ομάδα των γυναικών, απέναντι στις σκληροτράχηλες εκπροσώπους των “Οσσις”, ήτοι την ομάδα των “καγκουρό” της Αυστραλίας, και γι’αυτό χρειάζεται εξυπνάδα, κοφτερό μυαλό, γρήγορες αντιδράσεις και αποφυγή λαθών, στην αυριανή αναμέτρηση στη φάση των “8”, με τη νικήτρια να φθάνει στον ημιτελικό.

Οι Αυστραλές πήραν την πρώτη θέση στον όμιλό τους, αφήνοντας στην 2η την Κίνα, που ήταν φιναλίστ κόντρα στην Εθνική μας στο Παγκόσμιο της Σανγκάης πριν από δυο χρόνια, με αποτέλεσμα χθες να αποκλειστεί από τις “τουλίπες” της Ολλανδίας με 11-10, οι οποίες δείχνουν να επανακάμπτουν στο προσκήνιο, καθώς ήταν οι πρωτοπόρες των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων.

«Θα παίξουμε με μυαλό και ψυχή για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, την πρόκριση», είπε λιτά ο Γιώργος Μορφέσης, επισημαίνοντας ακόμη πως «πρέπει με έξυπνο τρόπο να αποφύγουμε τα όποια βεβιασμένα λάθη και με άμεσες αντιδράσεις να κάνουμε το καλύτερο μπροστά, απέναντι στην πολύ καλή από πλευράς φυσικής κατάστασης ομάδα της Αυστραλίας».

Με μια ατάκα τα είπε όλα και η αρχηγός της ομάδας, Αντιγόνη Ρουμπέση: «Θα τα δώσουμε όλα, κάνοντας το παιχνίδι μας, με εξυπνάδα θα απαντήσουμε στην δύναμη».
Οσο για την Αυστραλία, που παίζει ακριβώς όπως η ομάδα των ΗΠΑ, ίσως και πιο δυνατά, έχει για κορυφαίες παίκτριες της στο τουρνουά αυτό τις Ιζαμπελ Μπίσοπ, Χάνα Μπάκλινγκ και Ζόι Αραντσίνι, χωρίς να υστερούν οι υπόλοιπες, όπως η πολύ γνωστή Μπράνουιν Νοξ, η Γκλενόρα Μαγκί, η Χόλιγουντ Λίνκολν, η Τζέιντ Απελ και η Ασλεϊ Σάουθερν. Η Αυστραλία ήταν νικήτρια στο Παγκόσμιο της Μαδρίτης το 1986, όταν πρωτομπήκε στο πρόγραμμα το πολο γυναικών, και στη συνέχεια υπήρξε 2η το 2007 στην Μελβούρνη, 3η το 1998 στο Περθ, έχει διατελέσει Ολυμπιονίκης και γενικά, λόγω και γεωγραφικής θέσης, αλλά και αγάπης για το άθλημα του Υγρού Στίβου στην χώρα, ειναι μόνιμα παρούσα στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Το 2011 ήταν 5η και το 2003 στην Βαρκελώνη επίσης ήταν 7η.

Οι παγκόσμιες Ελληνίδες έδειξαν την ισχύ τους με την Ιταλία και θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο. Με επικεφαλής την “ατσάλινη” Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία είναι η μοναδική φουνταριστή που παίζει ανελλιπώς σε όλη τη διαρκεία του τουρνουά, την ψυχάρα και λεβέντισσα Κρητικοπούλα Φιλιώ Μανωλιουδάκη, που ήταν μορφή στον αγώνα με την Ιταλία, τον “χρυσό” πύργο, λόγω της ξανθιάς της κόμης, Χριστίνα Τσουκαλά, που είναι η πλέον ταλαντούχα και προικισμένη πολίστρια, ενα πολυεργαλείο στις τάξεις της ομάδας, την αρχοντική και πάντα χαμογελαστή αρχηγό της ομάδας Αντιγόνη Ρουμπέση, που με την πληθωρικότητά της και την εμπειρία της δίνει τον ήρεμο τόνο στο παιχνίδι, αλλά και την Ελενα Κούβδου, τον φύλακά μας στα μετόπισθεν, που έλαμψε με την Ιταλία κι έδειξε ότι μπορεί να ξαναγίνει η Νο1 τερματοφύλακας στον κόσμο, όπως ήταν το 2011, έδειξαν τον δρόμο.

Μαζί τους στην τιτάνια προσπάθεια είναι τόσο η Αλκηστη Αβραμίδου, με την εξυπνάδα και την ταχύτητά της, όσο και η Ηλέκτρα Ψούνη, που πρέπει να ανέβει κι άλλο αμυντικά, ενώ πολλά μπορεί να δώσει με τη δύναμη και το θράσος της η Βασιλική Διαμαντοπούλου, αλλα και η νέωτερη της παρέας, που έχει άγνοια κινδύνου και το δείχνει, η 16χρονη Ελεύθερια Πλευρίτου. Σίγουρα θέλουν τον χρόνο τους για να βοηθήσουν και το μπορούν και οι άλλες τέσσερις παγκόσμιες νεανίδες μαζί με την Ελευθερίτσα, ήτοι η Χριστίνα Κότσια αμυντικά, η δυναμική και πάντα χαμογελαστή Μαργαρίτα Πλευρίτου και η πανέξυπνη και δυνατή Αλκηστη Μπενέκου επιθετικά, ενώ υπάρχει πάντα μπακ-απ της Ελενας Κούβδου, η πολλά υποσχόμενη Χρύσα Διαμαντοπούλου, η 17χρονη τερματοφύλακας.