Οι "Fentagin" δίνουν τη δική τους "μάχη" για να είναι έτοιμοι στον ιστορικό για τον Ατρόμητο τελικό της 30ής Απριλίου.

“Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα”. Το σύνθημα που επικρατεί στο Περιστέρι ενόψει του τελικού Κυπέλλου, όπου ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει την ΑΕΚ. Για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα φρόντισε η ομάδα του Γιώργου Δώνη. Σημαντική, όμως, είναι και η συμβολή των οργανωμένων οπαδών του Ατρόμητου, των “Fentagin”, που πιστοί στη βασική τους ιδέα ακολουθούν παντού και πάντα τους “κυανόλευκους” και έχουν το δικό τους μερίδιο στην “αναγέννηση” της ιστορικής ομάδας του Περιστερίου.

Αν ο τελικός του ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένος για τις 30 Απριλίου, στον σύνδεσμο της οδού Κρέσνας η κορυφαία στιγμή της ποδοσφαιρικής ιστορίας του Ατρόμητου είναι καθημερινό αντικείμενο συζήτησης από εκείνο το απόγευμα μετά τον επαναληπτικό ημιτελικό στον Βόλο, όταν η ομάδα του Περιστερίου “σφράγισε” το εισιτήριό της.

Οι “Fentagin” ζουν και αναπνέουν εδώ και εβδομάδες σε ρυθμούς τελικού και τα πάρτι που στήθηκαν πριν από τους τελευταίος εντός έδρας αγώνες των “κυανόλευκων” είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί.  Ο τελικός, όμως, είναι τελικός και για τους οπαδούς. Δεν είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα. Είναι ένα ματς-ορόσημο, στο οποίο οι οπαδοί θα δώσουν τη δική τους “μάχη” για την οργάνωση της κερκίδας σε όλους τους τομείς.

Για τη ζωντάνια, για τη φωνή, για τα χρώματα, για όλα όσα κάνουν διαφορετικές κάποιες σειρές από απλά πλαστικά καθίσματα. Η προσπάθεια που κάνουν οι “Fentagin” είναι μεγάλη και κόντρα σε αρκετά προβλήματα. Μεγαλύτερη είναι, όμως, η αισιοδοξία που επικρατεί για το ότι στις 30 Απριλίου ο Ατρόμητος θα δώσει τον μεγαλύτερο αγώνα της 88χρονης ιστορίας του μπροστά στην καλύτερη περιστεριώτικη εξέδρα όλων των εποχών.

Οι οργανωμένοι οπαδοί των “κυανόλευκων” έστειλαν το δικό τους μήνυμα, με κείμενό τους στο “novasports.gr” και τη δική τους υπόσχεση ενόψει του μεγάλου πολυαναμενόμενου τελικού:
 
“Όλοι γνωρίζουν τη μεγάλη αποχή του Ατρόμητου από την Α’ εθνική για αρκετά
χρόνια, όλοι γνωρίζουν ότι και τότε. αλλά και τώρα έχει λαμπρή ιστορία, όπως
η συμμετοχή στο UEFA ,κάποιες σημαντικές νίκες και κάποιες πολύ καλές
πορείες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η
μέχρι τώρα μεγαλύτερή του διάκριση θα είναι ο επικείμενος τελικός κυπέλλου
κόντρα στην ΑΕΚ στις 30 Απριλίου στο ΟΑΚΑ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Με τα ίδια χρυσά γράμματα γράφεται και η ιστορία του πιο
δυναμικού κομματιού της κερκίδας, εδώ και 30 χρόνια, των οργανωμένων οπαδών
“Fentagin”, οι οποίοι και αποτελούν τον κινητήριο μοχλό, την ψυχή της ομάδας τόσο
στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν θα θέλαμε να βάλουμε μέτρο
σύγκρισης, ωστόσο εκτιμάμε πως στην παρούσα φάση οι οπαδοί τρέχουν πολύ περισσότερο από την ομάδα, καθώς το βάρος που έχουν αναλάβει για τον τελικό κάθε άλλο παρά μικρό δεν είναι.

Εδώ και μέρες γίνεται διάθεση εκατοντάδων εισιτηρίων για τις θύρες των οργανωμένων σε καθημερινή βάση από τα γραφεία του συνδέσμου, που συνοδεύονται και από τις συλλεκτικές μπλούζες του τελικού. Θεωρούμε όμως ότι αυτό δεν είναι το μόνο που έχουν να τους ‘τρέχει’ και να τους απασχολεί. Οι Fentagin μας έχουν συνηθίσει αρκετές φορές σε πολύχρωμες και εντυπωσιακές  εκδηλώσεις εντός τις κερκίδας. Με δεδομένο αυτό πιστεύουμε ότι στον τελικό θα δώσουν τον καλύτερό τους  εαυτό, τόσο από άποψη φωνής όσο και από άποψη πανηγυρισμών.

Γνωρίζουμε όμως ότι το έργο τους δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται… Θα’ ναι η πρώτη φορά που θα πρέπει να οργανώσουν, να συντονίσουν και να περιφρουρήσουν τόσο όγκο κόσμου σε τόσο μεγάλες κερκίδες. Η θέλησή τους, η γαλούχησή τους μόνο στα δύσκολα καθώς και ιστορία των 30 χρόνων ύπαρξής τους, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν συναντήσει…
Είναι ένα στοίχημα για αυτούς!!!
Ίδωμεν… “.