Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε και έχει μια ακόμα ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδο του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο "δικέφαλος" σύμφωνα με την απόφαση της ΟΥΕΦΑ, παίρνει τη θέση της Μέταλιστ και θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε.

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε και έχει μια ακόμα ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδο του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δικέφαλος σύμφωνα με την απόφαση της ΟΥΕΦΑ, παίρνει τη θέση της Μέταλιστ η οποία αποβλήθηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε στο πλαίσιο των πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αναφέρει:

«Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης της UEFA, η οποία αποτελείται από πέντε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας, αποφάσισε να αντικαταστήσει την Μέταλιστ με τον ΠΑΟΚ για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της περιόδου 2013/14.

Κατά συνέπεια, η ελληνική ομάδα που αποκλείστηκε από την Μέταλιστ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε στα Play-off της διοργάνωσης και ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 21 Αυγούστου στη Γερμανία.

Η απόφαση αυτή είναι οριστική. Η Mέταλιστ έχει τη δυνατότητα προσφυγής στο ανώτατο διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).

Τον ΠΑΟΚ δεν θα αντικαταστήσει καμία άλλη ομάδα στα Play-off του Γιουρόπα Λιγκ και ως εκ τούτου η Μακάμπι θα περάσει απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης».

Έτσι λοιπόν ο Χουπ Στέφενς θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του με φόντο φυσικά το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα εισιτήριο αξίας 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, αφού τόσα περίπου θα μπουν στα ταμεία του ΠΑΟΚ εάν το εξασφαλίσει.
Το σίγουρο είναι πως με τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφαλίζει 2,4 εκατομμύρια ευρώ απο τα τηλεοπτικά.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει το εντός έδρας ματς με τη Σάλκε και πάλι κεκλεισμένων των θυρών , ενώ ευνοημένη είναι και η αντίπαλος του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς πλέον περνάει απ ευθείας στους ομίλους.