Το… έπος του 1999

Ένας από τους παραδοσιακούς... ναούς του ποδοσφαίρου και δύο από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου μπορούν να διαμορφώσουν το σενάριο για έναν ιδανικό ποδοσφαιρικό τελικό που μένει στην ιστορία. Μια ιστορία όπως αυτή του 1999...

Η Βαρκελώνη φιλοξένησε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και το Νόου Καμπ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν. Η αυτοκρατορία του σερ Άλεξ Φέργιουσον απέναντι στην ποδοσφαιρική μηχανή του Ότμαρ Χίτσφελντ.

Οι 90.000 θεατές είδαν τον Μάριο Μπάσλερ να ανοίγει το σκορ για τους Βαβαρούς μόλις στο 6ο λεπτό. Γρήγορο γκολ που επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Η στατιστική δείχνει ισορροπία με τις ομάδες να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση έχοντας από 15 τελικές.
Οι Άγγλοι με μεγαλύτερη – δικαιολογημένα αφού ήταν πίσω στο σκορ – κατοχή μπάλας. 

Παιχνίδι ανοικτό ως προς την εικόνα του σε κάθε αποτέλεσμα και εκεί που όλα έδειχναν πως η παρέα των Έφενμπεργκ, Ματέους και Όλιβερ Καν είχε το κύπελλο στον προθάλαμο των αποδυτηρίων της… το ποδόσφαιρο έδειξε με τον πιο σκληρό (για τη Μπάγερν) και επικό (για τη Γιουνάιτεντ) τρόπο για ποιο λόγο είναι συναρπαστικό μέχρι το τέλος ενός αγώνα.

Ακόμη και του τελικού του κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εκτελεί κόρνερ και οι Γερμανοί δεν απομακρύνουν με ασφάλεια. Ο Τέντι Σέριγχαμ πετυχαίνει αυτό που προσπαθούσε η ομάδα του στο φινάλε. Ένα γκολ που θα πήγαινε το παιχνίδι στον επιπλέον χρόνο. ‘Η μήπως όχι…

Από τη μία το σοκ της ισοφάρισης ήταν μεγάλο για τους συνήθως ψύχραιμους Γερμανούς, από την άλλη ένα ακόμη κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του Φέργκιουσον δημιούργησε ελπίδα για το θαύμα στους Άγγλους.
Ο Μπέκαμ εκτελεί στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα καταγράφοντας μια από τις σπουδαιότερες ανατροπές στην ιστορία του αθλητισμού και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου.

Δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα δίνουν στη Γιουνάιτεντ ένα τρόπαιο και… μερικά εκατομμύρια νέους φιλάθλους ανά τον κόσμο που έζησαν έστω και μέσω τηλεόρασης αυτή την μεγαλειώδη ανατροπή.

Σμάιχελ, Γιόνσεν, Νέβιλ, Σταμ, Ίργουιν, Γκιγκς, Μπέκαμ, Μπατ, Μπλόμκβιστ, Κόουλ Γιορκ, Σέριγχαμ και Σόλσκιερ οι παίκτες που αγωνίστηκαν στον τελικό για τη Γιουνάιτεντ.

Καν, Ματέους, Μπάμπελ, Λίνκε, Κουφούρ, Τάρνατ, Έφενμπεργκ, Γκέρεμις, Μπάσλερ, Γιάνκερ, Ζίνγκλερ, Σολ, Φινκ, Σαλιχάμιτζιτς αυτοί που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι για τη Μπάγερν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.