Μπασκετική παραλία

Αυτή η στήλη θα σας κρατήσει συντροφιά φέτος το καλοκαίρι, με δροσερές ειδήσεις και ηλιοκαμένο παρασκήνιο. Μεταγραφές, κουτσομπολιά και ίντριγκα σε δόσεις καλοκαιρινού κοκτέιλ.

Αυτή η στήλη θα σας κρατήσει συντροφιά φέτος το καλοκαίρι, με δροσερές ειδήσεις και ηλιοκαμένο παρασκήνιο. Μεταγραφές, κουτσομπολιά και ίντριγκα σε δόσεις καλοκαιρινού κοκτέιλ.

Και λέει λοιπόν τώρα ο Ολυμπιακός: «Αφού το κάνατε στο ποδόσφαιρο γιατί όχι και στο μπάσκετ; Ξένοι διαιτητές παντού»! Και πες σου λέω εγώ, ότι εγκρίνεται το αίτημα… Ποιοι διαιτητές θα σφυρίξουν; Της Φίμπας, ή της Ευρωλίγκας; Άλλο πακέτο αυτό…

Γιατί η ελληνική μίρλα και καχυποψία, φυσικά και έχει περάσει τα ελληνικά σύνορα. Αν αποφασιστεί να σφυρίξουν διαιτητές της Ευρωλίγκας ποιος ακούει τους «πράσινους», ενώ αν σφυρίξουν Φιμπαίοι άντε βρέστα με τους κόκκινους. Με λίγα λόγια ακόμα και η λύση του εξωτερικού, στο μπάσκετ ηρεμία δεν θα δώσει.

Και μια και είπαμε διαιτητές πώς να μην πάει το μυαλό σου τέτοιες μέρες στον Σπύρο Γκόντα. Μαζί με τους άλλους τρεις έδωσαν αγώνα για τα εργατικά τους δικαιώματα και άθελά τους δημιούργησαν πόλωση. Τέσσερις άνθρωποι πάλεψαν με νύχια και με δόντια να βρουν το δίκιο τους και μόλις το βρήκαν μπήκαν πάλι στον χορό οι «πρασινοκόκκινοι» και τους τραβάνε δεξιά κι αριστερά σαν το σκοινάκι που παίζουν διελκυστίνδα τα πεντάχρονα στο νήπιο.

Στη γωνία του νηπιαγωγείου ένας μετά – συνταξιούχος επιστάτης αρνούμενος να συμμορφωθεί σε νόμους και δικαστήρια. Ένας τύπος που θεωρεί ότι μέσα στο νήπιο είναι ο μοναδικός βασιλιάς και δεν ακούει κανέναν.

Στην παραλία τις προάλλες ήρθε ένας τύπος και μας έλεγε για τα χρόνια τα παλιά τα ένδοξα. Εκεί στη νύφη του Θερμαϊκού αμφότεροι παρουσίασαν αλλεργία και όλη τη σεζόν έβγαζαν εξανθήματα. Πήγαν στον γιατρό τους έκανε εξετάσεις και αποφάνθηκε: «Είστε αλλεργικοί στις μισθοδοσίες. Να τις κόψετε». Και το έκαναν. Οι από δω ψάχνουν τον πρόεδρο που τον πρόεδρο τον έψαχνε μέχρι και η Ιντερπόλ, οι από εκεί πληρώνουν σαν βρύση που στάζει το βράδυ! Εκνευριστικά αργά. Αλλά το βράδυ που νυστάζεις, ποτέ δεν σηκώνεσαι να κλείσεις τη βρύση κι έτσι την αφήνεις απλά να στάζει και η χρονιά περνάει όμορφα και ωραία.

Αν τώρα ο προπονητής τους που έκανε μια φανταστική χρονιά, σηκωθεί να κλείσει τη βρύση γιατί κουράστηκε και κλείσει σε καμιά Ιταλία ή όπου αλλού, θα φταίει αυτός ή ο σπιτονοικοκύρης που δεν έφερνε τον υδραυλικό για να γλιτώσει το μεροκάματο;

Ο Αγγέλου από την άλλη συμφώνησε και για τους χρόνου. Τον «Στάθη» δεν τον ρίχνεις εύκολα σε λούμπα, όμως τα πράγματα είναι στενάχωρα και οι όλοι κοιτάζουν δεξιά και αριστερά.

Ο Κολοσσός ψάχνει για προπονητή. Με τον Λυκογιάννη όλα αυτά τα χρόνια ο γίγαντας της Ρόδου είχε ήσυχο ύπνο, τώρα ή θα βρει με έκπτωση, ή θα δημιουργήσει. Όχι δρόμο, προπονητή. Το μαγαζί είναι νοικοκυρεμένο και μαζεμένο, αυτό το μεζεμένο στην Ελλάδα όμως, κάποιοι δυσκολεύονται να καταλάβουν τι σημαίνει.

Στο Περιστέρι ο Καραγιάννης ανέβασε την ομάδα και είπε να βρει την επόμενη που θέλει άνοδο. Καλά κάνετε και σκέφτεστε επιστροφή Πεδουλάκη, αρκεί να τα βρει όμως, με τον τύπο που βάζει τα λεφτά. Παλιά ήταν φιλαράκια, στα σήμερα όμως, οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν ανταλλάζουν ούτε «καλημέρα» στα γνωστά στέκια του προαστίου της δυτικής όχθης. Ο «παραλίας» πάντως είναι αισιόδοξος και πιστεύει στις παλιές φιλίες.

Στη πλατεία έγιναν πολλά και τα πάρε δώσε με τους προπονητές και τους παίκτες δεν είχαν καλό αντίλαλο. Σοβαρός κόουτς για εκεί προς το παρόν ούτε ως ανέκδοτο δεν το ακούει…

Αυτά για το ξεκίνημα ρίχνω μια βουτιά και μόλις αλλάξω μπανιερό για να μην κρυώσω θα επιστρέψω…

Ο παραλίας…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.