Μαρία από ατσάλι

Η κατάκτηση του πρώτου τίτλου της Μαρίας Σάκκαρη στην WTA, ήταν αποτέλεσμα σκληρής μάχης. Τόσο πνευματικής, όσο και σωματικής

Ο πρώτος θρίαμβος, δεν ξεχνιέται… πόσο μάλλον όταν έρχεται με αυτόν τον τρόπο!



Η Μαρία Σάκκαρη κατέκτησε τον παρθενικό της τίτλο στην WTA, υπενθυμίζοντας ότι διαθέτει αλύγιστο αθλητικό φρόνημα, αλλά και αποδεικνύοντας ότι έχει εξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη σύγχρονη τενίστρια. 

Έχασε το πρώτο σετ με 6-2, αλλά έκανε ένα σπουδαίο δεύτερο για να το κατακτήσει με 6-4 κι ένα υπέροχο τρίτο (6-1) απέναντι στην Κόντα. 
Η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε στον τελικό χωρίς να έχει απολέσει σετ αλλά το παιχνίδι που παρήγε η αντίπαλη της στο πρώτο σετ έδειχνε να τη βάζει σε λαβύρινθο. Όπως κι αν κινούταν, δεν έβρισκε διέξοδο… 

Η Κόντα έκανε τα πάντα να κυλούν γρήγορα, αλλάζοντας τα γνωρίσματα του παιχνιδιού της χωμάτινης επιφάνειας, η οποία μάλιστα δεν είναι η αγαπημένη της. Χτυπούσε τη μπάλα γρήγορα στο ανέβασμα, οι επιλογές της είχαν ακρίβεια και δύναμη, κι αφού της «έβγαινε» ό, τι επιχειρούσε το 5-1 ήρθε γρήγορα και το 6-2 απροβλημάτιστα. 

Αυτό είναι το σημείο που μαρτυρά πόσο μεγάλη είναι η ανατροπή της Σάκκαρη. Απέναντι της είχε τενίστρια με εμπειρία, παραστάσεις κι αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι το σημείο που μαρτυρά τη σπουδαία εξέλιξή της. 

Επιστράτευσε καθαρό μυαλό, και τολμηρή καρδιά. Προέταξε αυτοπεποίθηση στην αυτοπεποίθηση για να μεγαλώσει τη διάρκεια των πόντων. 
Δεν ήταν εύκολο καθώς η Κόντα επεδίωκε διαφορετική προσέγγιση και ήταν εξαιρετικά επιθετική από τα πρώτα χτυπήματα σε κάθε ράλι. 

Σε αυτό το σχέδιο της Αγγλίδας επένδυσε η Σάκκαρη. Έκανε αυτό που της ζήτησε ο προπονητής της. Να γυρίζει τη μπάλα και να προκαλεί την Αγγλίδα να επιτεθεί μέχρι να κάνει λάθος!

Όποια κατάφερνε να επιβάλει τους κανόνες της θα έκανε το επόμενο βήμα. Η Σάκκαρη πάλεψε με πείσμα κάθε πόντο μεγαλώνοντας τη διάρκεια τους κι όταν έκανε το break για το 4-4 δεν κοίταξε ξανά πίσω! 

Με φτερά στην ψυχολογία και τα πόδια η κυριάρχησε ολοκληρωτικά, όπως μαρτυρά το τελικό 6-1 στο τρίτο σετ. 

Ήταν εμφανής η υπεροχή της στη φυσική κατάσταση, αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας. Με έξοχο footwork έφτανε έγκαιρα πίσω από κάθε μπάλα και με αυτοπεποίθηση εκτελούσε τον έναν winner μετά τον άλλον.

Είναι το πρώτο τρόπαιο για την 23χρονη Ελληνίδα. Είναι όμως τόσο εμφατικός για το μέλλον της ο τρόπος που το κατέκτησε!



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.