Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης | 11 April 19:45
Ολυμπιακός Ολυμπιακός
ΤΕΛ
3 - 2
Fenerbahce Fenerbahce

Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ 3-2: Σχεδόν θρίαμβος, αλλά βλέπει ημιτελικά! (highlights)

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε νίκη 3-2 επί της Φενερμπαχτσέ, έχοντας ωστόσο προηγηθεί 3-0!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το πρώτο βήμα πρόκρισης προς τα ημιτελικά του UEFA Conference League, επικρατώντας 3-2 της Φενερμπαχτσέ στο Φάληρο, ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο ευνοϊκά για τους Πειραιώτες, οι οποίοι προηγήθηκαν 3-0 στο 57′! Σκόρερ οι Φορτούνης (8′), Γιόβετιτς (32′), Τσικίνιο (57′), Τάντιτς (68΄πεν.), Καχβετσί (74′).

Πως ξεκίνησαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμπιστεύθηκε για το αρχικό σχήμα τον φορμαρισμένο Γιόβετιτς αντί του Όρτα και η ενδεκάδα του Ολυμπιακού διαμορφώθηκε ως εξής: Ο Τζολάκης ήταν κάτω απ’ την εστία, οι Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο και Ορτέγκα στάθηκαν στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, Έσε και Τσικίνιο ήταν οι εσωτερικοί μέσοι, ενώ μπροστά τους κινήθηκε ο Γιόβετιτς. Μασούρας και Φορτούνης ήταν στις πλευρές πίσω απ’ τον Ελ Κααμπί.

Ο Ισμαίλ Καρτάλ παρέταξε τη Φενερμπαχτσέ με τον Λιβάκοβιτς στην εστία. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά πήραν θέσεις οι Οσαγί Σάμιουελ, Σογιουντσού, Μπεκάο και Έστερβελντε. Τριάδα μπροστά τους ήταν οι Ζάγιτς, Κρούνιτς και Σιμάνσκι, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Καχβετσί, Τάντιτς και Τζέκο.

Ένας ΜΑΓ(Κ)ΙΚΟΣ Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο απ’ το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του, με τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να διακρίνονται σε όλες τις γραμμές. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άνηκε στους Τούρκους. Στο 4′ ο Τάντιτς έφυγε από αριστερά, σέντραρε στην περιοχή, ο Τζέκο έπιασε το βολέ, αλλά ο Κάρμο έβαλε την κόντρα! Ο Ολυμπιακός γρήγορα κατάλαβε πως “είχε” τους Τούρκους στις προσωπικές μονομαχίες και άρχισε να κερδίζει μέτρα στιο γήπεδο με αποκορύφωμα το γκολ του Φορτούνη στο 8ο λεπτό. Ο Κώστας Φορτούνης βρήκε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή, έκανε γρήγορο κόντρόλ και εκτέλεσε τον Λιβάκοβιτς στη γωνία για το 1-0!

“ΛΥΣΣΑ” για το δεύτερο

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ “μυρίστηκε αίμα” και πίεσε για το δεύτερο γκολ! Στο 16′ μετά από ωραία συνεργασία Μασούρα, Γιόβετιτς, ο Μαυροβούνιος ρόλαρε και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σουγιουντσού! Στο 27′ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κάρμο έπιασε καρφωτή κεφαλιά, ο Λιβάκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ!

Το playstasion του Φορτούνη και η γκολάρα του Γιόβετιτς!

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 32′ μετά από εξαιρετική συνεργασία Φορτούνη – Γιόβετιτς! Ο Φορτούνης και ο Γιόβετιτς έκαναν σμπαράλια την άμυνα της Φενέρ. Ο “Φόρτου” έκανε μαγική κάθετη στον Μαυροβούνιο, ο οποίος πλάσαρε έξοχα για το 2-0.

Αναμενόμενη πίεση της Φενέρ, “παρών” ο Ολυμπιακός!

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι Τούρκοι πίεσαν, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού ανταπεξήλθε. Στο 43′ ο Εστερβέλντε τραυματίστηκε σε μονομαχία με τον Μασούρα και ο Καντιόγλου πήρε τη θέση του. Στο 45′ ο Τζολάκης πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε καλό σουτ του Κρούνιτς από πάσα του Τζέκο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σημαντικό προβάδισμα υπέρ του Ολυμπιακού.

Επικό ξεκίνημα, μουδιασμένη συνέχεια

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε τρίτο γκολ, ωστόσο δέχτηκε δύο “κρύα” γκολ και έβαλε τη Φενέρ στο ματς και την πρόκριση! Στο 51′ μετά από πίεση του Ολυμπιακού ψηλά, Μασούρας και Φορτούνης έκλεψαν, η μπάλα έφτασε στοιν Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός πλάσαρε και ο Λιβάκοβιτς έδιωξε δύσκολα!

Στο 57′ ο Έσε έκλεψε με αυτοθυσία, ο Ελ Κααμπί πάσαρε απευθείας στον Τσικίνιο, ο οποίος χρειάστηκε λίγα μέτρα για να μπει στην περιοχή και να πλασάρει για το 3-0!

Η ΦΕΝΕΡ ΜΠΗΚΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Ολυμπιακός με το σκορ στο 3-0 υπέρ του δεν ανταποκρίθηκε στην αναμενόμενη πίεση που άσκησε η Φενέρ. Στο 61′ ο Οσαγί Σαμουέλ έκανε σουτ μέσα απ’ την περιοχή και δεξιά, ο Τζολάκης και πάλι ήταν εκεί. Στο 63′ ο Τζέκο με πίσω κεφαλιά βρήκε τον Σιμάνσκι ο οποίος από κοντά απείλησε με κεφαλιά, ο Τζολάκης έδιωξε δύσκολα! Στο 67′ ο Οσαγί Σαμιουέλ επιχείρησε το γύρισμα, ο Ρέτσος είχε επαφή στην προσπάθεια του να κόψει την μπάλα και ο Ελβετός Σέρερ έδωσε το πέναλτι. Ένα λεπτό αργότερα ο Τάντις μείωσε σε 3-1. Στο 74′ ο Καντιόγλου σέντραρε από τα αριστερά, ο Σιμάνσκι κέρδισε την μπάλα προ του Ορτέγκα και τροφοδότησε τον Καχβετσί ο οποίος ανενόχλητος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2.

Πρώτη αλλαγή στο 82′!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να “βοηθήσει” την ομάδα του απ’ τον πάγκο για πρώτη φορά στο 82ο λεπτό, ρίχνοντας στη μάχη τον Όρτα αντί του Γιόβετιτς. Στο 87′ Κίνι και Ελ Αραμπί μπήκαν στο ματς αντί Μασούρα και Ελ Κααμπί. Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρόκριση για την ημιτελική φάση την ερχόμενη Πέμπτη, έχοντας ως εφόδιο το σκορ του πρώτου αγώνα (18/04).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-4-1-1): Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Τσικίνιο (83’ Ιμπόρα), Φορτούνης, Μασούρας (86’ Κίνι) – Γιόβετιτς (82’ Όρτα) – Ελ Κααμπί (86’ Ελ Αραμπί)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (4-3-3): Λιβάκοβιτς – Οσαγί Σάμιουελ, Σογιουντσού, Μπεκάο (84’ Μπονούτσι), Έστερβελντε (45’ λ.τρ. Καντιόγλου) – Ζάγιτς (62’ Φρεντ), Κρούνιτς (62’ Γιουκσέκ), Σιμάνσκι – Καχβετσί, Τάντιτς, Tζέκο.


ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.