Η τραγική ιστορία του προπονητή του Ντέι

Άλλο ένα χτύπημα της μοίρας για τον Τζο Χίγκινς, τον προπονητή του άτυχου Πάτρικ Ντέι.

Άλλο ένα χτύπημα της μοίρας για τον Τζο Χίγκινς, τον προπονητή του άτυχου Πάτρικ Ντέι.

Ο 27χρονος μαχητής έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε από τον Τσαρλς Κόνγουελ, βυθίζοντας στη θλίψη τους οικείους του αλλά και τον προπονητή του.

Ο Χίγκινς, Νεουορκέζος στην καταγωγή όπως και ο αθλητής του, το 2001, ήταν πυροσβέστης στο Φρίπορτ της Νέας Υόρκης και την 11η Σεπτεμβρίου ήταν από τους πρώτους που έφτασε στο ground zero μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο World Trade Center.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, μαζί του ήταν και ο αδελφός του Τίμοθι, επίσης πυροσβέστης, ο οποίος έχασε τη ζωή του εκεί προσπαθώντας να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. Η σορός του βρέθηκε μήνες μετά στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι απεγκλώβισε τουλάχιστον 20 άτομα πριν ο ίδιος χάσει τη μάχη.

Ο Τζο Χίγκινς, δούλεψε για πολλές μέρες στο ground zero ψάχνοντας για επιζήσαντες και εισπνέοντας τις αναθυμιάσεις από τα τοξικά αέρια, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις στο λαιμό και στον οισοφάγο.

Μετά απ’ όλα αυτά υπέφερε από κατάθλιψη και μετατραυματικό σοκ, το οποίο ξεπέρασε μόνο όταν γνώρισε σε ένα γυμναστήριο τον 14χρονο τότε Ντέι, με τον οποίον έμεναν στην ίδια γειτονιά.

«Ο Πατ μου έσωσε τη ζωή και τώρα προσεύχομαι στο Θεό να σώσει τη δική του. Αν πεθάνει θα νιώθω υπεύθυνος», δήλωνε στα ΜΜΕ την ώρα που ο αθλητής του έδινε τον τελευταίο του αγώνα, από τον οποίον όμως τελικά δεν κατάφερε να βγει νικητής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.