Παναθηναϊκός ΑKTOR-Παρτίζαν 64-75: Όλοι θα θυμούνται το ιστορικό βράδυ του Καλλιμάρμαρου στην μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, την ήττα κανείς (highlights)

Videos που αξίζει να δείτε

Καλύτερη και πιο έτοιμη η Παρτίζαν των 14 μεταγραφών, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ανεβάσει ρυθμούς στην προετοιμασία του και στα 4 επόμενα φιλικά παιχνίδια την προσεχή εβδομάδα.

Η ιστορικότητα του Παναθηναϊκού σταδίου έδωσε την πρέπουσα λαμπρότητα στο 6ο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” και ύστερα από 42 χρόνια (ημιτελικός Κυπέλλου ΠΑΟ-ΑΕΚ), ο ήχος της μπάλας του μπάσκετ, ακούστηκε και πάλι στον διαμορφωμένο αγωνιστικό χώρο του παρκέ, παρουσία 40 και πλέον χιλιάδων φίλων του “τριφυλλιού” που συνέρευσαν από το απόγευμα στις εξέδρες του επιβλητικού Καλλιμάρμαρου.

Ο Παναθηναϊκός τίμησε δεόντως και όπως αρμόζει την μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου σε μια όμορφη φθινοπωρινή βραδιά, στην οποία ο καιρός ήταν “σύμμαχος”, καθώς η βροχή που ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος, δεν…εμφανίστηκε στον αττικό ουρανό και μόνο το δροσερό αεράκι, δημιούργησε τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες για μπάσκετ σε ανοιχτό γήπεδο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποθέωσε τα “τοτέμ” Αλβέρτη και Διαμαντίδη, τον Ομπράντοβιτς και φυσικά τον προπονητή του πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας 2024, Εργκίν Αταμάν. Πλήθος προσωπικοτήτων από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, έδωσαν το παρόν στο 6ο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” που γράφτηκε στην ιστορία του συλλόγου, ως μοναδικό, για τον τόπο διεξαγωγής του στο πρώτο στάδιο του κόσμου που αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την Αρχαία Ελλάδα και την Ολυμπία.

Για την ιστορία, η Παρτίζαν νίκησε τον Παναθηναϊκό (64-75) που έπαιξε χωρίς τον Μπράουν και έδειξε ότι 15 ημέρες πριν από την έναρξη της Euroleague, χρειάζεται να ανεβάσει τον βαθμό ετοιμότητας του και προσαρμοστικότητας των τριών νέων μεταγραφών που πραγματοποίησε. Το συγκεκριμένο φιλικό δεν είναι ασφαλές για συμπερασματική εικόνα της εμφάνισης των “πράσινων” και είναι βέβαιο ότι στα επόμενα φιλικά στην Τουρκία και στο Σούπερ Καπ στην Ρόδο, θα έχει την ευκαιρία να δείξει την απαραίτητη ομοιογένεια. Ακόμα είναι αρκετα νωρίς, αρκεί να αρχίσει να ισχύει στις σκέψεις όλων των μελών του, ότι το “παρελθόν όσο ένδοξο και αν είναι, είναι παρελθόν”.

Η συζύγος του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου, Δέσποινα, μαζί με την συνόνοματη εγγονή της και τον εγγονό της, Παύλο εκπροσώπησαν την οικογένεια του “πατριάρχη” της Παναθηναϊκής οικογένειας, ενώ αντίθετα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απουσίασε από το 6ο αγωνιστικό “μνημόσυνο” του πατέρα του, αναγκαστικά, λόγω της ημερολογιακής τιμωρίας αποκλεισμού του από τους αγωνιστικούς χώρους από την περσινή σεζόν. Με δημοσίευση του στο instagram, o διοικητικός διάδοχος της διοίκησης της “πράσινης” ΚΑΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Η βούληση που υπάρχει είναι να μην μπορέσω να παρευρεθώ μαζί σας απόψε στο μνημόσυνο του ανθρώπου που ευεργέτησε χιλιάδες, ενέπνευσε άλλους τόσους και αποτελεί παράδειγμα αξεπέραστο, καθώς κινδυνεύει να διασαλευθεί από την παρουσία μου. Όσο και αν θεωρώ την απουσία μου μη δίκαιη και άνευ ύπαρξης δικαστικής απόφασης ακραία τιμωρία, θα την αποδεχθώ, απολύτως πεπεισμένος ότι η ελληνική δικαιοσύνη επιτελεί έργο σπουδαίο και πολύ πολύ δύσκολο».

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε επιθετικό πρόβλημα στο πρώτο δεκάλεπτο, σκοράροντας μόνο 6 πόντους από τις 8 βολές που εκτέλεσαν οι παίκτες του και ενώ η Παρτίζαν, αφενός προσαρμόστηκε πιο γρήγορα στις κλιματολογικές συνθήκες του ανοιχτού γηπέδου και αφετέρου, ήταν προσηλώμενη στα αμυντικά καθηκόντα της. Η νέα ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τις 14 μεταγραφές, πιέζει στην κυκλοφορία της μπάλας, έχει αλληλοκαλύψεις με δεύτερο παίκτη στον αντίπαλο και έδειξε επιμέλεια στα αμυντικά ριμπάουντ. Τα 3 φάουλ του Λεσόρ στα 3 πρώτα λεπτά του φιλικού αγώνα, αλλά και τα ισάριθμα του Γιούρτσεβεν στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου, καθήλωσαν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τους δυο βασικούς σέντερ της ομάδας και ο Άταμαν χρησιμοποίησε τον Αντετοκούνμπο.

Οι περιφερειακοί της Παρτίζαν αξιοποίησαν τους ψηλότερους συμπαίκτες τους, εντός της ρακέτας των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας, με αποτέλεσμα, η σερβική ομάδα να διευρύνει το προβάδισμα της, μέχρι τους 12 πόντους (24-36), παρά τους 5 συνεχόμενους πόντους του Ναν. Ο Μπράντον Ντέιβις ήταν ο πρώτος σκόρερ (10 πόντους) της Παρτίζαν στο α’ ημίχρονο και ενώ ο Ναν πέτυχε 9 και ο Γκράντ είχε 6.

Η ροή του αγώνα, δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Ναν να φτάνει τους 16 πόντουςνκαι τον Γκράντ τους 11, ενώ η Παρτίζαν είχε συνεχόμενο καλό ρυθμό και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Ο Παπαπέτρου μείωσε σε 62-69 στα 111 δευτερόλεπτα, πριν από την λήξη, αλλά μετά το ταιμ αουτ του Ομπράνντοβιτς, ο Ταρίκ Τζόουνς πέτυχε το 62-71 και η Παρτίζαν εξασφάλισε την φιλική νίκη με τον προπονητή των 5 εκ των 7 ευρωπαϊκών τίτλων του “τριφυλλιού”.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-8, 27-36, 43-57, 64-75

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Μωραΐτης 2, Σλούκας, Οσμάν 5 (4 ριμπάουντ), Σαμοντούροβ 2, Παπαπέτρου 7 (4 ριμπάουντ), Γκραντ 11, Ναν 16 (1/4 τρίποντα), Λεσόρ, Αντετοκούνμπο 1, Γκριγκόνις 4, Ερνανγκόμεθ 3, Μήτογλου 7 (6 ριμπάουντ), Γιούρτσεβεν 6 (8 ριμπάουντ)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ομπράντοβιτς): Ντέιβις 12 (5 ριμπάουντ), Λούντμπεργκ 8, Τζόουνς 9 (4 ριμπάουντ), Ντιλικινά 4, Ουάσινγκτον 13 (1/5 τρίποντα), Κοπρίβιτσα 1, Νάκιτς 2, Ποκουσέβσκι 8, Μπράουν 2, Μπόνγκα 5, Τζόουνς 11 (8 ριμπάουντ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.