Άνοιξε πανηγυρικά στο Ηράκλειο η νέα σεζόν με το 1ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Αττικής

Με την πιο δυνατή εικόνα, τους μικρούς σε ηλικία αθλητές σε πρωταγωνιστικό ρόλο, άνοιξε αυτό το Σαββατοκύριακο 28 και 29/09 η νέα περίοδος στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Το Ηράκλειο Αττικής φιλοξένησε πρώτη φορά στα χρονικά πανελλήνιας εμβέλειας αναπτυξιακό τουρνουά, συγκέντρωσε 202 αγόρια και κορίτσια από 51 σωματεία της χώρας (με τρεις απουσίες της τελευταίας στιγμής) και σε πολύ καλές συνθήκες τους έδωσε την ευκαιρία ν’ απολαύσουν τα πρώτα τους ματς μετά την καλοκαιρινή διακοπή. Στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη» η αγωνιστική δράση κράτησε περισσότερες από 20 ώρες, πρόσφερε δυνατές στιγμές και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής με θεαματικούς τελικούς.

Σε μία πόλη, που έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στο άθλημα, το ατομικό πρωτάθλημα διοργάνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με το τοπικό σωματείο επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΟ Ηράκλειο 2001 και τον δήμο Ηρακλείου. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος στους εφήβους, η Μαύρα Κοντοπούλου στις νεάνιδες, o Θεοφάνης Μαρκουλάκης στους παίδες, η Chen Yudie στις κορασίδες, ο Μάριος Σερίδης στους παμπαίδες, η Αναστασία Μιχάλαρου στις παγκορασίδες, ο Παναγιώτης-Ρωμανός Μούστος στους μίνι παμπαίδες και η Κλειώ Μαδέση στις μίνι παγκορασίδες.

Το κανάλι gre78.tv του Ομίλου KOUSgroup, ο οποίος είναι μεγάλος χορηγός της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ήταν κοντά και σε αυτή τη διοργάνωση και ανέδειξε τις προσπάθειες των παιδιών. Μετέδωσε με live streaming τις τελευταίες τέσσερις ώρες περίπου από το πρόγραμμα των δύο ημερών, κάλυψε τις απονομές των επάθλων, απέσπασε πλούσιο φωτογραφικό υλικό κι εξασφάλισε πολλά πλάνα με την παρακάμερα. Η μετάδοση της Κυριακής είναι στο λινκ 2024-25 Αναπτυξιακό Τουρνουά Νέου Ηρακλείου Live! 29/09/2024, 16:00

Οι άνθρωποι του Ηράκλειο 2001 εξασφάλισαν από τους χορηγούς παροχές για τους αθλητές και τους πρόσφεραν από μία σακουλίτσα με ισοτονικό ποτό, μπανάνα, νερό και μπάρα χαλβά. Στη γραμματεία και τους διαιτητές δόθηκαν και πίτσες, ενώ διατέθηκαν μπανάνες για κατανάλωση και σε άλλες ώρες. Σημαντικό επίσης ότι το γυμναστήριο είχε κλιματισμό και βέβαια λειτούργησε το κυλικείο.

Σήμερα το απόγευμα βρέθηκε στους αγώνες και ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, αλλά δεν είχε τη χρονική δυνατότητα να μείνει και για τις απονομές. Επίσης, το τοπικό σωματείο ετοίμασε τιμητική πλακέτα για τον Στάθη Κορδάτο, τον πρώτο προπονητή στο πινγκ πονγκ της πόλης και θα του την παραδώσει στον Πύργο, όπου διαμένει εδώ και χρόνια.

Ο Κορδάτος ήταν ο άνθρωπος, που άρχισε το άθλημα στον δήμο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και, με τον ΑΠΟ Ηρακλής Ηρακλείου τότε, δημιούργησε πολύ αξιόλογες ομάδες (με κορυφαίους εκφραστές τον Κώστα Μαδέση, προπονητή σήμερα κι εκ των οργανωτών του αναπτυξιακού τουρνουά και τον Γιώργο Φιλιππόπουλο) κι έφερε κορυφαίες διακρίσεις. Στο σωματείο εργάστηκε μέχρι το 1984 και τον πανελλήνιο τίτλο στο ομαδικό παίδων.

Για το αγωνιστικό κομμάτι τώρα, να σημειωθεί αρχικά ότι η κατηγορία των κορασίδων δεν είχε το γνωστό σύστημα με τα γκρουπ και το προοδευτικό νοκ άουτ. Λόγω της μικρής συμμετοχής οι νικήτριες βγήκαν από ενιαίο όμιλο και σύστημα «μία προς όλες».

Στους εφήβους η αρχή των αναπτυξιακών άνηκε πάλι στον Αλέξανδρο Αλεξόπουλο, όπως πέρσι στην Πεύκη. Από τη βάση του ταμπλό ο 18άχρονος διεθνής μας έφτασε στην κορυφή επικρατώντας στον τελικό με 3-0 σετ του Γιάννη Μαλαμούδη (11-8, 11-1, 12-10).

Στις ειδήσεις από την κατηγορία ότι έμειναν εκτός μεταλλίων το 1ο φαβορί ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος και ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού εφήβων Γιάννης Κούτρα. Αποκλείστηκαν στην 8άδα και με σκορ 3-2 ο πρώτος από τον Κοσμά και ο δεύτερος από τον Κερασίδη (η ανατροπή του τελευταίου από 0-2 έγινε με τρία σετ στην παράταση)! Επίσης στα πέντε σετ και τα… βάθη της παράτασης κρίθηκε ο ημιτελικός του Μαλαμούδη με τον Κοσμά.

Συναρπαστικός ήταν ο τελικός στις νεάνιδες. Η Μαύρα Κοντοπούλου από τη θέση 2 νίκησε με 3-2 σετ το 1ο φαβορί και σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας της κατηγορίας, Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη. Πήρε οριακά τα δύο πρώτα σετ, δέχτηκε την ισοφάριση κι επικράτησε στο επίσης κλειστό 5ο σετ (11-9, 12-10, 4-11, 9-11, 11-8).

Στους παίδες αναδείχτηκε νικητής ο Χανιώτης Θεοφάνης Μαρκουλάκης και θα ‘λεγε κάποιος ότι έκλεψε, γι’ άλλη μια φορά, την παράσταση. Ο 11χρονος πρωταθλητής Ελλάδας των μίνι παμπαίδων το 2024 επέλεξε ν’ αγωνιστεί στην κατηγορία των παίδων (και όχι σε αυτή των παμπαίδων, στην οποία μπήκε φέτος) και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή! Κι αφού στον ημιτελικό έκαμψε με ανατροπή από 0-2 το 1ο φαβορί, τον Δημήτρη Γεωργαλλίδη, στον τελικό επικράτησε του Γιώργου Σασσάνη με 3-1 σετ (11-4, 5-11, 11-4, 11-6). Ο Σασσάνης είναι πρώτη χρονιά στην Κ15.  

Οι κορασίδες δεν είχαν νοκ άουτ, όπως προαναφέραμε, αλλά ήρθαν έτσι τα αποτελέσματα στο ενιαίο γκρουπ, που το ματς της τελευταίας αγωνιστικής απέκτησε καθοριστική σημασία για την πρωτιά. Η Chen Yudie, που την περασμένη σεζόν έγινε πρωταθλήτρια Ελλάδας στις παγκορασίδες και είχε τις πιθανότητες με το μέρος της, κατέβαλλε τη Δέσποινα Δημητρίου με 3-0 σετ (11-8, 11-7, 11-7) και πήρε αήττητη την πρωτιά.

Στους παμπαίδες πανηγύρισε τον παρθενικό του τίτλο ο Μάριος Σερίδης. Στον τελικό είχε τις λύσεις απέναντι στον αμυντικό Γιώργο Πετράκη και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-4, 11-7, 11-5).

Στις παγκορασίδες διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο τα δύο πρώτα φαβορί. Από την κορυφή του ταμπλό προχώρησε η Αναστασία Μιχάλαρου, από τη βάση η Ελπίδα Τασιού και πρόσφεραν αμφίρροπη και δυνατή αναμέτρηση. Νικήτρια στα πέντε σετ η Μιχάλαρου γυρίζοντας την κατάσταση από 0-2 πίσω (8-11, 7-11, 11-8, 11-5, 11-8).

Στους μίνι παμπαίδες ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Παναγιώτης-Ρωμανός Μούστος. Στα πιο κρίσιμα σημεία απέναντι στον Αλέξανδρο Φουσέκη είχε την τελευταία μπαλιά και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (13-11, 11-8, 11-9). Καινούργια εμπειρία και για τα δύο παιδάκια η παρουσία στον τελικό.

Στις μίνι παγκορασίδες η Κλειώ Μαδέση επιβεβαίωσε τον άτυπο ρόλο του 1ου φαβορί. Στον τελικό η πρωταθλήτρια Ελλάδας της κατηγορίας επικράτησε του 2ου φαβορί, της Αργυρώς Κουτρουμπά με 3-0 σετ (11-8, 11-9, 11-4).

Απονομές επάθλων έκαναν ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Ξένια Στάθη, το πρώην κι επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης Γιώργος Παπαγεωργίου, ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής, η ομοσπονδιακή προπονήτρια και μέλος του οργανωτικού τιμ των αγώνων Χρυσούλα Τουρσουνίδου και ο Γιάννης Κατσαντώνης από τη Θεσσαλονίκη, συνεργάτης του τοπικού σωματείου. Παρών στο γυμναστήριο και τις δύο ημέρες και το μέλος του ΔΣ της ΕΦΟΕπΑ και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου Παναγιώτης Τζόβολος.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (ΔΑΟ Ταύρου)

2. Γιάννης Μαλαμούδης (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά)

3. Γιώργος Κοσμάς (ΔΑΟ Ταύρου)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Μαύρα Κοντοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου)

2. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

3. Κατερίνα Αλεξούδη (ΑΣΕΑ Καβάλας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Θεοφάνης Μαρκουλάκης (ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου)

2. Γιώργος Σασσάνης (Τελαμών Σαλαμίνας)

3. Αναστάσιος Φουσέκης (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Chen Yudie (ΠΟΚ Έσπερος Καλλιθέας)

2. Δέσποινα Δημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς-Δήμητρα 1972)

3. Σαμάιρα Τζαΐν (ΑΣ Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Μάριος Σερίδης (ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου)

2. Γιώργος Πετράκης (ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου)

3. Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης (Τελαμών Σαλαμίνας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Αναστασία Μιχάλαρου (ΑΣ Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

2. Ελπίδα Τασιού (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

3. Ανθή Τούλια (ΑΣ Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Παναγιώτης-Ρωμανός Μούστος (ΑΣ Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

2. Αλέξανδρος Φουσέκης (ΑΕΣ Ίκαρος Κατσριτσίου)

3. Φώτης Ζιούτος (ΦΑΣ Τρικάλων)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Κλειώ Μαδέση (ΑΟ Ηράκλειο 2001)

2. Αργυρώ Κουτρουμπά (ΟΑ Χανίων)

3. Μαρίνα Κατσαντώνη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΟΥΣ» ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Στους «μικρούς» τελικούς είχαμε κόντρες μέχρι το 5ο σετ σε δύο περιπτώσεις. Στους παμπαίδες όπου ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης έκαμψε τον Νίκο Αλεξίδη του ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης και στους παίδες όπου ο Αναστάσιος Φουσέκης επικράτησε του Δημήτρη Γεωργαλλίδη (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης).

Από κει και πέρα, στους εφήβους ήρθε 3ος ο Γιώργος Κοσμάς νικώντας με 3-1 σετ τον συμπαίκτη του στον ΔΑΟ Ταύρου Ηρακλή Κερασίδη. Στις νεάνιδες η Κατερίνα Αλεξούδη κατέβαλλε με 3-0 σετ την Άντζελα Νούρε (ΟΑ Χανίων), στους μίνι παμπαίδες ο Φώτης Ζιούτος με το ίδιο σκορ τον Μιχάλη-Γιώργο Ζαφειρόπουλο (ΑΟ Αχαΐας η Γαλήνη) και στις μίνι παγκορασίδες η Μαρίνα Κατσαντώνη επίσης με 3-0 την Ιωάννα Ευαγγελάτου (ΑΟ Κορωνίδα Γαλατσίου).

Τέλος στις παγκορασίδες η Ανθή Τούλια ξεπέρασε με 3-1 σετ τη Φωτεινή-Αικατερίνη Παπαλέξη της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.