Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εξέδωσε τους δεύτερους πίνακες αξιολόγησης του Οκτωβρίου 2024, οι οποίοι περιλάμβαναν τα αποτελέσματα από το China Smash.

Το ένα από τα τρία κορυφαία ατομικά τουρνουά του αθλήματος φέτος, ολοκληρώθηκε προχτές Κυριακή στο Πεκίνο και ανάμεσα στους συμμετέχοντες είχε και τον Παναγιώτη Γκιώνη, χάρη στην καλή θέση του στο world ranking. Ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο του μεγάλου event, αλλά ήξερε ότι θ’ αλλάξουν τα βαθμολογικά του δεδομένα. Εν τέλει πήρε 10 βαθμούς και είναι στο νούμερο 85 της εβδομάδας 41.

Από ελληνικής πλευράς η προσπάθεια του Γκιώνη στην κινεζική πρωτεύουσα ήταν η μόνη στο τελευταίο χρονικό διάστημα σε αξιολογημένη διοργάνωση. Στα προκριματικά ο τοπ αμυντικός είχε χάσει σε δυνατή αναμέτρηση από τον Γάλλο Τιμπό Πορέ. Πήρε 10 βαθμούς, όμως δεν είχε όφελος στην κατάταξη, αφού μετρούσαν και οι μεταβολές για άλλους αθλητές, που μετείχαν στο China Smash.

Στον νέο πίνακα πήγε στο νούμερο 85 με συνολικά 287 βαθμούς όταν την προηγούμενη βδομάδα ήταν στο Νο 83. Γενικά είναι αξιοσημείωτο ότι μετά το τουρνουά στο Πεκίνο ολόκληρη η πρώτη 5άδα στους άνδρες έχει Κινέζους. Επανήλθε σε αυτή ο Μα Λονγκ, φιναλίστ στον τελικό του China Smash (Νο 4), ενώ ανέβηκε στην 3η θέση ο τελικός νικητής, ο νεαρός Λιν Σιντόνγκ. Επίσης, ο δις «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στο Παρίσι Τρουλς Μέρεγκορντ (ο Σουηδός, που συνεργάζεται φέτος με τον Ολυμπιακό) μπήκε ξανά στην κορυφαία 10άδα μετά το πλασάρισμα στις θέσεις 5-8 (Νο 10).

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟ EUROPECUPΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΓΚΛΙΒΙΤΣΕ ΤΟΥ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα συλλόγων ανδρών δεν θα εκπροσωπήσει μόνο ο Γκιώνης φέτος την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ως μέλος ξένου κλαμπ. Θα είναι παρών και ο Γιάννης Σγουρόπουλος (παρεμπιπτόντως, ο δεύτερος της παγκόσμιας κατάταξης από τη χώρα), ο οποίος θ’ αγωνιστεί με την πολωνική Γκλίβιτσε στο Europe Cup. Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ο Ελευσίνιος άσος θυμίζουμε ότι πανηγύρισε τον τίτλο το 2023 με τη γαλλική Ενεμπόν. Η πρώτη φάση του θεσμού έχει οριστεί για το τριήμερο 15-17/11/2024 στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο γυμναστήριο τηςASC Grünwettersbach. Οι αγώνες και των τεσσάρων γκρουπ θα φιλοξενηθούν εκεί, η Γκλίβιτσε έχει κληρωθεί στο 3ο με αντιπάλους την STK Vyhne από τη Σλοβακία και τη Robin Hat Prisco L´Escala από την Ισπανία. Ο Γκιώνης θα είναι άλλη μια χρονιά στο Champions League με την Μπογκόρια. Η πρωταθλήτρια Πολωνίας ούτε φέτος παίρνει μέρος στο στάδιο 1 και βρίσκεται απευθείας στο στάδιο 2 των γκρουπ ως 5ο φαβορί. Σημειωτέον ότι στη διοργάνωση μετέχει και η επίσης πολωνική Μπιάλιστοκ του Κωνσταντίνου Αγγελάκη, απλά ο διεθνής αμυντικός έχει δηλωθεί στην Ευρώπη να παίξει με τον Παναθηναϊκό στο Europe Trophy. Στις γυναίκες με ξένη ομάδα πρόκειται ν’ αγωνιστεί στην ίδια διοργάνωση η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, συγκεκριμένα τη σερβική Γιοσίπ Κολούμπο.