Μια ματιά στα πεπραγμένα του Ρούμπεν Σεμέδο με τον Ολυμπιακό, μας πείθει για την "πέραση" που έχει στις ευρωπαϊκές μεταγραφικές αγορές.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο ξεχώρισε με την παρουσία του με τη φανέλα του Ολυμπιακού την περασμένη σεζόν και ήταν επόμενο οι Πειραιώτες να τον κρατήσουν με… κόπο και δόση τύχης στο ρόστερ της τρέχουσας σεζόν. Η Μπενφίκα “πάλεψε” για την απόκτηση του, ωστόσο ο Ολυμπιακός με μαεστρική διαπραγματευτική τακτική έκλεισε την πόρτα στους Λουζιτανούς, ανανεώνοντας το ραντεβού για όταν θα είναι σε θέση να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η Μπενφίκα έφτασε να δίνει ένα ποσό κοντά στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ο Ολυμπιακός απαίτησε κάτι παραπάνω από δέκα. Ο εξορθολογισμός του προυπολογισμού της Μπενφίκα μετά τον αποκλεισμό της απ’ το Champions League, ανάγκασε τη διοίκηση της πορτογαλικής ομάδας να κάνει πίσω κι έτσι ο Σεμέδο συνέχισε στον Ολυμπιακό.

Το όνομα του πρωταγωνιστεί εκ νέου στα μεταγραφικά ρεπορτάζ, μετά την πληροφορία που διέρρευσε περί θερμού ενδιαφέροντος της Λίβερπουλ, καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ ανησυχεί εξαιτίας των διαδοχικών τραυματισμών των Βίρτζιλ Φαντ Ντάικ και Τζο Γκόμεζ. Από τα 20 εκατομμύρια ευρώ που ζητάει ο Ολυμπιακός, κυκλοφόρησε νέο ρεπορτάζ από την Αγγλία για προσφορά 11 εκατομμυρίων από τη Λίβερπουλ. Να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός αγόρασε τον Σεμέδο το περασμένο καλοκαίρι κοντά στα 4,5 εκ. ευρώ, ωστόσο η διοίκηση των νταμπλούχων επιθυμεί να πιστωθεί την αναγέννηση του Πορτογάλου αμυντικού υπερδιαπλασιαζοντας το κέρδος τους!

Τι κάνει τον Ρούμπεν Σεμέδο τόσο περιζήτητο στα ευρωπαϊκά σαλόνια; Μια ματιά στην εικόνα των αριθμών με τη βοήθεια της Opta, του επίσημου στατιστικού συνεργάτη των καναλιών Novasports, είναι πολύ πειστική!

Ο 26χρονος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε 2877 λεπτά. Η μπάλα έχει περάσει από τα πόδια του 2241 φορές (!), κάτι που σημαίνει πως είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες στο ανασταλτικό και δημιουργικό κομμάτι. Αν και αρκετοί τον αμφισβητούν σχετικά με την ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια, η ακρίβεια στις πάσες στο δικό του μισό γήπεδο (εκεί που η μπάλα “καίει” αγγίζει το 95%), ενώ το ποσοστό εύστοχων ντριμπλών είναι επίσης υψηλό, στο 88.2%. 

Ο Σεμέδο έχει πρωταγωνιστήσει φυσικά στο αμυντικό σκέλος με 206 ανακτήσεις μπάλας (recoveries) και 37 “διαβάσματα” φάσεων (interceptions) που έχουν αποφέρει την κατοχή στον Ολυμπιακό. Η δυναμική του φυσιογνωμία μεταφράζεται σε 73.9% επιτυχία στα τάκλιν και 63.3% στις προσωπικές μονομαχίες. Με λίγα λόγια… δεν μπλέκεις! 

Μέχρι στιγμής ο Σεμέδο δεν έχει υποπέσει σε λάθος, του οποίου η εξέλιξη να έστειλε την μπάλα στα δίκτα του Ολυμπιακού. Μετά από χρόνια, οι Πειραιώτες διαθέτουν έναν αξιόπιστο και υψηλού επιπέδου κεντρικό αμυντικό. Είναι ξεκάθαρα το Next Big Deal!

Δείτε συγκεντρωμένους τους αριθμούς του Σεμέδο.