Λαμία και Ατρόμητος δεν «μάτωσαν» το πλεχτό στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ανανέωσαν το... ραντεβού τους για τα Play-Out. Σε ένα παιχνίδι που πάντως είχε «μάχες», ένα χαμένο πέναλτι και πολλά... παράπονα.

Η τελευταία αγωνιστική της Super League μας επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις αλλά όχι στο παιχνίδι της Λαμίας με τον Ατρόμητο. Οι δύο ομάδες άγγιξαν το γκολ χωρίς να έχουν πολλές κλασσικές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να βάλουν την μπάλα στο πλεχτό, νικώντας τους Μανδά-Επασί. Έτσι, ο Ατρόμητος τερμάτισε 10ος με 28 βαθμούς και η Λαμία 11η με 23 βαθμούς. Και οι δύο ομάδες θα συμμετάσχουν στα Play-Out που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

Το ματς:

Δυναμικό ξεκίνημα αλλά υποτονική συνέχεια

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο χορτάρι και στο πρώτο 5λέπτο είχαν από μία καλή στιγμή. Οι γηπεδούχοι στο 3′ κέρδισαν κόρνερ το οποίο εκτελέστηκε με κομπίνα αλλά η κεφαλιά του Ρόμανιτς κατέληξε στην αγκαλιά του Μανδά. Από την άλλη πλευρά ο Μάτιτς απείλησε αλλά και αυτός βρήκε τον Επασί σε ετοιμότητα. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και το πρώτο 40λέπτο κύλησε με αψιμαχίες στην μεσαία γραμμή και νεύρα από τις δύο πλευρές προς τον διαιτητή της συνάντησης, κ. Βρέσκα. Ότι σουτ επιχείρησαν οι παίκτες των δύο ομάδων κατέληξε άουτ ή στην αγκαλιά των γκολκίπερ.

Ο Μανδάς «ψάρεψε» τον Ντέλετιτς και κράτησε το «0»

Τρία λεπτά πριν από την συμπλήρωση του 45λέπτου ο Γούτας υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Καραμάνο και ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Ντέλετιτς ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Χρήστος Μανδάς είπε «όχι» στην αριστερή του γωνία και η λευκή ισοπαλία δεν κλονίστηκε.

Λειψανδρία φάσεων και όαση… Καραμάνος

Ελάχιστες οι φάσεις στο πρώτο 25λέπτο του δευτέρου ημιχρόνου αλλά σίγουρα αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάτι, αυτό είναι ένα ανάποδο ψαλίδι του αρχηγού της Λαμίας, Καραμάνου, που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Μανδά. Ο Μίλος Ντέλετιτς ήταν πολύ κινητικός αλλά έπεσε δυο-τρεις φορές πάνω στον Μανδά, ο οποίος άλλωστε είχε αποκρούσει και το πέναλτι του στο α’ μέρος.

Διαμαρτυρίες και νεύρα φιλοξενούμενων για μία περίεργη φάση

Ο Γούτας σκόραρε με το κεφάλι σε ένα γύρισμα του Μαυρομμάτη στο 72ο λεπτό αλλά ο βοηθός είχε από πριν σηκώσει το σημαιάκι του ότι η μπάλα είχε περάσει εκτός αγωνιστικών ορίων. Η φάση είναι πολύ οριακή και για αυτό άπαντες στον πάγκο του Ατρομήτου σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον άρχοντα της αναμέτρησης κ. Βρέσκα. Το VAR δεν μπορούσε να παρέμβει σε αυτή την φάση αφού ο διαιτητής ουσιαστικά σφύριξε πολύ νωρίς (επηρεασμένος από το σημαιάκι του βοηθού φυσικά) και οι αμυντικοί της Λαμίας σταμάτησαν να παίζουν πριν η μπάλα φθάσει στο κεφάλι του Γούτα και καταλήξει στα δίχτυα του Επασί.

Τελευταίο 15λέπτο χωρίς πολλά πολλά

Με ελάχιστες φάσεις και πολλά νεύρα κύλησε το τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Οι δύο ομάδες δεν μπορούμε να πούμε ότι έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά περισσότερο αναλώθηκαν σε παράπονα στον διαιτητή και σε σκληρές «μάχες» στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Διαιτητές: Βρέσκας (Πιερίας), Βοηθοί: Νικολαϊδης (Μακεδονίας), Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας), 4ος: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), AVAR: Ψαρρής (Ζακύνθου).

ΛΑΜΙΑ: Επασί – Άνχελ Μαρτίνεθ, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας – Τζανδάρης, Μπεχαράνο – Ρόμανιτς (74’ Χατζηστραβός), Καραμάνος, Ντέλετιτς (90’ Μπιάρναρσον) – Αραμπούλι (27’ λ.τρ. Βασιλακάκης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μανδάς – Γκαλβάο, Μαυρομμάτης, Γούτας, Κιβρακίδης – Ενσικουλού (63’ Μουνίθ), Χαρίσης, Ούμπιδες, Γκάλο (90’ Οικονομίδης) – Μανούσος (82΄Κωτσόπουλος), Μάτιτς (63’ Χριστοδουλόπουλος).